Преглед на водещите новини в спортния печат

2302

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Домусчиев шокиран: Защо Рибейро не води Лудогорец?!, пише на стр. 1 „Меридиан мач“

„Рибейро все още не е освободен и е треньор на Лудогорец. Въпреки че е странно, че не се явява на тренировки, дори, доколкото знам, не е и в града”, разкри вчера шокираният собственик на „орлите” Кирил Домусчиев.

„Ераносян дойде по препоръка на Методи Томанов, аз не го познавам и го видях за пръв път в сряда. Той и Здравков са помощник-треньори. Рибейро не удовлетвори ръководството и търсим споразумение за прекратяване на договора му”, допълни бизнесменът пред Канал 3.

Единственият голмайстор на Пирин с подут глезен

Единственият футболист, вкарал гол за Пирин през този сезон – Мартин Тошев, е под въпрос за днешния двубой с Лудогорец. Юношата на ЦСКА не е тренирал два дни, тъй като има подут глезен. Все пак в щаба на Пирин са оптимисти и според тях Тошев ще поведе атаката за тази среща.

След контузията, която получи в двубоя с Литекс, от групата за мача отпадна Александър Якимов. Александър Башлиев също лекува травма и не влиза в сметките на Неделчо Матушев. Димитър Благов се очаква да бъде титуляр, като това ще бъде негов дебют в „А” група. До момента той е играл в по-долните дивизии за отборите на Черноморец Поморие и Нефтохимик.

Убиха Локо(Сф) за 20 000 лева

Локо (Сф) ще бъде изхвърлен от „В” група, тъй като няма да се яви за мача с Миньор (Пк). Това призна изпълнителният директор на клуба Ивайло Аспарухов след среща с босовете Петър Касев и Кирил Льосков, който е кумец на Гриша Ганчев.

„Големият бизнесмен” Петър Касев не може да осигури 20 хиляди лева, за да продължи Локо (Сф) участието си в първенството. Искам да го попитам що за президент е той, така ли управлява фирмите си, ако ги има изобщо, и кой му е дал пари, за да се прави на това, което не е? Локо (Сф ) върви към фалит. Няма да можем да организираме мача с Миньор (Пк) през уикенда, а и няма как да назначим нов треньор и да платим на футболистите. Явно циркът на Касев приключи”, заяви ядосаният Аспарухов.

Ераносян изгони Ангуло от “Лудогорец”, пише „7 дни спорт“

Новият треньор на “Лудогорец” Едуард Ераносян удари по масата. След срещата със собственика Кирил Домусчиев на старшията му бяха развързани ръцете и той започна чистка. Едо поведе в битката с подривните елементи Томанов и Петричев, след като първият напускащ от футболистите е Браян Ангуло. Дебелият колумбийски защитник, който за 1 година скъса нервите на всички в Разград, няма вече да бъде част от шампионите. Ангуло не тренира с първия тим в последните няколко дни, а освен това не е и в групата за днешния мач с “Пирин”. Футболистът пристигна през миналия юли по личното настояване на Методи Томанов срещу космическите 1,5 млн. евро, с което Кирил Домусчиев счупи трансферния си рекорд. По информация на “7 дни спорт” Ангуло не е единственият нарочен от Ераносян. Треньорът не е доволен и от други трима футболисти, които също са доведени от Томанов – Джоди Лукоки, Лукас Саша и Иван Чворович. Първите двама пристигнаха в Разград през това лято, като за Лукоки шампионите броиха 1,1 млн. евро.

