Литекс и Лудогорец с хикс за “Левски”

2672Литекс и Лудогорец завършиха 1:1 в дербито на 19-ия кръг на “А” група. Двата тима изиграха здрав двубой на Градския стадион в Ловеч, от който печеливш излезе… “Левски”. “Орлите” събраха актив от 35 точки, колкото имат и “сините”. Единствено головата разлика дава лека преднина на разградчани, които заемат първата позиция. Литекс пък остана трети с 33 пункта.

През първата част гостите от Разград бяха пълни господари на терена. “Орлите” създадоха няколко страхотни възможности за гол, които обаче не успяха да реализират.

В 26-ата минута Клаудиу Кешеру се измъкна от защитник на Литекс и стреля мигновено от границата на наказателното поле, но ударът му бе отразен с вещина от Баривиейра. Само три минути по-късно Вандерсон пробва шут от дистанция, но топката мина покрай вратата.

В 33-ата минута зрителите станаха свидетели на уникален пропуск. Кафу от Лудогорец имаше страхотна възможност да се разпише, но ударът му от точката на дузпата бе неточен и топката излезе в аут. Малко по-късно Лукас Саша също пробва да късмета си и стреля от дистанция, но за негово съжаление топката мина над вратата на стража на домакините.

Втората част започна по прекрасен начин за Лудогорец. Марселиньо в 53-та минута откри резултата, след като стреля от пряк свободен удар, топката се отклони от Страхил Попов и влетя във вратата на Баривиейра.

Десетина минути по-късно Литекс изравни. Страхил Попов засече с пета центриране на Арсенио от фаул и засписа името си сред голмайсторите.

В 77-ата минута положението на Лудогорец се усложни. Йордан Минев извърши нарушение, което според съдията Ивайло Стоянов бе за жълт картон. Той бе втори за защитника на разградчани и той бе отстранен от игра.

До края на срещата битката се водеше предимно в центъра на терена и двата тима трудно създаваха голови ситуации. В крайна сметка попадение не падна и двата тима си поделиха точките.

Двубоят по минути ТУК

Литекс – Лудогорец 1:1
0:1 Марселиньо (53), 1:1 Попов (65)

lit.jpgЛитекс: 31. Винисиус, 16. Попов (к), 69. Елтон, 5. Перес jalt.jpg , 3. Недялков, 15. Малинов jalt.jpg , 93. Бумал, 10. Рохас ( smqna.jpg 55 Десподов, 70. Асприля, 77. Арсенио (smqna.jpg 71 Станоев), 11. Йонсен ( smqna.jpg 89 Минчев)
Резерви: 30. Александров, 5. Стойчо Атанасов, 19. Руменов, 4. Станоев, 7. Виана, 9. Минчев, 99. Десподов
Треньор: Люпко Петрович

ludogorec.JPG
ЛУДОГОРЕЦ:
 21. Стоянов , 25. Минев 
jalt.jpg 4erven.jpg, 37. Керчев (smqna.jpg 56 Терзиев), 27. Моци, 6. Натанаел, 18. Дяков (к) jalt.jpg , 8. Лукас Саша, topka.jpg 84. Марселиньо, 22. Кафу ( smqna.jpg 81 Витиня), 88. Вандерсон ( smqna.jpg Анисе 90+1), 28. Кешеру jalt.jpg
Резерви: 1. Борян, 77. Витиня, 15. Ал. Александров, 30. Препелица, 12. Анисе, 7. М. Александров, 92. Лукоки
Треньор: Георги Дерменджиев


Стадион “Градски”, Ловеч
Съдия: Ивайло Стоянов

Литекс – Лудогорец 1:1
0:1 Марселиньо (53), 1:1 Попов (65)

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ:

1- svirkata.jpg Начало на мача
9 – Асприля подаде към Йонсен, който стреля мигновено и вкара топката във вратата на Стоянов. Попадението е отменено заради засада.
14 – jalt.jpg Кристиян Малинов получава жълт картон.
18 – jalt.jpg Жълт картон за Дяков.
26 – ПРОПУСК! Клаудиу Кешеру се измъкна от защитник на Литекс и стреля мигновено от границата на наказателното поле. Ударът му обаче бе отразен с вещина от Винисиус.
29 – ПРОПУСК! Страхотна контраатака на Лудогорец, при която Вандерсон можеше да се разпише с хубав диагонален удар, но за негово съжаление топката мина покрай вратата на Литекс.
33 – УНИКАЛЕН ПРОПУСК! Кафу бе намерен непокрит във вратарското поле на Литекс и стреля от 4-5 метра, но топката излезе в аут.
42 – ПРОПУСК! Хубав удар на Лукас Саша от границата на наказателното поле, но топката минава над вратата на Винисиус.
45- Край на първото полувреме!
————————————————
46 – Начало на втората част!
47 – Асприля стреля от въздуха, но топката срещна тялото на защитник на Лудогорец.
53 – topka.jpg ГОООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Марселиньо стреля от пряк свободен удар, топката се отклони в глата на Страхил Попов и влетя във вратата на Винисиус.
55 – smqna.jpg Десподов на мястото на Рохас.
56 – smqna.jpg Терзиев влиза на мястото на Керчев.
59 – Кешеру стреля от пряк свободен удар, но топката излиза в аут.
64 – jalt.jpg Жълт картон за Минев.
65 – topka.jpg ГОООЛ ЗА ЛИТЕКС! Страхил Попов засече с пета центриране на Арсенио и изравнява резултата.
71 – smqna.jpg Станоев на мястото на Арсенио.
73 – jalt.jpg Жълт картон за Рафаел Перес.
77 – jalt.jpg 4erven.jpg Втори жълт картон за Минев и респективно червен.
81 – smqna.jpg Витиня на мястото на Кафу.
89 – smqna.jpg Минчев на мястото на Йонсен.
90+1 – smqna.jpg Анисе заменя Вандерсон.
90+1 – Жълт картон Жълт картон за Кешеру.
90+3 – Край на мача!