Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

„Гонзо шамароса младите в Левски“, четем от първата страница на „Меридиан мач“
Спортният ди ректор на Левски Георги Иванов изля гнева си от издънката с Пирин (0:0 на „Герена”) върху юношите на клуба. „Младите трябва да разберат, че това е техният шанс. Левски не чака никого! Такъв шанс ще се отдаде един път на 100 години. Никой няма подарено място в Левски.Тези мачове са тест за тези юноши. Който не става, най-късно за следващия сезон просто няма да е в отбора”, отсече Гонзо. Той сподели, че съдбата на Стойчо Стоев не е поставена под въпрос. „Стойчо Стоев няма изобщо какво да го коментираме. Това няма да е последен труден мач”, увери Гонзо.
„Потвърдено: Живко Миланов се завръща на “Герена”, пише още изданието.
Юношата на Левски Живко Миланов се завръща на „Герена”. Десният бек изчакваше оферти от Русия до вчера, но след като такива не дойдоха той ще облече отново екипа на „сините”, което е отлична новина за тима на Стойчо Стоев. Тя бе потвърдена от мениджъра на десният бек Мирчо Димитров.
Както е известно, ограничението за чужденци в Русия изяде мястото на Миланов в местните клубове. Иначе отбори като бившият му Том (Томск) и Мордовия (Саранск) бяха готови с оферти към него, но в случай, че се разделят с някого. Тъй като това не се случи, Миланов ще заиграе отново у нас. По този начин той ще окупира десния фланг на защитата, а Роман Прохазка ще може смело да бъде използван в по-предни позиции.
„Той имаше три варианта в Русия. Единият беше Кубан, но те имат наказание и не могат да привличат нови футболисти, докато не се разплатят на агенти и бивши състезатели. Том много го желаеха. Той за последно играеше при тях, но проблемът е, че трябваше да продадат двама от чужденците си, а това на този етап не се случва. Мордовия беше третият тим, но и при тях положението е като при Том. Мисля, че вече и физически е много сложно да се направи подобен трансфер на Миланов в Русия. Надявам се, че Левски ще прояви разбиране и през зимата ще го пусне в Русия, за да изкара по-добри пари, защото вече е на 31 години. Той може да помогне много на Левски и е готов да го направи”, коментира Мирчо Димитров.
„Вратар на Славия става треньор“, четем в друг материал на „Меридиан мач“
Вратарят на Славия Георги Петков ще спира с футбола и ще става помощник-треньор. Това разкри президентът на Клуба Венцеслав Стефанов. Босът говори и за сегашния наставник, постигнал впечатляващи резултати.
„Иван Колев е добър треньор. Личи си, че по време на работата в чужбина е научил доста неща и сега ги прилага успешно в Славия”, заяви шефът на „белите” и коментира героя от двубоя Карачанаков: „Това момче много го харесвам като футболист. Още преди 4 години исках да го взема в Славия, но не успях. Причината е, че тогава един президент на Пирин закара няколко момчета в ЦСКА, включително и него. ЦСКА не му даде достатъчно шанс и сбърка. Ако беше играл по-редовно, щеше да е от полза на клуба. Сигурен съм, че тогава можеше да стигне до националния отбор, защото има добри заложби”. Стефанов е впечатлен и от стража Марио Кирев, но посочи елементи където да подобри представянето си: „Вратар с отлични качества. Малко обаче трябва да подобри играта с крака и излизанията за висока топка. С габаритите, с които разполага, трябва да е пълен господар в наказателното поле. В това отношение има какво да учи от Георги Петков .
„След контузия в коляното – Владо Стоянов аут за Норвегия?“, обявява от първата си страница „7 дни спорт“
Националният отбор получи сериозен удар само 3 дни преди решителната евроквавалификация с Норвегия в четвъртък. Вратарят на тима ни Владислав Стоянов напусна вчерашната тренировка в Правец, усетил силни болки на загрявката. По информация на “7 дни спорт” става дума за болки в коляното, които никак не са за подценяване.
Както е известно, футболист № 1 на 2014 г. пропусна последния мач на тима ни с Малта през юни именно заради проблеми с коляното, когато се лекуваше. Днес Владо Стоянов ще мине медицински прегледи в София, като след ядрено-магнитен резонанс трябва да стане ясно какво е състоянието му. На този етап шансовете му да пази срещу Норвегия са минимални.
Григор отнесе австралиец в първия кръг на US Оpen“, пише още изданието
Григор Димитров се класира за втория кръг на US Open след победа с 6:4, 6:2, 6:4 над Матю Ебдън (Авл). Българинът надигра тотално съперника си и затвори мача след по-малко от час и половина на корта. Димитров постави основата на победата си с пробив в седмия гейм на първия сет. Скоро след това поведе, а във втората част направи два пробива и отнесе съперника.
