Мъка на стадион “Дружба” – Добруджа се запъти към аматьорския футбол

Добруджа не успя да победи Сливен, завършвайки 1:1, и по този начин направи сериозна крачка към аматьорския футбол. Двубоят от 25-ия кръг на Източната “Б” група на стадион “Дружба” завърши наравно, а едната точка по никакъв начин не влизаше в плановете на “жълто-зелените”. Добруджа вече се намира под чертата на спасението и ще се надява на чудо в оставащите два кръга.

Въпреки огромното си желание да достигнат до победата, футболистите на Валентин Ангелов рядко успяваха да застрашат вратата на Сливен като в големи периоди от време предоставяха инициативата на гостите. След нулево първо полувреме сливенци успяха първи да достигнат до гол. В 54-ата минута опитният Мирослав Миндев се възползва от грешка в отбраната на Добруджа и откри резултата – 0:1. За радост на зрителите на стадион “Дружба” добричлии успяха да върнат попадението след само две минути. Николай Станков проби отдясно и центрира остро в наказателното поле на Сливен, където Станимир Андонов засече топката във вратата за 1:1. До края на мача добруджанци опитаха всичко по силите си, но победният гол така и не падна.

До края на първенството Добруджа гостува на Черноморец Поморие и приема Нефтохимик. Дори и при две победи “жълто-зелените” трябва да чакат грешка на Спартак Варна, който вече е с точка повече. На “соколите” предстои домакинство на лидера Етър и служебна победа в последния кръг срещу Доростол.