Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

Ръководството на Левски извърши предателство спрямо Гонзо, пише на първа страница вестник „Футбол”.

Бившият президент на Левски Томас Ла(рчис в интервю по Канал 3 нарече отношението на сегашното ръководство спрямо Гонзо предателство. Само така може да се обясни как шефовете водели разговори зад гърба му с други личности. Отношенията трябва да са открити, продължи бившият бос. Лафчис се изказа повече от критично за цялостната работа на сегашните ръководители, както за селекцията, така и за отношението към треньора Николай Костов.
Една от грешките на „сините” ръководители е това, че не са успели да обединят всички големи левскарски имена, които могат да бъдат полезни на клуба. Според него трябва ясно да се знае кой какви позиции има в Левски и за какво отговаря, в противен случай новият треньор Илиян Илиев ще си тръгне след не повече от 3-4 месеца. Томас Лафчис не би се кандидатирал за президент на БФС, неговите критики към сегашното ръководство са принципни и не са от вчера. Според него сегашните управляващи българския футбол не могат да се справят с проблемите, страната вече ще излезе от първата стотица в света.
Таско Тасков: Сигурен съм в убежденията си!
Съдията на мача Миньор -ЦСКА (2:0) Таско Тасков заяви, че е уверен в решенията си и няма намерение да се извинява на „червените”. Реферът отговори на нападките, отправени му от „армейците” след загубата им в Перник, като сподели, че под неговата свирка поражения са претърпявали също така Левски, Литекс и Лудогорец. „Не мога да коментирам решенията си, но съм сигурен в тях. Не съм казвал, че се съмнявам за това, което съм дал или не съм. Лъжа е, че съм се извинявал на някой”, заяви Тасков. Вижте, стига вече с това на кой отбор съм юноша. 200 пъти ви повторих, че съм играл в ЦСКА, но какво значение има това. Вземете ми статистиката този сезон и ще видите, че при мен са падали и Левски, и Литекс, и Лудогорец. Не само ЦСКА. Няма как да съм съдия на някой” – отсече реферът. „Няма да коментирам отсъжданията си по време на мача. Нямам това право. Разбрах от интернет, че ще ръководя срещата в Перник” – каза още Тасков.а
Защитник на Стяуа подписва с ЦСКА дo края на месеца
Португалският защитник на румънския гранд „Стяуа” Жералдо Алвеш ще премине като свободен агент в ЦСКА до две седмици, съобщиха румънските медии. Тридесет и една годишният бранител е един от най-постоянните на поста си в румънския шампионат, но щял да си тръгне от Букурещ, предвид изкушаващата оферта на „армейците”. Защитникът е с договор до края на сезона, а Стяуа му предлага удължение, но при по-ниска заплата от сегашната му, на което той не се е съгласил. Според медиите в северната ни съседка в ЦСКА португалецът ще взема по 20 000 евро на месец – точно колкото получаваше и в Румъния. Алвеш имал оферти и от клубове от Гърция, Русия и Украйна, но предпочел тази на „армейския” клуб.
На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Стойчо Младенов: Сега можех да съм в чужбина, но останах
Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов продължи с емоционалното изказ-вание за ситуацията в българския футбол. „Виждате какво се случва по терените в България. Видяхте какво се случи в Перник и в Лудогорец -главните герои са съдиите. Три поредни мача не ни свирят дузпи. Всичко това отблъсква хората. Честно да ви кажа, плаче ми се. По този начин нищо добро не ни чака. Не можем да подобряваме нито един аспект от играта. Абсурд! По този начин обезкървяваш един отбор, едни млади момчета, които са тръгнали да правят голяма кариера – такава спирачка им се удря, че си нямате представа”, каза Младенов пред „Спортал”. Той призна, че е можел да поеме чужд отбор, но е предпочел да остане в България. „Не съжалявам, че работя в България. Винаги съм искал и съм мечтал да работя тук. Имам възможност да отида пак в чужбина, но останах тук. Но трябва да променим нещата, не могат така да продължават, разберете. Не може главните действащи лица в един мач да бъдат съдиите. Аз бях в чужбина и там никой не се занимава със съдиите, защото каквото се вижда – това се отсъжда… къса ми се сърцето, да знаете”, допълни Екзекутора на Ливърпул. „Какво да говорим за директиви? Много врагове имаме, но ще ги преборим”, завърши Стойчо Младенов.