В третия сет Ебдън оказа малко по-сериозна съпротива, но българинът беше наясно как да спечели мача и успя да го направи по най-убедителния начин. Във втория кръг Григор ще играе с Михаил Кукушкин (Каз).
Новата власт в Локомотив (Пловдив) бе вписана в съда“, пише още „7 дни спорт“
Новият съвет на директорите в Локомотив (Пловдив) вече официално е вписан в съда. Промените бяха направени на акционерното събрание, което се проведе на 30 юли. Най-висшият ръководен орган на “черно-белите” се състои от трима души в състав – Огнян Неделчев, Борис Джурджев и Константин Думанов, който е и изпълнителен директор на пловдивския Локомотив.
Междувременно футболистите на Христо Колев получиха два дни почивка от треньорския щаб заради паузата в шампионата този уикенд. Първата тренировка на отбора след двубоя срещу Монтана ще е утре от 17:00 часа на „Лаута“.

„ЦСКА вдига Пазарджик накрак утре“, четем от първата страница на „Тема спорт“
ЦСКА играе срещу ФК Сарая утре от 17:00 часа на стадион “Георги Бенковски” в Пазарджик. Двубоят е квалификация за Купата на България.
Градът ще бъде вдигнат накрак от появата на най-успешния роден клуб. На трибуните се очакват поне 6000 зрители. Цената на пропуските е 5 лева, а за фенове на „червените“ са запазени 1500 места.
“Футболистите ни са ентусиазирани, играем за престиж”, каза треньорът и кмет на село Сарая Николай Минчев. Победителят от сблъсъка излиза срещу Ботев (Ихтиман) на 9 септември за място на 1/16-финалите на купата.
Йордан Минев готов, Божинов под въпрос“, пише още изданието.
Валери Божинов все още не е готов на сто процента за игра и дo последно ще е под въпрос за евроквалификацията с Норвегия. Както е известно, той получи травма в глезена по време на реванша на Партизан с БАТЕ Борисов от плейофите за Шампионската лига. Ивайло Петев дори повика нов нападател – Димитър Рангелов. От вчера обаче Божинов е започнал леки тренировки във фитнеса.
Травмата на бранителя Йордан Минев от мача на втория отбор на Лудогорец с „Б“ тима на Литекс от „Б“ група се оказа, че не е толкова сериозна и той ще е на линия. “Минев има малки оплаквания, но с помощта на лекарския щаб правим всичко възможно да е готов. При Божинов всичко ще е ден за ден. Не е лека травмата, ще решаваме до последно”, коментира селекционерът Ивайло Петев. Той и щабът му започват лека-полека да избистрят състава за двубоя с Норвегия. Почти сигурно на вратата ще започне стражът на Мерсин Николай Михайлов. Той ще бъде предпочетен пред Владислав Стоянов. В последните два мача на Лудогорец Стоянов остана резерва. Припомняме, че Михайлов бе предпочетен пред стража на разградчани за евроквалификацията с Италия (2:2). След това с Малта (1:0) започна Божидар Митрев, а резерва бе Благой Макенджиев, тъй като Стоянов бе контузен.
Конте повика и Инсиние“, четем още в „Тема спорт“.
Селекционерът на Италия Антонио Конте повика в националния отбор и Лоренцо Инсиние. Нападателят на Наполи попадна в групата за двете евроквалификации срещу Малта (03.09.) във Флоренция и срещу България (06.09.) в Палермо. Крилото на Наполи заменя контузения Себастиан Джовинко, който не успя да се възстанови. „Атомната мравка“ рита за Торонто и почти година не бе канен в „скуадра адзура“, но се представя напоследък силно в МЛС. Според италианските медии Конте ще подходи съвсем диференцирано към мачовете и на практика Италия ще започне с две различни стартови единайсеторки. Срещу Малта за Италия ще излязат четирима в защита, като на десния бек ще е Матео Дармиан, за другия ще се избира измежду Матия де Шилио и Доменико Кришито. На плеймейкъра Андреа Пирло ще се разчита да изненада с нестандартни ходове бункера на малтийците, а в атаката коз ще са мощта и ръстът на Грациано Пеле. Халфът Марко Верати е гласен да е зад тарана, а за останалите две места в офанзивен план ще спорят намиращият се в отлична форма Едер, а също Инсиние, Франко Васкес и Антонио Кандрева. За неделната среща с България на “Ренцо Барбера” адзурите няма да са толкова офанзивни и Конте ще заложи на по-голяма сигурност. В София (2:2) скуадрата бе сериозно затруднена от контраатаките на „лъвовете“ и Антонио ще се стреми да избегне подобни рискове.