Берое срещу Лудогорец в скрит сблъсък за титлата

2716Днес в 20:00 часа отборът на Берое посреща Лудогорец в Стара Загора. Двата тима са считани за основни претенденти за титлата в “А” група през настоящия сезон. В момента те заемат първите две места в класирането. Днешният мач няма да бъде от решаващо значение, защото е в твърде ранна фаза от сезона, но със сигурност от този сблъсък ще може да се направят изводи за това кой има по-големи шансове в борбата за златните медали. SPORTAL.BG

Лудогорец си остава големият фаворит в първенството, така че сега по-скоро Берое трябва да докаже колко реални са амбициите на тима да вземе короната от ръцете на своя съперник. Старозагорци обаче до момента не се представят особено успешно, когато се изправят срещу “орлите”. В 10-те сблъсъка помежду им Берое има само 1 победа на сметката си, като в същото време е допуснал 6 загуби, а 3 мача са завършили наравно. От друга страна обаче домакините днес показват отлична форма от началото на сезона и са единственият отбор в първенството, който все още няма загуба на сметката си.

Треньорът на заралии Петър Хубче не може да разчита на контузените Владимир Зехиров и Салим Керкар. Така той се очаква да заложи на Макенджиев на вратата, пред него в защита ще действат Василев, Динков, Иванов и Пенев. Опорни халфове ще бъдат двойката Джоман и Том. Делев и Петков ще действат по двете крила, а на върха на атаката ще почне Божилов. Зад него пък ще оперира Елиаш.

За Лудогорец пък отново извън сметките остава контузеният вратар Владислав Стоянов. На негово място под раката най-вероятно ще стартира Милан Борян. В групата на разградчани се очаква за пръв път да попадне и най-скъпото попълнение на тима Джонатан Кафу. Той обаче е по-вероятно да остане на пейката поне в началото на мача, а по десния фланг отново да стартира Александър Василев, за да бъде изпълнено изискването за един играч под 21 години в състава.

На десния бек на защитата се очаква да се завърне Йордан Минев, който вече е възстановен от контузията, която го мъчеше. Отляво пък ще действа Натаниел, а в центъра двойката ще бъде Козмин МоциАлександър Александров. Абел Анисе и Светослав Дяков ще бъдат в средата на терена, а пред тях ще стартира Марселиньо. На левия фланг се очаква да започне Върджил Мисиджан, а атаката ще води Клаудио Кешеру.

“А” група 8 кръг:

БЕРОЕ – ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави:

БЕРОЕ: Макенджиев, Василев, Иванов, Динков, Пенев, Джоман, Том, Елиаш, Петков, Делев, Божилов

ЛУДОГОРЕЦ: Борян, Минев, Александров, Моци, Натаниел, Анисе, Дяков, Мисиджан, Марселиньо, Василев, Кешеру

Стадион: “Берое”, Стара Загора
Начало: 20:00 часа
Съдия: Таско Тасков