Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Бой прекъсна Левски – ЦСКА“, съобщава във водещия си материал вестник „Меридиан мач“
Здрав бой прекъснa вчерашното вечно дерби между Левски и ЦСКА при юношите до 19 години. „Сините” спечелиха с 2:0 след голове на Никола Димитров и Алекс Боримиров от дузпа, но най-интересното бе не на терена, а на трибуните. В 77-ата минута Божидар Божилов от Левски и Герман Петров от ЦСКА бяха изгонени с червени картони, а „армейски” фен започна да протестира бурно. Това разгневи ултрасите на Левски, които го атакуваха и се стигна до меле. В него лошо пострада юношата на ЦСКА Иван Ангушев, който получава шансове в първия състав от Христо Янев. Той бе ударен с бутилка в главата.
След 30-минутно прекъсване срещата в крайна сметка бе доиграна, въпреки нежеланието на гостите, а двата тима завършиха с по 9 души на терена.
Извънредни тренировки за грешника Махмудов“, четем още в изданието.
Македонското крило Денис Махмудов ще бъде титуляр за Левски в неделното дерби със Славия на „Овча Купел”. За да се случи това обаче, той ще трябва да положи доста усилия. Стойчо Стоев вече се оплака на няколко пъти, че формата на крилото не е добра и титуляр отляво по атаката е Мики Орачев.
От „Герена” обаче работят извънредно с Махмудов, който в следващите дни ще тренира и самостоятелно, за да бъде в най-добрата си форма за мача с „белите”. След като трансферът на ново ляво крило пропадна изцяло, върху плещите на македонеца пада тежестта да вдигне класата по фланговете. Друга опция за атакуващ играч по фланга за неделя е и Роман Прохазка след трансфера на Живко Миланов.
Венци c брутална атака след загубата от Италия: Вън тази сган! Петев няма ташаци“, пише още „Меридиан мач“
„Ивайло Петев няма ташаци. Аз знам, че Боби Михайлов му заяви да налага млади момчета в тези квалификации, но той така и не го направи. Имал шанс за класиране. Глупости!”, отсече вчера членът на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов. Босът на Славия остана крайно недоволен от представянето на нашия национален тим в срещите с Норвегия и Италия. И в двете срещи паднахме с 0:1, но далеч по-лошото бе играта ни.
„Знаете ли къде е Баховица? Това е един буреняк до Ловеч. Искам да питам Петев, а и Ивелин Попов колко книги са прочели. Знам, че на Попето умственият му багаж е колкото на врабче. Едно време Чаво Цветков четеше „Овчарчето Калитко” на 10 лагера и беше стигнал до 16-та страница. Но той поне беше великан, а тези сега какви са?”, продължи атаката си Стефанов. „Цялата тази сган трябва да се измете от националния отбор. Още при прибирането от Италия на летището трябваше да им кажем по-живо, по-здраво. Заради тези смешни футболисти БФС похарчи милиони за лагери, повиквателни и пътувания. Сега единия идвал от Корея, другия от Чукотка, третия – от Китай. Безсмислени пари”, каза още шефът в БфС. „В момента ние играем футбол като от 68-а. Бавно, тромаво. Всеки играч се нуждае от по минимум пет докосвания, за да обработи топката и подаде. За мен лично едно от най-срамните неща е в тима да е Иван Бандаловски. Той прилича на муджихидин с тази брада. Само заради визията му не трябва да го пускаме в игра. Божинов по принцип е симпатично момче, но дайте ми една негова игрова снимка в последните две години. Има с жени, с коли, от Малдивите, под Малдивите”, продължи атаката си Стефанов.
„Не знам дали Петев трябва да продължи да води България. Искам да имаме интелигентен треньор… Аз предлагам следното – играем много контроли до следващите квалификации. Там се вика който може. Има програми, с които виждаш всяко едно действие. Знаеш кой колко тича, колко подава, какво е КПД-то му. Намаляваш групата и всичко ще си дойде по местата. Тези, които ни провалят в коя ли поредна квалификация, нямат никакво място в тима. Да се взимат млади и надъхани момчета, с които дори и да не се класираме, да не ни е яд”, завърши Стефанов.

Миланов титуляр в неделя?“, съобщава вестник „7 дни спорт“
Бранителят на Левски Живко Миланов може да се появи още тази седмица титуляр за новия си клуб. 31-годишният футболист се завърна на “Герена“ преди седмица и тренира усърдно, за да се доближи до добра форма. Треньорският щаб е доволен от показаното от Миланов и обмисля сериозно дали да не го хвърли в боя в неделя срещу Славия на стадиона в “Овча купел”. “Белите” се намират в челото на таблицата и се представят на ниво от старта на сезона. Двубоят ще бъде изключително важен и за “сините”, тъй като в последните две срещи те записаха само 1 точка срещу Пирин. На „Герена“ мислят да заложат на Миланов отдясно, а Роман Прохазка да бъде преместен в средата на терена на мястото на Джереми де Ноойер, който изпитва болки в гърба.
Чакат футболист на проби“, пише още изданието.
