Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Гонзо обяви: Нар подписва за 3г., Стойчо да е спокоен, е водещият материал на “Меридиан мач”
Първото ново попълнение на Левски Франсис Нар пристигна в България. Ганаецът мина през офиса на „сините” и основните медицински прегледи. Той трябва да подпише договор с Левски днес. Контрактът ще бъде за три години. „Франсис Нар ще подпише утре (б.р. – днес) договор с Левски. Той премина част от медицинските изследвания, утре (б.р. – днес) ще мине останалите и ще парафира за 3 години”, разкри спортният директор ма „сините” Георги Иванов. „В понеделник ще подпишем евентуално с още трима нови. Очаквайте и българи, и чужденци. В напреднали преговори сме. Работим по селекцията, но почивните дни я забавиха малко”, добави спортният директор на „сините”, след като излезе от сбирката на Управителния съвет на клуба.
Гонзо призова старши треньора Стойчо Стоев към спокойствие и обясни, че селекцията върви по план. „Стойчо Стоев трябва да бъде спокоен за селекцията. Всичко по нея върви. Аз също съм спокоен. Ще имаме на разположение добър отбор”, каза още Гонзо. Според информация на „Меридиан Мач” футболистите, които евентуално ще подпишат договор със „сините”, са българите Александър Александров и Венци Христов. Третият, който е близо до договор с Левски, е чужденец.
Герои от ШЛ искат в Лудогорец, разкрива още изданието
Двама от героите на Лудогорец от сезона в Шампионската лига – Фабио Ешпиньо и Дани Абало, искат да се върнат в Разград. Това разкри треньорът на шампионите Георги Дерменджиев. „Ние правим всичко възможно, за да не изпуснем някого като свободен агент. Всички тези, които заминаха през лятото, имаха много високи претенции, а сега искат да се връщат – говоря за Абало и Фабио Ешпиньо. Имаме контакти от тяхна страна към нас. Дали има шанс да ги върнем? Много малко вероятно е да се случи. Те се бяха доказали в отбора и ние искахме да продължат тук, но те отидоха да се доказват другаде и не успяха”, каза Дерменджиев. „Ние гледаме футболисти за селекция, но винаги го и има този момент – някой може да не иска, друг да има високи финансови претенции. Така че това ще бъде бавен процес при нас. Нуно Пинто искал да идва? Ние имаме трима човека на тази позиция. Може да се появи в пресата, че някой го искат и в Англия, и в Италия, ала в клуба няма нищо”, допълни специалистът. „Отиваме в Турция с предварителната нагласа за добра подготовка, за да могат футболистите да бъдат в оптимална форма. При нас всичко е открито, знаете, че 7 контроли ни предстои да изиграем. Лудогорец абсолютно желае да стане шампион, това не са празни приказки”, завърши треньорът.
Юношите изпуснаха дузпа с 10 души, е друго заглавие от страниците на вестника
Юношеският национален отбор до 17 г., воден от Викторио Павлов, отстъпи и на Латвия с 0:1 в последния си мач от група С на международния „Валентин Гранаткин” в Санкт Петербург (Русия). Националите трябваше да играят повече от 70 минути с човек по-малко, след като Андреа Христов бе изгонен 19-та минута. Макар и в намален състав, българите стояха добре през втората част и успяха да създадат няколко положения. В 19-та минута Латвия откри резултата. Робертс Улдрикис напредна отляво и подаде към Алексейс Давиденковс, който бе повален от Андреа Христов в наказателното поле. Реферът отсъди дузпа и показа червен картон на бранителя. Улдрикис стреля от 11-те метра, стражът Петров успя да закачи топката с крак, но въпреки това тя попадна в мрежата.
В 90-та минута Иван Митрев бе повален в наказателното поле от Соловеисикс и съдията Алексей Кузнецов посочи бялата точка. Иван Тилев застана зад топката, но Пуринс отрази неговия удар и осигури победата за своя отбор.
Така след изиграването на третия си и последен двубой от групата България завършва на последно място без спечелена точка.

Георги Иванов обяви: “Левски” се разбра с двама нови, пише на първата си страница “7 дни спорт”
“Левски” се разбра с двама нови футболисти. Това са ганаецът Франсис Нар и Александър Александров от “Лудогорец”. Очаква се двамата днес да се появят в офисите на стадион “Георги Аспарухов”. Нар, който се подвизава като нападател и крило, вчера премина медицински прегледи, а днес ще се обвърже със “сините” за три години. За него “Левски” ще се бръкне с малко под 200 хил. евро, тъй като Нар има договор с “Баник” и ще трябва да се плати трансферна сума. – Няма вече какво да се уточнява с Нар. Утре (б.а. -днес) на обяд ще подпишем договор за три години – уточни директорът Георги Иванов. Той каза, че в понеделник “Левски” ще подпише с още трима играчи. По информация на “7 дни спорт” бранителят Александър Александров ще е единият от тях, като днес той ще се появи на Герена за финални разговори.
“Лудогорец” чака защитник в Турция, четем още във вестника
Шампионът “Лудогорец” ще направи всичко възможно да си осигури централен защитник в близките 2 седмици, за да окомплектова състава си за пролетния дял от първенството. Разградчани останаха само с двама опитни футболисти на поста и се притесняват, че няма да могат да изкарат пролетта при контузия на някой от наличните бранители.
Както е известно, националът Александър Александров напусна състава и не поднови своя договор. Така опциите в защита останаха изключително малко – Козмин Моци и Георги Терзиев, както и младоците Венцислав Керчев и Тейнур Марем. Последният беше повикан на пожар в хотела на тима в София в сряда вечерта, когато стана ясно, че Александров няма да носи повече фланелката на отбора. Шампионите чакаха опитният защитиш да дойде на преговори, но като видяха, че те пропадат, Марем е получил обаждане да стяга куфарите към София. Той играе за втория отбор, като получаваше редки шансове при Ивайло Петев, но така и не се наложи в първия тим на разградчани.
