Преглед на водещите новини в спортния печат

2302

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Разградчани с 13 национали, пише на стр. 1 „Меридиан мач“

Лудогорец може да се похвали с цели 13 национала. 10 от тях са мъжки и то на три страни – България, Румъния и Канада, а трима са младежки.

Ивайло Петев повика за срещите с Норвегия и Италия Владислав Стоянов, Георги Терзиев, Александър Александров, Иордан Минев, капитанът Светослав Дяков и Михаил Александров. Селекционерът на Румъния Ангел Иорданеску привика трима футболисти от Разград за срещите с Унгария и Гърция. Това са Козмин Моци, Андрей Препелица и Клаудиу Кешерю. Дълго пътуване пък очаква вратарят Милан Борян. Той бе привикан от своя треньор Бенито Флоро за световните квалификации с Белиз. Така, че след мача със Славия канадецът трябва да събира големия куфар за хилядите километри, които ще пропътува. Иначе в младежкия национален тим са Христо Попадиин, Александър Василев и Цветелин Чунчуков.

Голямо испанско перо се сети за “Орлите”

Един от любимите автори на феновете на Реал Мадрид – Томас Ронсеро, се сети за Лудогорец. Известният със своите крайни коментари за „кралете” испанец писа за „орлите” заради тегления в четвъртък вечер жребий за Шампионската лига. „И така – стигаме до последният тим в групата. Преди година това бе българския Лудогорец, а сега е шведския Малмьо. Подобен тим не трябва да се подценява”, написа в електронната версия на „АС” Ронсеро. Както е известно, Реал се падна в една група с ПСЖ, Шахтьор Донецк и Малмьо. Преди година пък това бяха Ливърпул, Базел и Лудогорец.

„Орлите” изиграха голям мач с „кралете” в София и загубиха с 1:2 най-вече заради скандалното съдийство на шотландеца Крейг Томпсън, който даде две измислени дузпи за тогавашния европейски шампион.

Берое с щурм за нов нападател

Ръководството на Берое търси усилено нов централен нападател. Той трябва да замени беглеца Жуниор Мапуку, който до дни трябва да подпише с испанския Елче. За момента няколко мениджъри са ангажирани да търсят класен чужденец за върха на атаката. Но ако такъв не бъде намерен, имайки предвид, че вече е почти септември, то не е изключено със заралии да подпише бившият таран на Левски Валери Домовчийски. С него бяха водени преговори още преди повече от месец, но тогава двете страни не стигнаха до разбирателство.

В днешния мач с Литекс се очаква атаката да води Георги Божилов. Той ще се сменя на позицията с младока Стивън Петков. В Ловеч „зелените” излизат с надеждата да стигнат до трите точки, след като старозагорци вече 14 мача не познават вкуса на загубата в „А” група. След контузия се очаква в игра да се завърне Атанас Зехиров по десния фланг на отбраната. Най-вероятно двамата бразилци Том и Елиаш ще започнат като титуляри в халфовата линия на отбора.

Напоследък Литекс и Берое правят равностойни мачове в Ловеч. Около 100 фена на тима на Петър Хубчев ще подкрепят своите любимци при гостуването край река Осъм.

Ивет 7-а в света на 200 метра, пише „7 дни спорт“

Ивет Лалова остана на 7-о място във финала на 200 метра на световното първенство в Пекин. Българката завърши за 22,41 секунди, а шампионка с 21,63 сек стана Дафне Шийпърс (Хол). Постижението на холандката е нов европейски рекорд и нов рекорд на световните първенства.

– Уморена съм вече. Бях част от най-силния финал в историята. Направих едно старо лично на финала, което е супер. Много съм щастлива, много съм доволна – призна Ивет след финала.

Живко Миланов подписва с Левски в понеделник

“Левски” ще подпише официално договор с бившия си капитан Живко Миланов още в понеделник, ако бранителят не успее да си уреди трансфер във Висшата лига на Русия, разбра “7 дни спорт”. Развитие се очаква през уикенда, като Миланов води преговори с два руски клуба и ще избере по-добрата оферта, ако, разбира се, тя си заслужава повече от това той отново да облече синята фланелка.

