реглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:,Focus-sport.net
Николай Божов: Дадохме 6000 лева за рушвет на съдията, пише на първа страница вестник “7 дни спорт”
Бившият футболист на Славия Николай Божов излезе със скандални разкрития около клуба само седмици, след като бе освободен от тима. Таранът пусна отворено писмо до медиите, чрез което отговори на треньора Мартин Кушев.
– Треньорът ни накара да му съберем 6000 лева след мача с Калиакра и да му ги върнем, защото дал толкова на съдията, за да можем да бием – каза Божов.
Той нападна бившия си наставник за начина, по който го е изгонил.
– Изпи 100 грама уиски на екс, за да не му гръмне пилешкото сърчице, и ми съобщи, че ме освобождава. Аз ако съм на негово място, ще ме е срам да излизам на улицата – по-добре да си ходи на село -добави Божов.
Работата отвсякъде смърди!
Николай Божов твърди, че бившият му треньор в Славия Мартин Кушев е дал 6000 лева на съдията Иван Кирилов на полувремето в Каварна. Тук много неща не са ясни. Възможно ли е треньор да влезе на полувремето в стаята на съдиите? За колко време се договориха за сумата? Нашите треньори с по 6000 лева в джоба ли ходят по време на мач?
Ако Кушев е дал пари на съдията, защо ги иска от състезателите, а не от президента? Или случаят е много по-прост – Кушев е изпържил своите с пари, които са му добре дошли за вечерта.
Пранди отказа на националния
Силвано Пранди няма да води българския национален отбор по волейбол. Италианецът обяви решението си в съобщение до медиите.„Пиша това прессъобщение, за да информирам, че взех необратимото решение да отклоня поканата на БфВ да бъда треньор на мъжкия национален отбор. След няколкото дни, през които мислих, си дадох сметка, че липсват минимални условия за взаимодействие и взаимно единомислие, което не ми позволява да упражня по разумен начин моята работа”, написа Пранди.
Амнистия за Даксон, почва титуляр
Халфът на Локомотив Пд Даксон да Силва ще излезе като титуляр в днешния финал за Купата на България срещу Лудогорец. Вчера Дисциплинарната комисия към БОК разреши на футболиста да вземе участие в мача за трофея. Даксон се размина с наказание, като за него има минимални последствия – мъмрене. Бразилецът беше хванат с допинг след полуфинала за Купата срещу Литекс. Причина за положителната му проба бе алергия, която била лекувана със специално мазило.
След включването на Даксон в състава треньорът на Локомотив Пд Емил Велев няма проблеми със своите футболисти. Единствено крилото Сержиньо продължава да бъде под въпрос. Доскоро португалецът имаше здравословни проблеми и Кокала все още се чуди дали да го пусне като титуляр. От няколко дни обаче Сержиньо вече тренира наравно със съотборниците си, след като се възстанови от разтежение от мача с Левски. От лекарския щаб на Локо са категорични, че техничарят не е готов да изиграе пълни 90 минути. Ако все пак Сержиньо не играе, неговото място в титулярния състав ще заеме опитният Йордан Тодоров.
Съперникът на Локо Лудогорец също е в пълен състав за финала. Наставникът на разградчани Ивайло Петев има две дилеми около своята стартова единайсеторка. Двете въпросителни пред младия треньор са свързани с Мирослав Иванов-Деко и Шоко. Опитният халф може и да остане на резервната скамейка за сметка на Михаил Александров, защото при положение че крилото попадне сред титулярите, Лудогорец ще изглежда по-офанзивно. Шоко не се представи на ниво срещу Черноморец през уикенда и Ивайло Петев умува дали да му гласува доверие. Вероятността бразилецът да остане на пейката е малка, но ако това стане, вместо него ще играе Витиня.
Очаква се стадион “Лазур” да бъде почти пълен за днешния финал. Градът домакин е осигурил достатъчно полицаи за охрана на двубоя – на финала ще има над 200 представители на реда, които ще се грижат за нормалното му провеждане.
