Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport.net

Всеки с татуировка взема допинг, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Скандално разкритие е на път да взриви футбола ни. Всеки един играч, който си направи татуировка, има шанс да изгърми с допинг, разкри шефът на Дисциплинарната комисия към БОК Николай Маринов. “Всички играчи с татуировки използват мазила, съдържащи стероиди. Ако минат допинг тест, ще покажат наличие на забранени субстанции по подобие на Даксон”, коментира Маринов.
Бразилският халф на Локо (Пд) бе оневинен за използване на метил-преднизолон. Той все още е със спрени права и днес БфС трябва да реши дали ще го пусне на финала за Купата на България срещу Лудогорец утре.
БОК реши: Даксон е невинен!, продължава на втора страница футболният ежедневник. Алергията му е толкова силна, че той се е мазал и на полувремето, обясни шефът на ЦК
Халфът на Локо (Пд) Даксон ще понесе символично наказание заради мазилото метилпреднизолон, съдържащо забранено вещество. Вчера Дисциплинарната комисия се събра да гледа случая и реши да му наложи само порицание. Случаят „Даксон” се появи след мача с Литекс за купата, като се оказа, че халфът се е мазал с урбазон заради алергия.
„Нашето решение е, че Даксон няма никаква вина. Той е използвал лекарство против алергия. В един момент тя е била толкова силна, че се е наложило и на почивката на мач на своя отбор той усилено да се маже с урбазон. Това е довело до количеството забранено вещество, което са открили при теста. За подобно нещо няма как да го накажем. Така че нашето решение е да го санкционираме само с порицание”, обяви председателят на ДК към БОК Николай Маринов пред „Меридиан Мач”. Той добави, че оттук нататък топката е в краката на БФС и от тях зависи участието на бразилеца във финала за Купата. „Правете разликата – ние оневиняваме играча, но няма как да му възстановим състезателните права. Утре (бел. asm. – днес) до обяд ще внесем официалното си решение. Там вече трябва да преценят кога ще позволят на Даксон да играе”, добави Маринов.
Интересно е, че лекарят на Локо (Пд) д-р Константин Павлов също се отърва без наказание. Проблемът бе, че лекарят не е вписал в протокола си за мача с Литекс, че играчът е използвал мазила против алергия.
Локо (Пд) с армия от 8000 фенове за финала 8000 фенове на Локо (Пд) вече са си осигурили билети за финала за Купата на България срещу Лудогорец. 10 рейса и 10 влакови композиции ще пътуват до Бургас. Вчера шефът на привържениците Костадин Славов разкри, че от БДЖ са отпуснали допълнителна квота за това запалянковците да подкрепят любимците си срещу Лудогорец.
„Близо 2000 автомобила вече са се подготвили за пътуване към Бургас. Продадени са още 5000 билета. От БДЖ отпуснаха вече 10 вагона, а сме записали и 10 автобуса. Ще направим шествие покрай Морската градина и Летния театър. Именно там се надяваме да се съберат по-голямата част от нашите фенове. Предупреждавам, че всичките трябва да заемем местата си по-рано от началния час на срещата, като ще изненадаме цяла България с хореографията за двубоя”, каза шефът на фенклуба Костадин Славов.

Няма рефер за ЦСКА – Литекс, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”. БФС го закъса за съдия на дербито между ЦСКА и Литекс в събота. Шефът на комисията Костадин Костадинов е в шах, тъй като всички български рефери се скатават за мача заради голямото напрежение в края на сезона. Точно треньорите на двата отбора – Стойчо Младенов и Христо Стоичков, най-много реват от съдийството в „А” група. Заговори се, че чужденец ще свири двубоя на Армията. До вчера нямаше такова искане и от двата лагера, разкриха от футболния съюз. В крайна сметка се оказа, че български съдия ще трябва да се нагърби с дербито, което има пряко отношение в битката за шампионската титла. Най-близо до наряд са Георги Кабаков и Александър Костадинов, твърдят близки до футболния съюз.
Левски залага на чуждестранна селекция, продължава вестникът. Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев е впрегнал цялата скаутска мрежа да дири нови играчи от чужбина. Работата около селекцията на Левски вече кипи на пълни обороти. Самият Тонев също обикаля от държава на държава да наблюдава набелязаните футболисти. Новият наставник на сините Илиан Илиев води постоянно разговори с Тонев като селектират и обсъждат евентуалните нови попълнения на Терена. Дестинациите, нашито
ще се търсят футболисти също са добре известни на Иво Тонев и компания. Това са Португалия, Франция и Кипър. Именно от Острова на Афродита и Пиренейския полуостров бе направена зимната селекция на сините с привличането на Кристовао Рамос и Нуно Пинто.
Вече са ясни и някои от имената, които Тонев и компания ще се опитат да привлекат на всяка цена. Единствените българи, предвидени за привличане, са бранителите на
Черно море Росен Колев и Александър Александров. Двамата се представят много силно и Левски ще направи всичко възможно да ги привлече в пакет. Така ще си спести времето, необходимо за сработване на двойката в центъра на отбраната, тъй като те вече имат добър синхрон. Друго име, което се спряга за сигурен трансфер на Терена, е алжирският нападател Ислам Слимани.
Сухия: Костов съсипа отбора Треньорът на Ботев Враца Антони Здравков призна пред студио „Дерби”, че не е имало начин да намери общ език с бившия треньор на Левски Николай Костов. Здравков бе част от щаба на сините, когато треньор на тима бе Георги Иванов. След назначаването на Николай Костов за наставник на
тима, Сухия беше първият, който си събра багажа от Герена.
– Костов не беше работил в клуб като Левски, не понесе напрежението и не спечели сърцата на футболистите. Вижданията ни изобщо не съвпадаха. Аз исках Левски да си играе като Левски – с атакуващ футбол по крилата и изявен централен нападател. Той не искаше нападател, а бързи и подвижни футболисти, но това не е стилът на сините. Ръководството направи всичко възможно, за да му осигури футболистите, които искаше през зимата, но и това не помогна на Костов в битката за титлата – заяви Тони Здравков.

