Страхотни голове на Славия спряха полета на „орлетата”

3000Славия спря серията на Пирин (Благоевград) от шест поредни мача без загуба в „А” група в последен двубой за двата тима от есенния дял на „А” група. На стадион „Христо Ботев” в Благоевград Антон Карачанаков, Ивайло Димитров и Иван Вълчанов донесоха класическия успех на тима на Владимир Иванов-Фугата. Младият специалист записа трети пореден успех начело на “белите”.

Двубоят премина под надмощието на столичани, които забиха голове-красавци, каквито рядко се виждат в родната футболна действителност. „Белите” тотално доминираха над тима на Наджи Шенсой и можеха да реализират още попадения.

В 27-ата минута Антон Карачанаков реализира чрез запазената си марка – отлично изпълнен пряк свободен удар, който тупка пред стража на Пирин Костов и влезе в мрежата.

В началото на второто полувреме Славия реши изхода на срещата с две много красиви попадения. Първо в 50-ата Ивайло Димитров-Косъма получи добро центиране от Нднонгала и с хубав ножичен удар удвои.

Черешката на тортата бе изпълнението на Иван Вълчанов в 61-ата минута. При бърза атака на „белите” Карачанаков центира към Ивайло Димитров, който чукна с пета от въздуха назад към Вълчанов, а той отново от въздуха с удар тип „падащ лист” не остави никакви шансове на Костов за крайното 3:0.

Славия събра 31 точки и се доближи само на 4 точки от върха, където са Лудогорец и „Левски”. Двата тима обаче са с мач по-малко. Пирин продължава да бъде на предпоследно място с 16 точки.

Пирин – Славия 0:3
0:1 Антон Карачанаков (27), 0:2 Ивайло Димитров (50), 0:3 Иван Вълчанов (61)

Пирин – Славия 0:3
0:1 Антон Карачанаков (27), 0:2 Ивайло Димитров (50), 0:3 Иван Вълчанов (61)

Срещата по минути:
1-svirkata.jpg Начало на мача
15-jalt.jpg Жълт картон за Владимир Семерджиев
17- Румен Сандев стреля, но над вратата
27- topka.jpg ГОЛ ЗА СЛАВИЯ! Антон Карачанаков бележи от запазената си марка – пряк свободен удар. Топката тупна точно пред ръцете на вратаря Костов и влезе в мрежата му!

29- Удар с глава на Карапетров, но Георги Петков лови
33- Дюлгеров получи добре топката в накзателното поле, но не успя да се възползва и да стреля
45-jalt.jpg Жълт картон за Георги Петков
45+2- Край на първото полувреме
______________________________________
46-smqna.jpg Двойна смяна в Пирин – Илия Карапетров и Благой Наков отстъпват местата си на Венцислав Бенгюзов и Антонио Хаджииванов
46-smqna.jpg Смяна и в Славия – Емил Мартинов влиза на мястото на Семерджиев
46- Начало на второто полувреме
47-jalt.jpg Жълт картон за Тодор Траянов
50- topka.jpg ГОЛ ЗА СЛАВИЯ! Ивайло Димитров прониза Костов със страхотен ножичен удар, след като получи добро центиране от Нднонгала!

54-jalt.jpg Жълт картон за Александър Башлиев
55- Пиргов стреля с глава, но топката минава над вратата
61- topka.jpg ГОЛ ЗА СЛАВИЯ! Брилянтно попадение на Иван Вълчанов! “Белите” направиха бърза атака, Карачанаков центрира към Димитров, който с пета върна към Вълчанов, а той от въздуха с “падащ лист” не остави шансове на Красимир Костов!

65-smqna.jpg Маркиньос отстъпва мястото си на Благов
69-jalt.jpg Жълт картон за Румен Сандев
71-smqna.jpg Младокът Китан Василев заменя Карачанаков в тима на Славия
76- Греда! Пиргов стреля с глава, но топката среща напречната греда
81-smqna.jpg Последна смяна в Славия – Нднонгала е заменен от Калоян Кръстев
88- Хаджииванов стреля добре с глава, но Петков лови
90+2-svirkata.jpg Край на мача