Никола Спасов: Важен успех за нас

2897Треньорът на Черно море Никола Спасов бе изключително щастлив след днешния категоричен успех над Монтана. “Моряците” спечелиха с 4:0 гостуването си на “Огоста” в мач от 15-ия кръг на “А” група и вече имат 21 точки на шестата позиция във временното класиране.БЛИЦ

“Сигурно имаше недобро настроение във футболистите и лека неувереност в началото. След лоши мачове се концентрираме и успяваме да покажем себе си. Днес искахме и се бяхме настроили да вземем мача”, сподели Спасов.

“До 60-та минута двубоят беше равностоен, до първия ни гол. Но ние си изиграхме добре ситуациите, нападателите ни бяха на ниво. Те си вкараха положенията и с това направихме разликата.”

“Много бързи три гола вкарахме, а това може да демотивира всеки противник. Основно отборите в първенството са равностойни, но разликата винаги се прави от головете”, сподели още наставникът.

Той коментира и решението да излезе без чист централен нападател, а с Матиас Курьор на върха на атаката. “Днес реших да пусна Курьор напред, защото централните ни нападатели бяха зациклили. Пуснах и Педро като нападател, а това се оказа добър ход, той е по-добър напред, отколкото в защита. Днес бяхме по-различни в атака – по-бързи и по-изненадващи. Свършиха си добре работата на терена. Момчетата направиха добър мач днес”, завърши Спасов.