Левски взима бразилец, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. Левски е на път да си осигури заместник на продадения в шампиона на Израел Ирони Кирят Шмона Дарко Тасевски. Сините водят преговори с 31-годишния офанзивен халф Марсиньо от АПОЕЛ Никозия. Той ще излезе без пари на тима от „Герена”, тъй като контрактът му с кипърците изтича. АПОЕЛ няма да му предложи нов договор, защото прави съкращения в бюджета.
През този сезон Марсиньо е изиграл 25 двубоя в кипърското първенство, в които е вкарал 2 гола. Той бе неизменна част от състава на АПОЕЛ, направил фурор в Шампионската лига, достигайки до четвъртфинал с Реал Мадрид. В турнира на богатите бразилецът взе участие в 11 мача.
Шефовете на Левски сериозно са обърнали поглед към кипърския пазар. През зимата те взеха от Анортозис португалеца Кристовао Рамос.
Стойчо Младенов изумен от детектора на Домусчиев, продължава на втора страница вестникът. Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов отговори на критиките на президента на Лудогорец Кирил Домусчиев, който отправи остри нападки по негов адрес.
„Много мразя да слушам Стойчо Младенов. Той цял ден седи и плаче. Според него Европейският съюз също е в конспирация срещу ЦСКА. Ако имам такъв треньор, бих го уволнил на секундата. Аз обичам мъже. За него всички трябва да легнат, тъй като е Стойчо Младенов. Съдиите също трябва да помагат на Мораес. Ако Стойчо се издъни, той не е виновен и отборът не е. Виновни са съдиите. Това е просто смешно. Как да го коментирам повече този човек? Такъв са си го харесали, да си го държат. Да сте ни чули да се оплакваме от съдиите, че сме загубили 3-4 мача?”, каза собственикът на клуба от Разград, а Стойчо Младенов коментира думите му така: „Не сме във футбола, за да се атакуваме. Аз мога само да адмирирам това, което са направили Лудогорец. Не знаех, че при тях имат детектор на лъжата, а това дали говоря глупости или не, аз винаги се обосновавам с аргументи. Никога не съм нападал Лудогорец, а напротив – говорих за Миньор, защото те в Перник им полегнаха, и то много им полегнаха, излизайки с юношите. Нека някой докаже, че ЦСКА в последните три мача не е ощетяван! Аз Кирил Домусчиев не го познавам, само веднъж съм имал честта да разговарям с него по телефона. Нека? обаче знае, че той може и да е чист човек, но във футбола влезеш ли, не можеш да не се изцапаш”, заяви Стойчо Младенов пред Канал 3.
Българин ще свири дербито с Литекс Съдийската комисия към БфС ще обяви днес рефера на дербито от следващия кръг в А група ЦСКА – Литекс. Мачът е в събота от 17:45 часа на „Армията”. Червените пуснаха преди 5 дни в продажба билетите за двубоя, като се очаква близо 15 000 да дойдат на стадиона и да подкрепят червените. Интригата се подсилва от факта, че Христо Стоичков за първи път ще се изправи срещу клуба, който го направи звезда.
Вчера в медиите се появиха информации, че румънски арбитър ще ръководи мача ЦСКА – Литекс. Нито от БфС, нито от ЦСКА и Литекс обаче потвърдиха подобна възможност. „Тема Спорт” потърси за коментар финансовия директор на Литекс Величко Дихонов. „Прочетох за подобен вариант. Не искам да коментирам дали сме искали чужд съдия за дербито с ЦСКА”, лаконичен бе Дихонов.
В последните кръгове старши треньорите на двата пропускат възможност да коментират отсъжданията на българските съдии. Днес се очаква българин да бъде назначен да свири дербито на „Армията”.