Непобеденият Берое преклони глава пред “Левски” на “Герена” (СНИМКИ)

2758“Левски” записа втора поредна победа в “А” група – 2:0 срещу Берое, след която вече е само на 3 точки зад Лудогорец и Литекс. Точни за “сините” бяха завърналият се на “Герена” Владимир Гаджев – в 25-ата минута, както и Роман Прохазка в 89-ата. В 73-ата пък вицешампионите останаха с 10 човека заради червен картон на капитана Иво Иванов.БЛИЦ

“Сините” играха много активно срещу тима на Петър Хубчев, който в последните години се превърна в кошмарен противник за “Левски”. Берое постигна три поредни победи срещу тима от “Герена” в първенството, но тази вечер радостта беше за домакините. С успеха “сините” зарадваха многобройната си публика, която горещо подкрепяше любимците си в срещата с големия дразнител от Стара Загора. Берое не познаваше вкуса на поражението от началото на сезона и след записаната първа загуба oстава пети с 14 точки.

Двубоят на “Георги Аспарухов” с контузии напуснаха Умар Диаби от състава на домакините и Спас Делев от старозагорци. Дебют за “Левски” пък записа най-новото попълнение Линел Китамбала. Привлеченият преди дни нападател влезе на мястото на контузения Диаби в 51-ата минута и се включи добре в мача.

Треньорът на “Левски” Стойчо Стоев не можа да разчита на контузения Божидар Краев, като шанс за изява се откри на друг юноша – Радослав Цонев, който попадна сред титулярите. От първата минута за Берое пък започна бившият нападател на “сините” Исмаил Иса, за когото това бе дебют с екипа на старозагорци. Иса поведе атаката, подпомаган от Спас Делев, Неманя Милисавлевич и Стивън Петков.

В 17-ата минута беше първото сериозно положение, но Мигел Бедоя пропусна да даде преднина на домакините. Първият удар за гостите бе на Спас Делев от фаул в 23-ата, но право в ръцете на Боян Йоргачевич. При следващата атака Гаджев даде откри резултата. Радослав Цонев бе изведен от Бедоя, след което се опита да върне топката на испанеца, но защитник изби лошо, подавайки на Гаджев, който от няколо метра вкара своя първи гол този сезон в първата си среща след завръщането в “Левски” – 1:0.

В 35-ата минута включилият се в атака защитник Максимилиан Карнер пропусна да удвои преднината на своите, като до почивката “сините” продължиха да бъдат по-активни.

Втората част започна с пропуск на Ради Цонев и контузия на Диаби, който бе заменен принудително от Китамбала. Новият нападател отправи няколко удара, но встрани от вратата на Благой Макенджиев.

В 65-ата минута Делев бе изведен отлично Милисавливич, Йоргачевич се хвърли в краката му и го блокира, след което нападателят остана да лежи на земята, а гостите претендираха за дузпа. Съдията Станислав Тодоров обаче беше безмълвен.

След като получи медицинска помощ, Делев се завърна в игра, но накуцвайки и само след минути Хубчев трябваше да го сменя.

В 73-ата задачата на гостите стана още по-трудна, тъй като Иво Иванов получи червен картон и Берое остана с човек по-малко. В 89-ата минута Роман Прохазка подпечата победата на “Левски”. Лошо изпълнен фаул пред наказателното поле на “сините” доведе до контраатака за домакините, словакът се пребори за топката отдясно и проби само с един бранител срещу себе си. След това Прохазка пусна към Бедоя, който сам срещу Макенджиев стреля към долния ляв ъгъл, стражът изби, но словакът беше на точното място за добавка – 2:0.

Мачът по минутиТУК!

“ЛЕВСКИ” – БЕРОЕ 2:0
1:0 Владимир Гаджев (25), 2:0 Роман Прохазка (89)


“ЛЕВСКИ”
: 29.Боян Йоргачевич, 20.Живко Миланов, 30.Максимилиан Карнер, 3.Аймен Белаид, 14.Веселин Минев (к) jalt.jpg, 70.Георги Костадинов, 45.Владимир Гаджев topka.jpg (66 smqna.jpg 8.Джереми Де Нойер),  15.Роман Прохазка topka.jpg , 10.Мигел Бедоя, 21.Радослав Цонев jalt.jpg (90 smqna.jpg 9.Атанас Курдов), 11.Умар Диаби (51 smqna.jpg 99.Линел Китамбала jalt.jpg)
Резерви: 24.Александър Любенов, 8.Джереми Де Нойер, 22.Владислав Мисяк, 39.Деян Иванов, 7.Денис Махмудов, 9.Атанас Курдов, 99.Линел Китамбала
Треньор: Стойчо Стоев

Резултат с изображение за берое
БЕРОЕ: 22.Благой Макенджиев, 24.Венцислав Василев, 6.Иво Иванов jalt.jpg 4erven.jpg, 15.Георги Динков, 28.Веселин Пенев, 27.Игор Джоман, 70.Том, 20.Неманя Милисавлевич, 73.Стивън Петков (48 smqna.jpg 21.Eлиаш), 77.Спас Делев (72 smqna.jpg 17.Иван Коконов), 10.Исмаил Иса jalt.jpg (70 smqna.jpg 14.Георги Божилов)
Резерви: 23.Илко Пиргов, 3.Владимир Зафиров, 4.Венелин Филипов, 21.Елиаш, 17.Иван Коконов, 14.Георги Божилов, 9.Станислав Костов
Tреньор: Петър Хубчев

София, стадион “Георги Аспарухов”
Съдия: Станислав Тодоров
Жълти картони: Веселин Минев, Линел Китамбала, Радослав Цонев (“Левски”); Исмаил Иса, Иво Иванов (Берое)
Червен картон: Иво Иванов (73-Берое)

