Базил де Карвальо: Да играя в ЦСКА? Защо не, но искам да играя в Европа с Локомотив

Нападателят на Локомотив Пловдив Базил де Карвальо получи наградата си за играч на 27-ия кръг. Миналият уикенд той вкара едно от попаденията срещу Левски за победата с 3:2, която изстреля тима на 4-то място в класирането,sporta.bg

30-годишният играч от Гвинея събра 12 гласа от 22-мата треньори и специалисти, които се включиха в анкетата на в. „Футбол” и Пресклуб „България”.

 

На второ място завърши съотборникът на Карвальо Йордан Тодоров, който също се разписа срещу Левски, а трети – Жуниор Мораеш от ЦСКА, като последен остана Емил Гърговор от Лудогорец.

 

Де Карвальо каза, че не знае дали ще продължи да играе в Локомотив след края на сезона, но не отрече възможността да остане в България и да защитава цветовете на друг отбор.

 

„Не искам да си спомням за проваления трансфер в Левски и изобщо за този клуб. Не знам къде ще играя следващата година, но сезонът още не е свършил и ни предстои финал за Купата, както и три кръга от шампионата”, каза Карвальо.

 

„В момента, в който свърши първенството, ще имам яснота около бъдещето си. Дали ще играя в ЦСКА? Защо не, зависи… Най-вече се надявам да играя с Локомотив в Лига Европа, защото обичам този клуб, а и феновете ме обожават.”

 

Карвальо добави, че е нямал късмет при подписването си с Левски, но не съжалява за провала на трансфера му в „сините”.

 

„Не искам да си спомням, тогава имах контузия в рамото. За мен е забележително, че в четири мача срещу Левски съм вкарал четири гола – не знам дали друг футболист го е правил”, заяви той.

 

Накрая 30-годишният гвинеец разкри, че си е подготвил танц, ако реализира гол във финала за Купата на България срещу Лудогорец.