Първа опция на “Лудогорец на този етап е националът Иван Иванов. От тима се надяват да успеят да ангажират Иванов, който в момента е свободен агент. Русия лекуваше две много тежки травми в колената и разтрогна своя договор с “Базел”. Националният бранител чака оферти от чужбина, но “Лудогорец” следи ситуацията около него и е готов да му предложи договор с отлична заплата, за да облече екипа на шампионите. По информация на “7 дни спорт” скаутският екип на “Лудогорец” от няколко седмици е в Испания, където следи местната втора лига и Примера дивисион. Не е ясно обаче дали от Разград ще успеят да ангажират класен централен бранител от чужбина, или ще заложат на българското. Очаква се новият защитник да пристигне до седмица или две на лагера в Турция. Желанието на треньора Георги Дерменджиев е да готви пълния си състав в Белек, за да може да избистри и титулярния състав за пролетта.
“Локо”(Пд) чисти дългове към бивши играчи, разкрива “7 дни спорт”
“Локомотив” (Пд) започна да чисти един по един дълговете си към бивши футболисти и треньори, научи “7 дни спорт”. На “Лаута” запретнаха ръкави още преди Нова година, след като собственикът Христо Крушарски се зае много от старите дългове да бъдат изчистени. Бизнесменът не жали никакви средства и от началото на 2016 г. вече е платил на някои от ексфутболистите на “черно-белите”. По информация на “7 дни спорт” “Локомотив” вече е дал дължимото на Спас Делев, който игра през миналия сезон за “смърфовете”. Неслучайно преди Нова година собственикът на “Локомотив” (Пд) Христо Крушарски обясни, че клубът започва да си стъпва на краката. “Щом започнахме да чистим старите си задължения, мисля, че да. Стараем се да направим клуба максимално изряден, да няма вече стари задължения към държавата и към физически лица, за да можем да работим на следващото ниво. Аз обясних, че искам да инвестирам в базата, но първо трябваше да си оправим най-наложителните проблеми”, каза наскоро пред “7 дни спорт” Христо Крушарски.

Левски подписва с Нар и още трима, е водещият материал на “Тема Спорт”
21-годишният Франсис Нар е първото попълнение на Левски за 2016-а. Ганаецът пристигна вчера на “Герена” и се разбра с ръководството на сините за 3-годишен договор. Той премина първите медицински тестове, а след допълнителни днес иде парафира контракта. “В понеделник ще подпишем евентуално с оше трима нови. Очаквайте и българи, и чужденци. В напреднали преговори сме. Аз съм спокоен за селекцията. Питайте Стойчо Стоев защо е бил притеснен. Не смятам, че трябва да е такъв. Всичко върви така, както сме го начертали. Играчите, които иде дойдат, ще вдигнат класата на Левски”, уверено заяви спортният директор Георги Иванов.
Очаква се още днес на “Георги Аспарухов” да пристигне централният заиштник Александър Александров. Националът е свободен агент, след като напусна Лудогорец. “Сините” водят заключителни разговори и с нападателя Венцислав Христов. Левски е близо до сделка и за офанзивния халф Мехди Бурабия от Черно море.
Александров призна за напреднали преговори, разкрива още изданието
Защитникът на националния отбор Александър Александров призна, че има голяма вероятност да подпише договор с Левски. Контрактът на бранителя с Лудогорец изтече в края на 2015 година и вече е свободен агент. Интерес към него проявяват и чуждестранни тимове, но тимът от “Герена” е с най-големи шансове да го привлече. “В момента съм свободен, тъй като договорът ми с Лудогорец изтече в края на миналата година. Именно поради тази причина мога да играя където аз реша”, заяви Александров. На въпрос възможно ли е да акостира на “Герена” националът отговори: “Напълно е възможно. Моят мениджър води преговори с Левски, но не съм подписал договор. Пред мен има и още опции. Преговарям и с други клубове, не само с Левски. Разговорите ги води моят мениджър”.
“Тема Спорт” разбра, че Александров има оферта и от кипърския Омония. “Сините” обаче са уверени, че днес 29-годишният бранител ще започне тренировки на “Георги Аспарухов”.
При отказ от Изпълкома, Литекс се обръща към Арбитража в Лозана, четем още в “Тема Спорт”
Литекс вярва, че Изпълкомът на БФС може да вземе решение по казуса с изваждането на клуба от “А” група и да го върне. Както е известно, преди Нова година бе създадена Специална комисия с председател Михаил Касабов, която да даде становище по случая. Ръководното тяло на централата ни обаче не е длъжно да се съобрази с него и може директно да потвърди решенията на Дисциплинарната и Апелативната комисия.
“Господин Данаил Ганчев държи да се мине през Изпълкома (б.а. – сбирката е в сряда, 13 януари), защото има някакви надежди. Той смята, че това е органът, който управлява българския футбол и не трябва да се заобикаля. Иначе има и друг законов ред”, сподели пред “Тема Спорт” адвокатът на оранжевите Румен Константинов.
“Изпълкомът може да взима решение. И писмено съм се мотивирал защо. Но има и друг ред – Международен спортен арбитраж”, добави юристът. Това означава, че при отказа на Изпълкома да върне Литекс в “А” група клубът ще се обърне към институцията в Лозана.
“Все си мисля, че Изпълкомът няма да иска да се произнесе, но това си е мое лично мнение”, добави Константинов.
След заседанието на Специалната комисия на 4 януари юристът на Литекс заяви пред сградата на БФС, че от клуба са дали силни доводи за оставането в елита.