Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

Миньор закопа ЦСКА, пише на първа страница вестник „7 дни спорт”. Миньор Пк закопа ЦСКА с 2:0. Със загубата авансът на червените пред Лудогорец намаля на 2 точки и по всичко личи, че битката за титлата ще се реши в последния кръг в Разград.
Точни за перничани бяха Борислав Стойчев и Ванчо Траянов. Бразилецът Жуниор Мораеш пък се превърна в антигерой за армейците, след като изпорти дузпа в средата на второто полувреме при резултат 0:1. След загубата в Перник всички в ЦСКА нададоха вой до небето с претенции, че съдията Таско Тасков не е отсъдил дузпа през първото полувреме. Другото оплакване на червените бе, че срещу тях Миньор е излязъл с първия си отбор, а не както срещу Лудогорец – с юношите.
Лудогорец обърна Черноморец 3:1, добавя на водещата страница изданието. Лудогорец победи Черноморец с 3:1 в скандален мач, в който треньорът на бургазлии Димитър Димитров беше изведен с полиция от терена. Херо нахлу при резултат 1:1, когато съдията Стефан Спасов го изгони от скамейката.
Бургазлии откриха резултата в началото на мача с гол на Дяков. Иван Стоянов обаче възстанови равенството, а след това се разписа от дузпа за 2:1. Емил Гъргоров оформи крайното 3:1. След мача Димитър Димитров заяви, че съдията Стефан Спасов е лицензиран престъпник.

Миньор спъна ЦСКА за титлата, е водещата новина на вестник „Меридиан Мач”. Миньор напляска ЦСКА с 2:0 в Перник и по този начин завърза борбата за титлата. Почти сигурно е. че първенството ни ще има истински финал, като златните медали ще се определят в пряк сблъсък между „червените” и Лудогорец в Разград. Перничани бяха по-добрият отбор и спечелиха с голове на Стойчев и Траянов след почивката, а Мораеш пропусна дузпа. ..Пак играем 11 срещу 14 души. Това е корупция посред бял ден”, развика се след мача треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов. В другия сблъсък на върха Лудогорец обърна Черноморец от 0:1 до 3:1.Съдията е лицензиран престъпник”, изригна Херо, който бе изгонен по време на мача.
Галатасарай шампион на Турция с 0:0 в дербито, добавя изданието на първа страница. Галатасарай е новият шампион на Турция. Воденият от Фатих Терим тим измъкна 0:0 при гостуването си на стадиона на Фенербахче в последния мач от плейофите. Двата тима завършиха дербито с по 10 души. Преди мача фенове на домакините се сбиха с полицията. Има данни за ранени служители на реда и деца в инцидентите.

Кошмар за ЦСКА в Перник, пише вестник „Тема спорт”. Миньор постави титлата за ЦСКА под много сериозна въпросителна, след като го победи с 2:0. Головете за перничани паднаха през второто полувреме и бяха дело на Борислав Стойчев и Ванчо Траянов. Така Миньор успя да спечели първата си победа у дома над ЦСКА в последните 13 години. След това поражение армейците от фаворит за титлата сега ще играят решаващ мач в Разград.
Стойчо Младенов започна с изненада в защитната линия. След 9-месечно отсъствие в стартовата единайсеторка на се завърна Апостол Попов. Той бе предпочетен за позицията на ляв бек пред представилия се слабо срещу Ботев Враца Дечев. В средата на терена за партньор на Янчев бе избран бившият футболист на Миньор Дюлгеров. Домакините пък излязоха с най-доброто на терена.
Още в началните минути на мача ЦСКА пое инициативата, но превъзходството му в никакъв случай не бе отчетливо. Червените държаха малко повече топката, но им липсваше идея и агресивност в предни позиции и средата на терена. В 3-ата минута Карачанаков стреля от пряк свободен удар от 25 метра, но ударът му мина покрай вратата. Домакините пък отвърнаха с много неточен изстрел на Бибишков. В 12-ата минута Мораес стреля от пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри покрай дясната греда.
В 28-ата минута дойде и най-опасното положение до този момент. Присо напредна по дясното крило и потърси с пас по земята Галчев. Халфът пропусна хитро топката за Карачанаков, който стреля от границата на полето, но Чворович с блестящ рефлекс изби в корнер. Само минута по-късно ЦСКА имаше основателни претенции за дузпа. Бандаловски потърси Мораес с далечен пас, бразилецът успя да се измъкне зад отбраната на домакините и с глава чукна топката, преди Чворович да връхлети върху него и да го събори. По всички правила на футболната игра това е дузпа и червен картон за вратаря. Реферът Таско Тасков обаче се направи на сляп и подмина кристално чистата ситуация в наказателното поле на Миньор. Тук съдията ясно показа чии интереси обслужва и с каква мисия е изпратен в Перник.
В 33-ата минута Илиян Илиев отправи хубав удар от 24 метра, но топката мина на сантиметри над напречната греда. Десет минути по-късно Карачанаков стреля технично от 30-ина метра, но поредният му анемичен удар не затрудни Чворович. В последната минута на полувремето Том напредна по лявото крило, влезе в наказателното поле и преодоля Грънчов. Бразилецът обаче стреля от малък ъгъл в тялото на М’Боли. В добавеното време на първото полувреме пък удар на Брахими от 20-ина метра срещна лявата греда на вратата на ЦСКА, но страничният рефер бе вдигнал флага за засада.
В 52-ата минута домакините поведоха в резултата. Том центрира от пряк свободен удар към точката за изпълнение на дузпа. Централният защитник Борислав Стойчев се извиси над всички и с прекрасен удар с глава прати коженото кълбо в десния ъгъл на М’Боли, който не мръдна. Стойчо Младенов реагира и само три минути по-късно пусна в игра Костов, който замени Дюлгеров. Галчев се върна в халфовата линия като партньор на Янчев, а бившият играч на Пирин зае позицията зад Мораес.
В 59-ата минута Брахими бе изведен зад отбраната на червените. Той нахлу в полето и се опита да финтира Райе М’Боли, но стражът на ЦСКА успя да избие топката от краката му. Три минути след това Апостол Попов стреля силно от далечно разстояние, но Чворович внимаваше и успя да улови.
В 74-ата минута Присо напредна отляво и се опита да изведе Мораес в коридор. Бразилецът обаче се подхлъзна, но притичалият Костов успя да овладее топката и стреля с левия крак, но в аут. Три минути след това Паун нахлу в полето, напредна до аутлинията и центрира успоредно на вратата, но Чворович успя да избие. В 77-ата минута реферът Таско Тасков отсъди дузпа в полза на ЦСКА заради игра с ръка на Христозов в наказателното поле. Мораес обаче стреля слабо В левия ъгъл и Чворович улови коженото кълбо. Таско Тасков пък пак се направи на сляп, като не маркира нарушението на Чворович, който бе излязъл пред голлинията още преди изпълнението на Мораес.
В 82-ата минута всичко в мача свърши, след като Миньор стигна до втори гол. Ванчо Траянов напред през центъра на терена залъга недоразумението Томас и с безпощаден удар прати топката в долния ляв ъгъл на М’Боли. До края на мача ЦСКА така и не успя да затрудни Чворович.
След тази загуба ЦСКА запази лидерската си позиция, но преднината пред преследвача Лудогорец вече е само две точки. Въпреки съдийската тесла с автор Таско Тасков трябва да се отчете, че червените играха много слабо и не показаха аргументи за победа. Миньор пък демонстрира приятен и тактически грамотен футбол.