Бербо решава за националния отбор през септември

Митко държи да изясни първо бъдещето си на клубно ниво и да започне да играе редовно

Митко Бербатов може да се завърне в националния отбор през септември,gol.bg

Мегазвездата на българския футбол и нападател на Манчестър Юнайтед – Димитър Бербатов, е помолил Любослав Пенев за отстрочка до септември, преди окончателно да реши за завръщането си в националния тим, твърди “Стандарт”.

Бербо държи да изясни първо бъдещето си на клубно ниво и да започне да играе редовно. Както е известно, Пенев уговаряше Митко да се върне в националния отбор още в контролата с Холандия, която ще се играе на 28 май.

Пенев не беше пратил повиквателни до играещите в чужбина. Това не е и нужно, тъй като първенствата по това време са приключили.

Без повиквателна играчите имат право да откажат, но едва ли някой от националите ще поиска да почива в контролите с Холандия и срещу Турция три дни по-късно.

В същото време се разбра, чи българските национални отбори ще изиграят 14 мача до края на месец май, съобщава сайтът на БФС.

Най-ангажирани ще бъдат юношеските формации до 16, 17 и 19 години, като серията от двубои за различните гарнитури открива селекцията от момчета, родени след 1 януари 1997 година (България U16).

Тимът на Петър Пенчев започва участието си на четиристранния турнир за Купата на Молдовската Федерация от 15 май, като в Кишинев лъвовете ще срещнат домакините, Азербайджан и Румъния.

Задачата на юношите до 16 години няма да е никак лека, тъй като и трите съперника на състава на Петър Пенчев ще са съставени от играчи, по-възрастни с една година.