Кирил Домусчиев: Възможно е да се връщат клубове по административен път

3239

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев призова повече президенти да подкрепят да подкрепят проекта за създаване на Висша лига. “Ако идеята се прегърне от повече хора и получи съответната подкрепа, няма логика да не се случи. Желанието ни е да се направи някакъв рестарт на първенството и въобще в начина на провеждане. Искаме да върнем тези отбори, които имат съответната публика, което значи, че имат потенциала и ресурса да се самоиздържат. Това е идеята.SPORTAL.BG

Нищо друго освен да се даде възможност по административен път да се върнат тези тимове, и това е напълно възможно. Пак казвам – при много точни и ясни правила, всеки да знае, че трябва да спазва финансовия феърплей, трябва да си плаща сметките, данъците и т.н., защото не може едни да плащат, а други – не”, каза Домусчиев пред Bloomberg TV.

“Нашият спорт е най-ощетен, защото не получава достатъчно средства. Както онзи ден Венци Стефанов се изказа – правят стадион за 50 милиона заради пет колелета, без те да имат тази публика и популярност като футбола”, добави председателят на КРИБ.