Ловчанлии следят българи от “А” и “В” група

Независимо че сезонът в “А” група вече започна и трансферният прозорец у нас затвори, “Литекс” следи внимателно ситуацията в България и в различните тимове. По информация на “7 дни спорт” ловчанлии вече мислят и за това какви играчи ще вземат през зимната пауза и на кои постове ще им трябва сериозно подсилване.Със сигурност, ако Лукаш Сукала не успее да дойде в Ловеч, през зимата “оранжевите” ще търсят един централен защитник с опит. На този етап в “Литекс” разполагат с младия Пламен Гълъбов и Рафа Перес, както и с национала Илия Миланов, който доскоро лекуваше тежка контузия. По информация на “7 дни спорт” “Литекс” е набелязал един защитник, който играе в “А” група и от зимата може акостира в Ловеч.Освен това от клуба постоянно гледат и футболисти от “Б” група. Ловчанлии използват това, че дублиращият им състав играе във втория ешелон и по-лесно могат да следят развитието на играчи от конкурентните тимове.

Раздадоха пачки в ЦСКА

Часове след победата над скромния “София 2010” футболистите, треньорите и ръководителите в ЦСКА получиха по една заплата и две премии за двата успеха от началото на сезона във “В” група. Лично собственикът Гриша Ганчев е наредил всички в клуба да бъдат възнаградени за доброто си представяне. Ганчев е останал изключително доволен от показаното от футболистите на терена и от свършената от треньорското ръководство работа. Стана ясно още, че двубоят на “червените” срещу “Септември” (Сф) от следващия етап на турнира за Купата на България ще се играе на стадиона в столичния квартал “Надежда”. Армейците ще бъдат гости, както бе и в мача от втория кръг на “В” група.

Сампдория даде срок на Бербатов, пише на водещата си страница „Тема Спорт“

Клаудио Раниери също го иска, покани го в Лестър

Сампдория изпрати оферта до Димитър Бербатов и поиска да получи отговор до утре вечер. Родната звезда е свободен агент, след като договорът му с Монако не бе подновен. Сампдория се ориентира към Бербо, след като Марио Балотели отказа под предлог, че не иска да се връща в Италия. 34-годишният български нападател бе пред трансфер във Фиорентина през 2012-а, дори се качи на самолета за Флоренция, но в последния момент избра Фулъм. Сега към него има интерес и от английските Астън Вила, Уест Хем и Лестър. Бербатов неведнъж е казвал, че предпочита да играе още веднъж във Висшата лига, където вече носи екипите на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм. Начело на Лестър е Клаудио Раниери, който го взе в Монако през януари 2014-а. Италианецът отново иска да работи с Митко. Ако избере Сампдория, Бербатов трябва да компенсира напускането на Роберто Сориано, който е на крачка от Милан. Миналия сезон в генуезкия тим игра друг славен ветеран – Самуел Ето’o. Това лято пък клубът си върна Антонио Касано, който също бе свободен агент, след като разтрогна с Парма. Сампдория работи и по привличането на Емануеле Джакерини, на когото не му се стои повече в английския Съндърланд. Бившият играч на Ювентус загуби титулярното си място и иска обратно в Серия А, за да влезе в състава на скуадра адзура за Евро 2016.

Ботев Пд чака минал през Байерн и ПСЖ

Ботев Пловдив може да направи интересен трансфер в близките дни. Канарчетата искат да привлекат нападателя с френски паспорт Саер Сене. Тепърва спортният щаб на Ботев ще води разговори с мениджъра на футболиста. Сене е роден в Париж на 4 ноември 1986 г. и е с внушителен ръст от 190 сантиметра. Започва кариерата си в школата на Пари Сен Жермен. Играл е за Етампс, Зоненхоф Гросаспах и за втория отбор на Байерн Мюнхен от 2009 до 2012 г., където има 55 мача и 19 гола. За мъжкия отбор на баварците играе по време на подготовката през 2009 г. и вкарва на Милан при 4:1 в мач от “Ауди къп” на “Алианц Арена”. През 2012 г. Сене преминава в САЩ като свободен агент. За Ню Инглънд Революшън играе от 2012 до 2014 г. и има 55 мача и 17 гола. За кратко е и в Ню Йорк Ред Булс, а през януари 2015 г. преминава в Блекпул с договор до края на сезона. Там има само един официален мач, тъй като е преследван от контузии.