Първо в БЛИЦ: Здрава чистка в съдийството

3016Здрава чистка се задава в родното футболно съдийство, разбра БЛИЦ. След като шефът на родните рефери Никола Джугански реши да се оттегли, мястото му временно зае Петър Петров, който най-вероятно ще бъде утвърден на поста. Петров и членовете на Съдийската комисия са решили да редуцират ранглистите на “А” и “Б” група, съобщиха източниците ни.

Очаква се от листата на ръководещите рефери в елита да отпаднат поне двама. За момента не са ясни имената им, което кара съдиите да бъдат неспокойни за мястото си. Освен това ще изхвърчат и около десет от асистентите в “А” група, които към момента наброяват 60 човека.

“От “Б” група се очаква да изгорят петима главни и десет асистенти”, добавиха информаторите на БЛИЦ. 

Причината за съкращаването на броя на реферите в “А” група е малкият брой мачове. Досега имаше по пет двубоя на кръг, а от пролетта се очертава да бъдат по едва четири заради изваждането на Литекс. Още след старта на първенството в Съдийската комисия осъзнали грешката си с определянето на доста дълъг списък рефери в ранглистите на “А” и “Б” група.

БЛИЦ разбра също така, че е много вероятно на мачовете от елита вече да не присъстват допълнителни асистенти – съдиите, които стояха зад вратите