Миланов вече се е разбрал със спортно-техническия директор Георги Иванов при какви финансови и договорни параметри ще се завърне на Герена. Гонзо няма против да изчака развитие по евентуалното преминаване на играча в тим зад граница. Ако трансфер в крайна сметка не се осъществи, Живко Миланов ще стане шестият футболист, завърнал се в “Левски” след Веселин Минев, Борислав Стойчев, Георги Сърмов, Лъчезар Балтанов и Валери Домовчийски във втория управленски период на Георги Иванов. От изброените единствено Минев продължава да играе на Герена, останалите напуснаха след края на миналия сезон, а Балтанов не изигра и един мач в началото му, преди да подпише с “Ботев” (Пд).

Марков преговаря с Романов и Бадема утре

“Ботев” (Пд) се надява през следващата седмица най-накрая да финализират успешно сагата около привличането на бившите звезди на “Локомотив” (Сф) Владислав Романов и Емил Гъргоров. За целта спортният директор на Канарчетата Георги Марков ще се срещне с тях утре, научи “7 дни спорт”. Той ще направи необходимото, за да успее да ги убеди да приемат предложението на пловдивчани към тях. Шефът при “жълто-челните” ще преговаря с Романов и Бадема в София. От “Коматево” отдавна ги оферираха, но Романов и Гъргоров постоянно искаха отсрочки заради вариантите пред тях за продължаване на кариерите им в чужбина. Пловдивчани се надяват, че в началото на идната седмица сагата около привличането им ще завърши успешно.

Гласят Гинчев за поста на Гонзо, пише „Тема Спорт“

Гошо Гинчев е гласен за нов спортен директор в Левски. Ако сините започнат сериозно да изостават от първото място в класирането, някой ще трябва да бъде излъчен за виновник, а по различни причини това  няма да е Стойчо Стоев. Треньорът се ползва с доверието на най-висшите ръководители на сините, но това не се отнася и за Георги Иванов.

Гошо Гинчев преди време бе спортен директор на Берое и има административен опит, а взе участие и в комисии на БФС. В момента бившият играч на Левски и националния отбор е съветник в спортното министерство.

Регекампф не иска Литекс да продава Асприя

Треньорът настоява за привличането на централен нападател

Старши треньорът на Литекс Лауренциу Регекампф не иска клубът да се разделя с крилото Данило Асприя. Трансферният прозорец затваря на 1 септември (вторник), като интерес към колумбиеца не липсва. Засега предложенията не задоволяват ръководството на оранжевите, но в оставащите дни всичко може да се промени. Самият Регекампф е провел разговори с шефовете, че, ако тимът наистина ще се бори за титлата, Асприя е крайно необходим. От началото на кампанията в А група той има четири попадения.

Крилото е желан от италианските Болоня, Фрозиноне и Палермо. Опция пред него са и клубове от Турция, франция и Германия. Според запознати ръководството ще са съобрази с Регекампф и ще задържи играча до зимата с надеждата с игрите си той да повиши своята цена.

Отделно румънският наставник е настоял да бъде привлечен централен нападател. Той вече имал два готови варианта. В момента на върха на атаката наставникът на Литекс разчита на Бьорн Йонсен и Милчо Ангелов. Привлеченият от Черноморец футболист обаче все още не може да разгърне потенциала си и не е достатъчна алтернатива при отсъствие на Йонсен.

Бранеков пропуска и срещата в неделя

Един от най-опитните играчи на ЦСКА Александър Бранеков почти сигурно ще пропусне втори пореден мач. Той има болки в глезена от началото на седмицата и поради тази причина е останал извън групата за двубоя със Септември за Купата. Сега треньорът Христо Янев най-вероятно отново ще му даде почивка. Съперник на армейците е Ботев Ихтиман, който е новак в първенството и е сред отявлените аутсайдери. Очаква се Бранеков да е напълно готов за игра в началото на следващата седмица. В лазарета са трима флангови футболисти – десните крила Момчил Цветанов и Александър Александров, които са аут за поне 2-3 седмици, както и лявото крило Станислав Маламов, който Вероятно ще е извън терена 2 месеца.

ЦСКА играе с Ботев Ихтиман тази неделя от 15:30 часа на стадион “Локомотив” в София. Билетите са по 10 лв. за сектор А и 5 лв. за сектор Г. През следващата седмица армейците имат още два официални мача – на 2 септември (сряда) с ФК Сарая и за Купата на България в Пазарджик и на 6 септември (неделя) – домакинство на Велбъжд Кюстендил.