Спортно-техническият щаб на Левски продължава търсенето на качествен футболист в предни позиции. “Сините” искат да привлекат флангови състезател, който да бъде конкуренция на Божидар Краев. Досега 26-кратните шампиони пробваха няколко чужденци, но нито един от тях не успя да си спечели договор. Не е изключено в близките дни да се появи нов футболист на „Герена“, който да изкара проби под зоркия поглед на Стойчо Стоев.
На стадиона в “Подуяне” таят все още надежда, че сомалийското крило Либан Абди може да се появи. Все пак този вариант е малко възможен. Привличането на крило не е цел №1 на Георги Иванов и Стойчо Стоев, но няма да се откажат от това да пробват някой футболист.
Румънски мениджъри идват заради Вутов“, четем още от страниците на „7 дни спорт“
След добрия мач срещу младежите на Румъния Антонио Вутов е предизвикал огромен интерес в северната ни съседка. Вутов бе сред най-добре представилите се наши футболисти във важния успех на нашите срещу румънските им връстници с 2:0. Футболистът, който е собственост на италианския Удинезе, но ще играе през настоящия сезон като преотстъпен в Козенца, е предизвикал интереса на водещите румънски отбори. Няколко съгледвачи на Динамо, Стяуа и Университатя ще следят под лупа изявите на юношата на Левски днес на “Лудогорец Арена”.
Младежите ни излизат срещу отбора на Люксембург от 19:30 часа. Антонио Вутов има договор с Удинезе за още два сезона и едва ли би приел да заиграе в румънската Суперлига, но не е невъзможно през зимния трансферен прозорец някой от румънските грандове да се опита да го закупи и или да го вземе под наем, което е по-приемливо за нашия талант. Днес нашите се надяват на сериозна посещаемост в Разград. Момчетата на Тони Здравков вярват, че и публиката ще ги подкрепи. Местните фенове пък имат мотив да отидат на мач, след като в тима играят Христо Попадиин от втория отбор на Лудогорец и Александър Василев и Цветелин Чунчуков, които са част от състава на шампионите.

“Петев: Готов съм да си тръгна“, обявявя от първата си страница „Тема спорт“
Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев обяви след загубата от Италия, че е готов да си тръгне, ако той е причината за провала на България в квалификациите за Евро 2016.
Според запознати с делата на БФС след края на цикъла специалистът се очаква да бъде освободен от поста.
“Ако аз съм причината, още утре си тръгвам. Даже не утре, а още сега, след 10 минути. Можех да го направя преди два месеца. Имах оферта, която ако ви покажа, ще кажете – ти си ненормален да останеш, говоря финансово. Но аз имам морал”, сподели специалистът при прибирането на трикольорите от Палермо вчера. “Аз съм най-виновен, защото съм старши треньор и след това всички надолу. Питайте хората от БФС дали ще застанат зад мен, продължи Петев в опит да защити играчите. Той добави, че ще търси нови футболисти за последните два двубоя с Хърватска и Азербайджан през октомври.
„Предлагат Романов на Стоев“, пише още изданието.
Владислав Романов е бил предложен на Левски от агенти, близки до играча. В момента 27-годишният футболист е без отбор. През миналата година крилото игра за Локомотив (София), който се разпадна, след като не получи професионален лиценз. Той участва в 32 мача, в които отбеляза 6 гола и бе с голям принос за третото място на столичните железничари. Сериозен интерес към Романов има от Ботев (Пловдив), но той на няколко пъти отклоняваше офертите им и ги караше да го чакат. На този етап обаче е малко вероятно той да премине на “Герена”, въпреки че треньорът Стойчо Стоев държи да подсили отбора с флангови играч. „Сините“ още не са се отказали от привличането на такъв, въпреки че повече от два месеца опитите им да вземат класен състезател удрят на камък. От Левски обаче отново са насочили погледа си към чужбина и се надяват да убедят някой свободен агент да приеме офертата им. Не е голям шансът обаче още играчи да пристигнат на проби, след като зимбабвиецът Кадр Амини и французинът Амин Тигазуи бяха отпратени. В близките дни „сините“ могат да се сдобият с познат футболист – Владимир Гаджев. Той не поднови договора си след края на миналия сезон. Полузащитникът обаче така и не успя да си намери нов клуб – отхвърли доста предложения, тъй като имаше високи финансови изисквания. До момента никой не му ги удовлетвори. Така че може да се наложи на халфа да се помоли за завръщане в Левски поне до зимата.
„Тунчев готов за Черно море“, пише още „Тема спорт“
Централният защитник на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев вече тренира наравно със съотборниците си. През изминалата седмица бранителят се подготвяше на облекчен режим заради контузия в бедрото. Тунчев вече е готов за предстоящото гостуване на Черно море в петък от 16:15 часа. Ласиман също се подготвяше с отбора, но не е ясно дали ще готов за двубоя с моряците. Заниманието на „черно-белите“ вчера бе водено от Петър Пашев, тъй като Христо Колев кара курсове за придобиване на „Про“ лиценз за „А“ група.