Иво Тонев обикаля за играчи, един е сигурен

Иво Тонев, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Шефът на Левски Иво Тоневе в чужбина и работи по селекцията на тима за следващия сезон. Именно това е причината за отсъствието на “синия” ръководител по време на мача с Берое през уикенда (2:0).

Тонев работи по списъка на бъдещия треньор Илиан Илиев. Освен това той трябва да вземе решение и по препоръчаните му футболисти от скаутското звено, начело с Дончо Донев.

На този етап Левски се е концентрирал върху три държави – Португалия, Франция и Кипър. Много е вероятно Тонев да е бил в една от трите страни, за да гледа мачове през изминалия уикенд и най-вече да разговаря с набелязаните цели от Илиан gИлиев.sportni.bg

От същите дестинации се правеше и зимната селекция на тима, която включваше Нуно Пинто (за последно играл в Насионал Мадейра) и Кристовао Рамос (от Анортозис), плюс Сюлейман Диамутен и Жуниньо от Славия.

Слуховете свързват с Левски Емил Ангелов-Бабангида и Стефан Велев. Качествата на двамата са добре известни на Илиан Илиев и той иска да ги вземе със себе си на Герена. Договорът на Бабангида изтича и от Берое не му предлагат засега нов, докато за Велев ще трябва да се плати трансферна сума.

Станислав Ангелов засега обаче е единственото сигурно ново попълнение на Левски от лятото.