Малдонадо: Държах състезанието под контрол

Победителят в Гран При на Испания Пастор Малдонадо заяви, че по време на цялото състезание е чувствал, че владее ситуацията под контрол, дори когато вторият Фернандо Алонсо скъси дистанцията след последното влизане в бокса,sporta.bg

 

Колумбиецът спечели първа победа за Уилямс от 2004 година насам, когато отборът триумфира в Бразилия.

 

„Алонсо бе близо. Искахме да запазим гумите и не можех да натисна педала повече. В края на състезанието Алонсо съкрати разликата много и на моменти бе съвсем близо, но успях да задържа преднината си.

 

Днес показахме добро темпо, колата се държа отлично. Направихме малка грешка при последното влзиане в бокса, но тя не засегна представянето ни”, заяви щастливият победител след състезанието.

 

Малдонадо подчерта, че отборът показва голям напредък в сравнение с миналия сезон, когато записа най-лошото си представяне, печелейки едва пет точки.

 

„Чудесен ден, невероятен за мен и за целия отбор. От миналата година насам хвърлихме много усилия, за да може да подобряваме представянето си от състезание на състезание и ето до къде стигнахме.

 

Състезанието бе тежко, но трябва да кажа, че съм много доволен, защото болида показа, че е много добре подготвен още от първата обиколка”, допълни