Илиан Илиев вариант за Литекс при оставане в “А” група

3080Илиан Илиев е фаворит за поста старши треньор на Литекс, твърди БТА. Бившият наставник на Черно море, Берое и „Левски” може да поеме ловешкия клуб при оставане на отбора в „А” група.

Окончателното решение по казуса ще вземе Изпълкомът на БФС в сряда (13 януари). Ако управата на родната централа не се съобрази с решенията на Дисциплинарната и Аплативната комисии, които извадиха „оранжевите” от елита заради напускането на терена в мача с „Левски”, то ловчалии може и да продължат участието си в първенството.БЛИЦ

Тогава и Литекс със сигурност ще има нов наставник и най-близо до договор с клуба е именно Илиев. Той се смяташе за сигурен треньор на отбора още преди пет години, но тогава бе предпочетен Любослав Пенев.

Другият вариант пред ръководството на ловешия клуб за треньор е бившият наставник на тима Анегл Червенков, който изведе Литекс до шампионската титла през 2010 г. но след това беше уволнен. Сега Червенков работи в украинската трета лига.

В момента начело на „оранжевите” е Стамен Белчев, който през есента водеше втория отбор на Литекс, а после влезе в щаба на Люпко Петрович. Под ръководството на Белчев Литекс започна зимната си подготовка и замина на лагер в Гърция.