ЦСКА в битка за 1/16-финал за Купата на България срещу Ботев (Ихтиман)

2701

Днес в 20:00 часа отборът на ЦСКА излиза в решителен сблъсък с Ботев (Ихтиман) за класиране на 1/16-финал за Купата на България. “Червените” не са свикнали да започват участието си в турнира на толкова ранен етап, но това не им пречи до момента да редят победа след победа и да вървят уверено напред.sportal.bg

Двата тима вече играха веднъж помежду си във “В” група, като тогава “армейците” спечелиха с класическото 3:0. Ботев обаче оказа доста сериозна съпротива и дълго време удържаше нулевото реми, преди да се пропука в 62-ата минута. Сега играчите от Ихтиман ще опитат отново да затруднят съперника си, а защо не и да пондесат изненада на “Българска армия“.

Треньорът на ЦСКА Христо Янев най-вероятно ще направи някои промени в състава си за този мач и ще даде шанс на играчи, които по-рядко се появяват сред титулярите до момента. Очаква се почивка отново да получат опитните Стоян Колев, Александър Бранеков и Борис Галчев.

Така на вратата се очаква да започне Анатоли Господинов, в защита ще действат Васил Попов, Кикарин, Чорбаджийски и Райчев. Иво Иванов ще бъде в ролята на опорен халф, а пред него играта ще градят Узунов и Цветков. По двете крила се очаква да започнат Головодов и Радой Божилов, а на върха на атаката шанс вероятно е получи Костадин Хазуров за сметка на Преслав Йорданов.

В същото време Ботев се очаква да противопостави Христов на вратата и Александров, Барбов, Ялъмов и Николов в отбрана. Стоичков и Велев ще бъдат опорни халфове, а Кадифчин и Лачов ще действат по двете крила. Петров ще води атаката, а зад него ще оперира Андреев.

Купа на България

ЦСКА – БОТЕВ (ИХТИМАН)

Вероятни състави:

ЦСКА: Господинов, Попов, Чорбаджийски, Райчев, Кикарин, И. Иванов, Цветков, Узунов, Головодов, Божилов, Хазуров

БОТЕВ: Христов, Александров, Барбов, Ялъмов, Велев, Николов, Стоичков, Кадифчин, Андреев, Лачов, Петров

Стадион: “Българска армия”, София
Начало: 20:00 часа