Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Лудогорец продаде 2/3 от стадиона за битката“, обявява от първата си страница „Меридиан мач“
Лудогорец продаде 4 000 билета за дербито с Левски от първия пролетен кръг на 21 февруари. Това означава, че 2/3 от местата на стадиона са заети цяла седмица преди двубоя. Ако има останали входни талони, Лудогорец ще информира феновете за организацията по продажбата им.
Междувременно защитникът Георги Терзиев удължи договора си с Лудогорец. Настоящият контракт на национала, който отбеляза гол срещу Ливърпул в групите на Шампионската лига, изтичаше през лятото. В петък след обяд ръководството на шампионите и Терзиев финализираха преговорите и защитникът сложи подпис върху новия контракт. Така той избра Лудогорец пред няколко оферти от чужбина.
„Радвам се, че ще продължа кариерата си в Лудогорец, който ми даде толкова много досега. Надявам се отново да станем шампиони и да направим пробив в евротурнирите”, коментира Георги Терзиев.
23-годишният футболист бе привлечен в Лудогорец от бургаския Черноморец през 2013 година. До този момент Георги Терзиев е изиграл 50 мача във всички турнири, като е отбелязал два гола.
Левски и БФС се плашат взаимно със съд“, четем още в изданието.
Напрежението по оста Левски – БФС става все по-голямо. Двете организации дори взаимно се заплашиха със съд покрай течащото в Лозана дело за отнетите на „сините” точки. Първо Левски е изпратил оплакване до Спортния арбитражен съд в Лозана срещу служител на БФС. Това съобщи Георги Градев, който движи делата на „сините” по казуса.
„Левски ще изпрати оплакване до КАС по повод некоректните действия на служител на БФС. Става въпрос за изнасяне и разпространяване на конфиденциална информация за делото, което се води между двете страни”, коментира Георги Градев, който се закани, че и той ще съди всички клеветници.
Не закъсня и отговорът на БФС. От футболната ни централа заплашиха представители на Левски със съд заради обидни квалификации. Припомняме, че няколко пъти в свой пост във Фейсбук Георги Градев нарича служители в БФС „пияници” и най-вероятно това е предизвикало ответната реакция на футболната ни централа.
„БФС категорично заявява, че чрез нито един свой служител не е изнасял и няма намерение да изнася документи от кореспонденцията, свързана с въпросното дело. В същото време представител на Левски продължи да си служи в медиите с обидни квалификации по адрес на БФС и неговите служители. По тази причина ще изследваме всички правни възможности, за да защитим своите права и репутация в съда”, гласеше част от съобщението на БФС.
Документални проблеми за Адениджи и още двама“, пише още „Меридиан мач“
Документални проблеми на този етап бавят новото попълнение Бабатунде Адениджи за Левски. Както „Меридиан Мач” съобщи в началото на седмицата, сделката между двата клуба е факт. Остава само нигериецът да мине медицински изследвания в София. Това би трябвало да се случи в понеделник или най-късно вторник.
В същото време визови проблеми измъчиха и други двама африкански футболисти на „сините” Франсис Нар и Джъстин Менголо. Първият е ганаец, а вторият – камерунец. И двамата се нуждаят от визи, което ги накара вчера още по тъмно рано сутринта да отпътуват от Анталия за Истанбул, за да изкарат необходимите им документи.
В същото време останалите играчи тренираха тонизиращо вчера преди обед, а след това отпътуваха обратно за България. Уикендът е свободен за футболистите, които ще бъдат събрани на тренировка в понеделник.

„Пускам фланелка “Малки котета, гол има ли?”, акцентира от първата си страница „7 дни спорт“
Идеи да развърти бизнес с хита си “Малко коте” разкри Валери Божинов в сензационно интервю пред “7 дни спорт”. Изразът превзе тотално социалните мрежи. “Това ще остане моя запазена марка. Имам идеи, свързани с малките котета. Ще си направя тениска и след някой гол или победа ще я покажа. На нея ще пише „Малки котета, гол има ли?”, сподели Валери и не скри, че на подобен интерес не се е радвал дори когато е вкарвал на Интер и на Милан. Божинов разбули мистерията около произхода на любимия си израз към жените. “Малко коте” го използвам от много време, не е от вчера. Идва от сръбското „мали маци”. Излизам тук с едно момиче, сръбкиня, моя приятелка. Аз я наричам “мала маца”. И всички в Партизан ми викат “мали маци”, разкри още Валери Божинов. “Обичам да си комуникирам с красиви жени. Не виждам нищо лошо – един млад, красив, чаровен и с възможности футболист да бъде апетитна хапка”. Той разкри, че чака оферта за реклама от фирми за котешки храни.
„Мистерия със смъртта на наш алпинист“, четем в друг от водещите материали на изданието.
Мистерия със смъртта на българския алпинист, загинал при изкачването на връх Елбрус (5642 м). Първоначално местните медии не съобщиха детайли, а впоследствие уточниха, че става дума за мъж на име Георги Георгиев.
