Стойчо Стоев критичен: Надявам се играчите да са осъзнали какво щеше да се случи

2783“Левски” се класира драматично за 1/8-финалите за Купата на България. В 1/16-финал тимът елиминира лидера в “Б” група Поморие след дузпи с 4:2 (0:0 в редовното време и продълженията). След двубоя Стойчо Стоев коментира двубоя, като не спести общите критики към отбора.БЛИЦ

“Трудно е, когато излезеш с нагласата, че другият отбор е класа под тебе, а ти можеш с по-малко усилия да го преодолееше. Видя се какво стана. Три дни повтарям, нормално е, момчетата на Поморие да се стараят, да се борят, знаехме, че ще бъдат агресивни. Явно не съм чут добре и просто си излязохме с мисълта, че мачът ще бъде лесен. Видя се, че не беше толкова лесен. Накрая дузпите са лотария”, заяви Стойчо Стоев.

“Видяхте какъв ни беше показателят, много брак в действията, бавно работехме с топката. Оставяме настрани, че изпускаме и положения, с които можехме да си затворим мача. Дори в редовното време да бяхме спечелили, се видя, че ако искаме да победим, без значение дали играем с Поморие, или с Литекс, нагласата трябва да се бориш 90 минути, да желаеш победата и да съумееш да я вземеш”, добави наставникът.

“Имам забележки, а и самите футболисти го осъзнават, че с късмет преодоляхме Поморие. Проблемът е в главите. Надявам се футболистите да са осъзнали, а те със сигурност са го направили, какво можеше да се случи днес”

“Все още нямаме тази класа, която си мислим, че имаме. Постоянството ще стане, когато имаме нужната класа, а на този етап я нямаме. За да искаме да побеждаваме, трябва да сме като предишните мачове, всеки да се раздава за отбора и да играе на максимум 90 минути”, завърши Стоев./БЛИЦ