Българи юнаци! Разбихме и “Ла Фурия” с 3:0

България победи тима на Испания с 3:0 гейма (25:16, 25:20, 25:16) в третата си среща от Олимпийската квалификация провеждаща се в София.SPORTNI.BG

Първата точка в мача бе за българския отбор, след като Теодор Тодоров завърши подобаващо хубава атака през центъра.

Последва размяна на точки, испанците успяха да поведат с 5:3, но крехкият им аванс бързо бе стопен и първото техническо прекъсване дойде при резултат 8:6 за България.

След кратката почивка “лъвовете” ни бързо натрупаха преднина от четири точки до 11:7, което принуди испанския селекционер да поиска прекъсване. Добрата игра на българите продължи и втората техническа пауза дойде при резултат 16:11 за нашия отбор.

След подновяването на играта България натрупа аванс от цели шест точки за резултат 19:13 и в крайна сметка поведохме с 1:0 гейма на Испания, печелейки частта с 25:16.

Вторият гейм започна отново с борба точка за точка и първото техническо прекъсване в частта дойде както и в първия гейм при резултат 8:6 за България.

След кратката почивка битката започна отново, като този път испанците успяваха да поддържат изоставането си от “лъвовете” на само една точка и дори стигнаха до реми – 10:10.

В крайна сметка българите показаха, че са по-класният отбор в “Арена Армеец” и втората техническа пауза дойде отново при преднина на домакините – 16:13.

Постепенно българските волейболисти натрупаха отново преднина от четири точки, стигайки до 18:14 и принудиха треньор на испанците да използва последното си прекъсване за този гейм.

Той обаче изглежда не успя да даде правилните указания на тима си, тъй като нашите момчета завториха втори гейм с 25:20 точки и поведоха с 2:0.

Третият гейм стартира отлично за волейболистите ни и при преднина от 5:2 за България, испанският селекционер поиска прекъсване. То отново не бе от полза, след като българите стигнаха до първото техническо прекъсване, водейки в резултата с 8:4.

Страхотната игра на “лъвовете” ни продължи и втората техническа пауза дойде при преднина от цели осем точки за България – 16:8.

Тоталната доминация на българския национален отбор продължи до края на мача, който спечелихаме с 3:0 гейма, затваряйки последната част при резултат 25:16.