Люпко към играчите си: Изяжте Лудогорец!

2968Литекс приема Лудогорец в двубой за първото място във временното класиране в „А” група. Срещата започва в 16:30 часа и ще бъде следена на живо в БЛИЦ.

Двубоите между двата тима винаги носят голям заряд, а скандалите на терена и тримбуните са неизменна част от всяка среща. Ръководствата на Литекс и Лудогорец често си говорят с декларации в медиите, а наскоро имаше сериозен инцидент и налитане на бой при поредната среща между двата тима.

Новият треньор на Литекс Люпко Петрович допълнително надъха своите играчи за битката за върха. „Изяжте ги! Бием ли Лудогорец, можем да станем шампиони”, казал носителят на КЕШ в съблекалнята.

Сръбското светило ще може да разчита всичко най-добро за срещата с разградчани, като наказани са Пламен Гълъбов, Иван Горанов и Никола Колев. В титулярния състав се завръщат голямата звезда Данило Асприля, както и Арсенио Нунеш, Петрус Бумал и Рафаел Перес.

Колегата му Георги Дерменджиев ще пусне същите футболисти, които започнаха при успеха над „Ботев” с 1:0 в Пловдив. В предни позиции ще играят Вандерсон, Марселиньо и Кафу, а на върха на атаката ще играе Кешерю. Зад тях ще действат капитанът Светослав Дяков и Лукас Саша. Дерменджиев се колебае дали да включи Анисе, който да спира пробивите на Асприля.

lit.jpgЛИТЕКСЛУДОГОРЕЦludogorec.JPG
16:30 часа, пряко по Диема Спорт
Съдия: Ивайло Стоянов
Ловеч, Градски стадион

Вероятни състави:
Литекс: Винисиус Баривиера, Страхил Попов, Елтон дос Рейс, Рафа Перес, Антон Недялков, Кристиан Малинов, Петрус Бумал, Данило Асприля, Хенри Рохас, Арсенио, Бьорн Йонсен
Наказани: Пламен Гълъбов, Иван Горанов и Никола Колев
Контузени: няма
Треньор: Люпко Петрович

Лудогорец: Владислав Стоянов, Натанаел, Венцислав Керчев, Козмин Моци, Йордан Минев, Светослав Дяков, Лукас Саша, Вандерсон, Марселиньо, Джонатан Кафу, Клаудиу Кешеру
Контузени: Жуниор Кишада, Върджил Мисиджан
Наказани: няма
Треньор: Георги Дерменджиев

Любопитни факти:
*Бьорн Йонсен е футболистът с най-много голове във вратата на Лудогорец – 4
*Литекс е единственият отбор, срещу когото Лудогорец има отрицателен баланс в „А” група
*Люпко Петрович е чуждестранният треньор с най-много мачове в „А” група – 114. От тях той има 80 победи
*Лудогорец е на 27-о място във вечната ранглиста на „А” група
*Защитникът на ЛитексПламен Гълъбов си изкара 5 жълти картона в последните 6 мача и пропуска срещата
*Срещу Лудогорец не е свирена дузпа вече 19 поредни кръга. За последно това се случи в Ловеч при загубата от Литекс с 2:4