“ЛЕВСКИ” – БЕРОЕ 2:0
1:0 Владимир Гаджев (25), 2:0 Роман Прохазка (89)

Двубоят по минути с БЛИЦ
1 – svirkata.jpg Начало на мача.
3 – Центриране на Радослав Цонев от пряк свободен удар, топката прехвърли всички играчи и излезе в аут.
5 – Ново центриране на Цонев от фаул. Топката е избита от защитата на Берое, попада у Гаджев, който се опита да продължи към Живко Миланов, но той бе в положение на засада.
14 – Удар на Спас Делев е избит в корнер.
14 – След центрирането топката попадна в Стивън Петков, но шутът му е избит.
17 –  jalt.jpg Първи жълт картон в мача, получава го Исмаил Иса за фаул срещу Миланов.
17 – ОПАСНО!
Веселин Минев центрира балонно в наказателното поле на Берое, където Бедоя се промуши между двама защитници, но не успя да засече топката фронтално срещу вратата на Макенджиев.
21 – Удар на Диаби е спасен от стража на гостите.
23 – Спас Делев центрира от корнер, Йоргачевич лови топката.
25 – topka.jpg ГОООЛ! 1:0 за “Левски”! Завърналият се при “сините” Владимир Гаджев открива резултата с изстрел от границата на малкото наказателно поле. Топката попадна у него след грешка в защитата на Берое.
27 – Диаби проби по дясното крило и центрира, но топката бе избита от Иво Иванов в корнер. Разбъркване след центрирането на Гаджев, след което опасността пред Макенджиев отминава.
31 – Самостоятелен пробив на Иса завършва с нарушение в атака срещу Георги Костадинов в наказателното поле на домакините.
35 – ОПАСНО! Цонев центрира в наказателното поле на Берое, където топката попада у включилия се Максимилиан Карнер. Австриецът опита акробатичен изстрел с крак, Иво Иванов изчисти в корнер.
38 – Спас Делев лежа около минута след сблъсък с противник. В крайна сметка нападателят се изправи, но имаше претенции към главния съдия Станислав Тодоров.
39 – Веселин Пенев пресича подаване и опита с дълъг пас да пусне към Милисавлевич, който пропуска за Делев, но страничният рефер вдига флага за засада.
42 – Цонев центрира от корнер, а Белаид засече с глава, но топката срещна ръката на играч в синьо – нарушение в полза на Берое.
45 – Добавеното време е 1 минута.
45+1 – Край на първото полувреме.
—————-
46 – svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
47 – ОПАСНО! Гаджев подаде на Цонев, който стреля от границата на наказателното поле, Макенджиев се намеси сигурно и отрази.
48 – smqna.jpg Първа смяна за Берое, Елиаш влиза в игра, юношата на “Левски” Стивън Петков излиза от терена.
49 – Диаби е контузен, оказва му се медицинска помощ. По всичко личи, че нападателят на “Левски” няма да продължи срещата.
51 – smqna.jpg Принудителна смяна за домакините. Изнесеният на носилка Умар Диаби е сменен от Линел Китамбала, който прави дебют за “сините”.
51 – Делев центрира от пряк свободен удар, Георги Динков остана под топката и не успя да засече.
56 – Удар на Китамбала от 20-ина метра премина над вратата на гостите.
60 – Гаджев е изведен зад гърба на отбраната, напредна и подаде на Китамбала пред наказателното поле. Новият нападател на “Левски” стреля, топката рикошира и излезе в корнер, след който не се случи нищо интересно.
61 – jalt.jpg Жълт картон за Иво Иванов заради реплика към съдията.
61 – jalt.jpg Жълт картон за Веселин Минев, който спря непозволено обещаваща атака на Берое.
65 – ОПАСНО! Шанс за Берое, Милисавлевич изненада отбраната на “сините” с високо подаване в дълбочина, след като преодоля Гаджев, Делев изскочи отляво и успя да стигне до топката преди вратаря, Йоргачевич се хвърли в краката му и блокира, а след това удари тежко нападателя на Берое. Гостите претендираха за дузпа, но Станислав Тодоров остана безмълвен.
66 – smqna.jpg Гаджев е сменен от Де Нойер.
67 – Делев се завръща в игра, но накуцва, очевидно изпитвайки болка.
70 – smqna.jpg Иса е сменен от Георги Божилов.
72 – smqna.jpg Иван Коконов заменя Делев.
73 – 4erven.jpg ЧЕРВЕН КАРТОН! Иво Иванов е изгонен за втори жъл и съответно червен картон. Капитанът на Берое фаулира Бедоя в центъра на терена, гостите остават с 10 човека.
81 – Бедоя отмъкна топката от Милисавлевич в половината на Берое, след което подаде към точката на дузпата, но там непокритите Китамбала и Прохазка не се разбраха кой да стреля и възможността за “сините” отмина.
83 – jalt.jpg Жълт картон за Китамбала.
88 – jalt.jpg Жълт картон за Радослав Цонев за грубо нарушение срещу Милисавлевич.
89 – topka.jpg ГОООЛ! 2:0 за “Левски”! Прохазка бележи. Лошо изпълнен фаул пред наказателното поле на “сините” доведе до контраатака за домакините, словакът се пребори за топката отдясно и проби само с един бранител срещу себе си. След това Прохазка пусна към Бедоя, който сам срещу Макенджиев стреля към долния ляв ъгъл, стражът изби, но словакът беше на точното място за добавка.
90 – smqna.jpg Радослав Цонев отстъпва място на Атанас Курдов.
90 – Добавеното време е 4 минути.
90+4 – Край на мача. “Левски” победи Берое с 2:0.

ГАЛЕРИЯ