Владо Николов: Матей трябва да постави България на първо място

Феновете да очакват победи и класиране на Олимпиадата във втората квалификация, заяви капитанът на волейболните национали

Капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов изрази надежда, че звездата на тима Матей Казийски ще остане в отбора. Той обеща на феновете, че националите ще спечелят мачовете си от втората олимпийска квалификация в София и ще се класират за Игрите в Лондон,БЛИЦ

“Не сме разговаряли с Казийски за решението му да се откаже. Той ако реши нещо, ще го направи. Матей е човек, който държи на позицията си. Горещо се надявам, че няма да се откаже. Ние сме състезатели и трябва да защитаваме цветовете на България”, заяви Владо Николов.
“Отакзването му ще е разбираемо от морална гледна точка. От 7-8 години Матей работи заедно с Радостин Стойчев. От друга страна, той играе за България, за хората, които идват в залата. Вярвам, че в името на България той ще продължи в националния отбор. Той трябва да постави националния отбор и феновете, които идват в залата, на първо място. Важен е за България защото е от най-добрите волейболисти в света”, допълни капитанът на националния отбор.
“Състезателите не са хората, които трябва да вземат отношения по въпроса за смяна на треньора. От спортно-техническа гледна точка не е логично да се сменя наставника в началото на цикъла. В спорта при липса на резултати най-лесно се сменя треньора. Не може да се сменят играчите, а и България няма толкова много класни волейболисти. Познаваме се с Пранди. Той е в течение на нещата в отбора и следи изявите на нашите играчи в Италия, а това са повечето национали”, допълни Николов.
“На втората олимпийска квалификация от 8 до 10 юни феновете трябва да очакват победи и класиране за олимпийските игри”, завърши националът.