Литекс ще търси първа победа като гост за сезона срещу Ботев

2717Днес в 16:15 часа Ботев (Пловдив) приема Литекс в двубой от 8-ия кръг на “А” група. Двата отбора се намират в средата на таблицата, но се надяват с успех днес да се придвижат напред в класирането.SPORTAL.BG

Литекс стартира добре сезона, но в последните два мача “оранжевите” леко зациклиха. Те първо направиха нулево реми със Славия в София, а след това паднаха у дома от Берое (0:1). Сега ловчанлии се надяват да се върнат на победния път. Ако успеят да вземат трите точки, това ще е първи успех за тима като гост този сезон, след като досега имаше три равенства.

Общата статистика показва, че Литекс би трябвало да е фаворит в мача днес. “Оранжевите” имат цели 20 успеха над своя съперник срещу 9 загуби, а 7 мача са завършили наравно. В Пловдив обаче нещата изглеждат доста по-равностойно, като Ботев е с 6 победи срещу 7 за Литекс и 5 равенства.

Домакините имат немалко кадрови проблеми, като с контузии са Огнянов, Юсеин и Галев, а наказан за този мач е Балтанов. Така треньорът Ермин Шиляк вероятно ще стартира с Голас на вратата и Христов, Златков, Николов и Марн в защита. Кифуети, Старокин, Гамаков и Васев ще бъдат четворката в средата на терена, а Казаков и Колев ще водят атаката на “канарчетата”.

В същото време Литекс се очаква да заложи на Винисиус на вратата и Горанов, Гълъбов, Перес и Попов в защита. Колев и Бумал ще бъдат опорни халфове, а Рохас ще действа като плеймейкър. Виана и Асприля ще оперират по крилата, а на върха на атаката ще започне Йонсен.

“А” група, 8 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ЛИТЕКС

Вероятни състави:

БОТЕВ: Голас, Христов, Златков, Николов, Марин, Киуети, Старокин, Гамаков, Васев, Казаков, Колев

ЛИТЕКС: Винисиус, Горанов, Гълъбов, Перес, Попов, Колев, Бумал, Асприля, Виана, Рохас, Йонсен

Стадион: Коматево
Съдия: Ивайло Стоянов
Начало: 16:15 часа