Ангел Палийски: “Ботев” е спасен!

3019Президентът на „Ботев” (Пловдив) Ангел Палийски обяви, че клубът е изчистил дълговете си и е спасен от фалит. По време на коледното парти на тима шефът на „канарчетата” изпрати видеообръщение до всички, които присъстващи и всички ботевисти.
“”Ботев” успя да изчисти повече от 2,5 милиона лева дългове, които го заплашваха от фалит през лятото на тази година. Тогава по време на подготовката за новото първенство нямахме средства за селекция, плащахме стари задължения към футболисти и кредитори. С общи усилия на ръководството успяхме да се справим с тази тежка ситуация и клубът е спасен и е в добро финансово състояние. Освен това преструктурирахме вътрешния дълг в размер на 50 милиона лева и на практика той не съществува”, заяви Ангел Палийски. БЛИЦ

“На всички ни беше ясно, че пътят, пред който сме поставени е трънлив и труден, но и единствено спасителен за клуба. Съдбата на „Ботев” бе заложена на карта, но с цената на много усилия и безсънни нощи успяхме само в рамките на 5 месеца да направим това, което други клубове не успяха, а именно да се спасим от фалит”, каза още Палийски.

Финансовият директор на Ботев Иван Йотков съобщи пред всички най-очакваната новина, че нови собственици на клуба стават бизнесмените Румен Чандъров и Георги Самуилов. Известните предприемачи Владимир Кисьов и Ветко Арабаджиев пък са новите спонсори на “жълто-черните”.