На първа страница на вестник „Меридиан мач” четете:
Адемар дава ЦСКА на ФИФА
Защитникът на ЦСКА Адемар е решил да даде клуба на ФИФА. „Не съм получавал заплата от 3 месеца и 10 дни. Всяка седмица ме лъжат за следващата. Чакам до петък и ще си търся правата чрез адвокати и ФИФА”, разкри бразилецът пред “Меридиан мач”. Той добави, че за операцията в Истанбул му е помагал… лекарят на Черно море Метин Мутлу. Адемар е изпаднал в много тежка ситуация заради ЦСКА. Бразилският футболист има да получава три заплати и вече е готов да си търси правата във ФИФА, тъй като е загубил надежда, че клубът ще бъде коректен с него. „Не съм получавал заплатата си вече 3 месеца и 10 дни. През това време съм говорил няколко пъти със Стойчо Младенов и Иво Димов. От ръководството непрекъснато ме лъжат, че ще оправят проблемите ми следващата седмица. Така вече повече от месец, не издържам”, заяви бразилският защитник пред „Меридиан Мач”. Адемар е категоричен, че е дал достатъчно време на ЦСКА, за да благоволят шефовете на клуба да се разплатят с него. „От цялата ситуация най-много страда съпругата ми, която е бременна в деветия месец с дъщеричката ни. На нея й е най-тежко. Последно ще чакам до петък да ми платят дължимото, след това семейството ми ще се обърне към ФИФА за разрешаване на проблема. Вече сме се консултирали с адвокати, които ще ни помогнат. Искам да кажа, че никога не съм искал проблеми с ЦСКА и съм бил коректен с клуба – професионалист съм и съм давал всичко на терена. Когато обаче имах нужда от помощ от клуба, те ми обърнаха гръб и ме изоставиха. От това ме заболя. Пак ще говоря със Стойчо Младенов, разчитам на него, защото е сериозен човек”, каза още Адемар.
Докторът на Черно море е спасил играча, взели са паспорта на Боладо
Адемар разкри и стряскащи подробности от престоя си в Истанбул, където е опериран в клиниката „Аджъбадем”. „Бях два дни в Турция за операцията. Клиниката плати лечението ми, но ако знаех какво ще стане, щях да настоявам да се оперирам в Бразилия. В Истанбул бях сам, без придружител от ЦСКА. Аз не говоря английски език и ми бе трудно в клиниката. Не можех да разбера какво ще ми правят и добре, че беше лекарят на Черно море Метин Мутлу, който говори турски и ми превеждаше по телефона. Той спаси положението. ЦСКА не е платил хотела на Иван Боладо и той има големи проблеми в Турция. Взели са му паспорта и в момента още е в Истанбул, където се опитва да разреши проблемите си. Жалко, че клубът така се отнася с играчите си”, коментира разгневеният Адемар.
Илиан с шокиращ екип в Левски
Новият треньор на Левски Илиан Илиев готви шокиращ екип в Левски, научи „Меридиан Мач”. Почти сигурно негови помощници ще бъдат Христо Коилов и Ивайло Петров- Пифа. Шокиращото в случая е, че и двамата нямат нищо общо с Левски. Първият е бивш играч на Локо (Сф) и ЦСКА, а вторият е кадър на Локо (Пд), който бе доведен на „Герена” от Георги Иванов.
На първа страница на вестник ”Тема спорт” четете:
Данчо Лазаров съсипа волейбола
Данчо Лазаров направи и невъзможното, за да съсипе най-успешния колективен спорт в България – волейбола. Президентът на федерацията докара дотам нещата, че националният ни отбор остана без треньор само две седмици преди последния шанс за класиране на олимпийските игри – световната квалификация в „Арена Армеец”.
Няколко дни след като по най-срамния и безумен начин изгони Радостин Стойчев, Лазаров получи тежък удар. Уж сигурният за поста Силвано Пранди отказа. Направи го с писмо до медиите – така, както бе уволнен преди 2 години.
Вместо да подаде оставка, Лазаров днес ще преговаря с Мартин Стоев. Освен него вариантите за поста са досегашният помощник Камило Плачи, тандемът Найден Найденов – Георги Петров, както и Пламен Константинов.
Бойко Борисов реагира светкавично на скандалната ситуация, създадена от Данчо Лазаров. Премиерът е поканил тази сутрин на среща в кабинета си уволнения преди 3 дни Радостин Стойчев.