Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

12 май 2012 | 06:10 | Агенция “Фокус”
Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Левски се измъчи за 2:0 над Берое, пише на първа страница вестник „7 дни спорт” . Левски победи Берое с 2:0 на Герена след неубедителна игра. Сините трябваше здраво да се изпотят, за да пречупят старозагорци. Хората на Ясен Петров направиха куп пропуски, но допуснаха и много опасности пред вратаря си Пламен Илиев, които можеха и да им костват победата.
Левски поведе с гол на Иван Цветков в 34-ата минута. Той се възползва от подаване на Владимир Гаджев, който го изведе сам срещу вратаря.
През второто полувреме съдиите допуснаха сериозен гаф, като отмениха чист гол на Кристовао Рамос заради засада. Едва в 90-ата минута Жуниор свали напрежението у домакините с втория гол, паднал след грешка в защитата на Берое.
Радостин Кишишев: Бием Лудогорец и спирам с футбола, добавя на водещата страница изданието. Радостин Кишишев ще прекрати кариерата си след края на сезона. „Мисля, че ми остават още два-три мача и след края на сезона ще окача обувките на пирона. Преди това обаче отиваме в Разград, за да бием Лудогорец. Ивайло Петев ми дължи бутилка уиски и се надявам да ми я даде преди мача, защото след него няма да иска да ме види”, предположи Тинката.

Левски живна след 2:0 над Берое, е водещото заглавие на вестник „Меридиан Мач” . Левски победи с 2:0 Берое и остана в играта за Лига Европа. „Сините” изскочиха на четвърто място, но Литекс и Локо (Пд) имат мач по-малко. Иван Цветков и Жуниньо вкараха за успеха на ..сините”, който не дойде лесно. През второто полувреме чист гол на Кристовал Рамос бе отменен заради несъществуваща засада.
Берое, който за сефте бе воден от Ивко Ганчев, бе равностоен през целия мач и на няколко пъти пропусна чисти положения.

Левски приготви милион за Шаешу, пише вестник „Тема спорт”. Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев е готов едва ли не на всичко, за да направи впечатляваща селекция за новия сезон. Той вече е отправил официални оферта за офанзивния полузащитник на Черноморец Атиф Шаешу. От Бургас са информирали Тонев, че цената на алжиреца през лятото ще се върти около половин милион евро, а това изобщо не стреснало синия преговарящ.
в Черноморец вече има постъпили официални предложения за покупка на Шаешу, но на цена, която е доста под фиксираната от 500 хиляди евро. “Офертата е от ЦСКА, но им казахме, че с тях имаме да затворим две други глави от преговорите, докато се изчистим, и
едва тогава можем да отворим глава “Атиф Шаешу”, казаха от стадион “Лазур”, което означава, че ЦСКА не е желан партньор, относно каквито да е финансови взаимоотношения, преди столичани да си платят за Мишел Платини. Левски също има да дава пари на Черноморец. Сините висят със 100 хиляди евро за сложната сделка с Ор-лин Старокин, чиято базисна цена бе над 500 хиляди лева, от “Герена” платиха близо 300 хиляди лева плюс правата на двама играчи -Балджийски и Сашо Киров, който обаче не мина медицинските прегледи. Тогава Херо се ядоса на Георги Иванов-Гонзо за опит за прикриване на зравословното състояние на играча, а впоследствие неговите права бяха оценени на 100 хиляди евро. Именно тази сума дължи Левски на Черноморец. Иво Тонев е гарантирал, че всичко ще бъде изчистено до края на първенството и преговорите за Шаешу ще бъдат проведени на чисто. Алжирският футболист е одобрен от новия треньор на Левски Илиан Илиев. Тонев вече се провали през зимата, когато поиска други двама играчи на Черноморец. За Жужу той бе готов да даде на един транш 350 хиляди евро, но бургазлии го продадоха в Турция за близо два пъти по-голяма сума. Анисе пък предпочете вместо с нормален трансфер да премине на “Герена”, да избяга през оградата на стадион “Лазур” и сега си плаща за тарикатлъка, като пропусна целия пролетен полусезон заради неуредица с документите и неясен статут.
Шаешу бе привлечен от Черноморец през тази зима като безработен, с минимална сума за агента на играча.