Пред “7 дни спорт” Петър Атанасов, говорител на българските алпийски клубове, заяви, че има алпинист Георги Георгиев, но той е заминал за Грузия в четвъртък и няма как да е жертвата.
„Лудогорец отказа милионите на Еспаньол за Кешеру“, пише още „7 дни спорт“
Лудогорец е получил сериозна оферта през зимния трансферен прозорец за звездата си Клаудиу Кешеру, научи ексклузивно “7 дни спорт”. Румънският голаджия на разградчани е бил в полезрението на испанския елитен Еспаньол. Вторият по-големина клуб в Каталуня е пробвал да вземе Кешеру в края на януари, когато затвори трансферният прозорец. В момента Еспаньол е на 17-о място в Ла Лига, само на точка от зоната на изпадащите.
Интересът към Кешеру е бил продиктуван от факта, че тимът има огромни проблеми в атака. Еспаньол е с втората най-слаба атака в Ла Лига. Треньор там е Константин Гълка, който работи с Кешеру в Стяуа.
По информация на “7 дни спорт” Еспаньол е предложил между 2 и 3 млн. евро за нападателя. От Разград обаче нямат намерение да пускат Кешеру, който има 10 гола в А” група от началото на сезона. Нападателят беше купен за 1 млн. евро през лятото от катарския Ал Гарафа. Шампионите искат да задържат Кешеру на всяка цена, тъй като желанието им е да влязат отново в европейските турнири през лятото. Ако Кешеру помогне тимът да участва в групите на Шампионска лига или Лига Европа, той може задочно да донесе много повече пари в клубната каса.
Вчера треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде интервю за клубната телевизия. Той коментира и предстоящото дерби с Левски идната седмица. “Преднината от 5 точки няма да има негативен ефект. Ние не броим петте точки, излизаме да играем с мисълта, че точките са равни, както е било досега. Ако искаме да станем шампиони, трябва да сме мотивирани да спечелим всички мачове, не само този срещу Левски. Дербито няма да реши титлата, нека не подценяваме и другите отбори. Сега вниманието ни е насочено върху двубоя с Левски”, коментира опитният треньор.

„Георги Терзиев с нов договор“, съобщава от първата си страница „Тема спорт“
Лудогорец поднови договора на един от основните си защитници. Ръководството успя да финализира вчера по обяд преговорите с Георги Терзиев. Националът имаше контракт до лятото, но се съгласи да го удължи с още две години. Това означава, че той може остане в Разград до юни 2018 година.
„Радвам се, че ще продължа в Лудогорец, който ми даде толкова много досега. Надявам се отново да станем шампиони и да направим пробив в евротурнирите”, заяви Терзиев.
Играл за Ла Коруня започна с Локо (Пд)“, е друг от акцентите на изданието.
Португалски футболист, играл за Ла Коруня, започна с Локомотив (Пловдив) вчера. Това е 22-годишният халф Пауло Серджио Родригес Телеш. Той ще остане на “Лаута” на пробен период, докато старши треньорът Христо Колев прецени качествата му.
Пауло Телеш е роден на 30 март 1993 година и започва да се занимава с футбол в школата на Маритимо. След това в продължение на 3 години (2009-2012) играе за юношеските формации на Бенфика. Следва трансфер в Ла Коруня. Там обаче играе предимно за втория отбор на галисийците, за който има 45 двубоя и 4 попадения. Дебютира за първия тим (4 срещи, 0 гола) на 17 август 2013 година в мач за Кралската купа срещу Кордоба (2:2).
Португалецът обаче не успява да се наложи в Супердепор и на два пъти е преотстъпван в Гихуело и Компостела.
В последния тим, за който е ритал и Любослав Пенев, е бил през есента, като за него записва 30 мача и 3 гола.
Днес в контролата с Оборище (Панагюрище) старши треньорът Христо Колев ще види полузащитника в игрова обстановка. Вчера Пауло Телеш направи първа тренировка с Локомотив.
Мачът с тима от „Б“ група е днес от 13:00 часа на “Лаута”, като 30 минути преди това ще се състои представянето на „черно-белите“ за пролетния дял. Той започва с дерби с Ботев следващата събота от 13:00 часа на Коматево.
„Пропада представянето на Ботев“, пише в друг от материалите си „Тема спорт“
Контролата на Ботев (Пд) със Септември (Сф), насрочена за вторник, почти сигурно ще бъде отменена. Това съобщиха от пловдивския клуб. Преди двубоя „жълто-черните“ трябваше да представят състава си пред феновете.
Тъй като дербито с Локомотив (Пд) е на 20 февруари (събота), треньорският щаб на Ботев смята да се откаже от проверката със столичани, тъй като времето между двата мача е много малко и играчите може да се контузят.
Имаше идея срещата да бъде и с благотворителна цел, в помощ на фена на „жълто-черните“ Николай Попов, който страда от много тежко заболяване. “Рисковано е да играем няколко дни преди дербито. Всичко може да се случи, а и времето за възстановяване ще е малко”, каза спортният директор на Ботев Георги Марков.