Багата ще даде показания пред съда за сбиването в бар “Домби

Самбистът Благой Иванов – Багата, който бе наръган при сбиване в столичния бар “Домби” през февруари, ще бъде разпитан пред съда,sporta.bg

Това стана ясно на вчерашното заседание на Софийския градски съд (СГС), който отказа да пусне от среста Даниел Стефанов – Дъмпела, обвинен, че не намушкал спортиста.

Показания пред съда дадоха приятели на Дъмпела, които твърдят, че Багата пръв е започнал боя и дори е ударил Стефанов. Това обаче не бе достатъчно съдът да промени мярката за неотклонение на Дъмпела, тъй като според магистратите именно той е ранил Благой Иванов, а ако излезе на свобода има опасност да извърши ново престъпление.

 

Според съда Багата, който все още е в реанимацията на “Пирогов”, след като месеци лекарите се бореха за живота му, вече е в съзнание и има спомени от фаталната вечер на 25 февруари, пише в. “Монитор”.

 

От болницата съобщават, че част от здравословните проблеми на спортиста са решени, но състоянието му все още не е стабилно. Заради антибиотичната терапия той е станал резистентен към някои от лекарствата.