На „Армията” мислили за чужд съдия за Разград
В ЦСКА са обмисляли варианта да поискат чужд рефер за мача с Лудогорец в последния кръг. Не е тайна, че „армейците” са бесни от съдийските отсъждания в последните си мачове. Всъщност, откакто Стойчо Младенов пое отбора, след всеки двубой реферската тройка отнася сериозни критики. След кратка справка обаче се оказало, че е невъзможно да се повика чужд съдия за този мач. Между клубовете и БFС има спогодба всички мачове от А” група да се свирят от българи. Освен това, за да поискаш чужд съдия, трябва да го направиш две седмици преди срещата. А и от Лудогорец също трябва да са съгласни. Вчера тръгна слух, че никой от родните съдии не иска да свири дербито между ЦСКА и Литекс, тъй като всички ги е страх от атаките на Стойчо Младенов и Христо Стоичков.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Жерардо Алвеш подписва с ЦСКА
Португалският защитник на Стяуа Жералдо Алвеш до 2 седмици ще премине като свободен агент в ЦСКА, съобщава авторитетният румънски сайт gsp.ro. 31-годишният бранител е един от най-постоянните играчи на румънския гранд, но със сигурност няма да продължи кариерата си на „Генча”. Договорът на Алвеш със Стяуа изтича в края на юни. Ръководството на румънците е предложило на бранителя нов контракт с намалени финансови условия, но португалецът е отклонил предложението.
Ако премине в ЦСКА, португалецът ще получава по 20 000 евро на месец, точно колкото взима и в Румъния, но ще получи солидна сума на ръка. Алвеш имаше оферти от Гърция, Русия и Украйна.
Евентуалното участие на ЦСКА в квалификациите на Шампионската лига обаче е натежало при избора му, пише gsp.ro.
Жералдо е юноша на Варзим, а след това има период в гранда от своята родина Бенфика и гръцкия АЕК. Освен като централен защитник той може да играе и като десен бек. През лятото на миналата година Алвеш се изправи със своя Стяуа срещу ЦСКА в плейофния кръг на турнира Лига Европа. Той игра в първия мач, който румънците спечелиха с 2:0.
Португалецът няма агент, което означава, че мениджърът Джиджи Бекали отново ще опита да захрани ЦСКА с класен футболист от румънското първенство. Припомняме ви, че през миналото лято той доведе на “Българска армия” Янис Зику и Жуниор Мораес.
“Тема Спорт” потърси вчера хора от ръководството на ЦСКА за коментар на новината в румънските медии. От “Армията” обаче лаконично заявиха, че тази тема в момента не е на дневен ред, като нито потвърдиха, нито отрекоха за възможността Жералдо Алвеш да облече червената фланелка.
На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Уволниха Стойчев след провала
Радостин Стойчев вече не е треньор на националния отбор по волейбол. Вчера той бе уволнен от управителния съвет на федерацията, след като националите се издъниха на олимпийската квалификация в София. Българите паднаха с 1:3 от Германия на полуфинала.
– Нямаме право на повече експерименти. Целта пред отбора беше да вземе олимпийска квота. Всичко от федерацията беше осигурено. Бяхме домакини, дадоха се много пари. Но отборът не спечели и това е достатъчно за освобождаването на треньора – заяви президентът на федерацията по волейбол инж. Данчо Лазаров.
Той обяви, че София ще е домакин на още една квалификация от 8 до 10 юни, където ще е последният шанс на волейболистите да вземат квота за Лондон.
Мораеш плаче, иска прошка
Звездата на ЦСКА Жуниор Мораеш се е просълзил в съблекалнята след загубата от Миньор с 0:2. Бразилецът, който изпусна дузпа в Перник, поискал извинение от съотборниците си. На Армията все още беснеят от съдията Таско Тасков.
-Вече трети мач ни режат, плаче ми се -изрева треньорът на тима Стойчо Младенов.-Не сме се предали, ще се борим докрай. ЦСКА води с две точки пред втория Лудогорец, като има мач с Литекс в София и гостува в Разград в последния кръг.