Резервата Кавани покоси Челси в Париж

3276

ПСЖ записа домакински успех с 2:1 над Челси в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига. Срещата беше белязана от добрите изяви на двамата вратари Кевин Трап на домакините и Тибо Куртоа на гостите.

Парижани откриха резултата в 39-ата минута, когато Златан Ибрахимович се разписа от пряк свободен удар. Шведът би под стената, топката рикошира в крака на играч на „сините“ и излъга Куртоа. Това беше първия гол в Шампионската лига за 2016 г. Точно преди почивката Челси изравни резултата. Вилиан центрира от корнер, Диего Коста с глава свали пред вратата, където Джон Оби Микел овладя и стреля точно във вратата. До края на мача английският тим не успя за втори път да преодолее германския страж, който отрази удари на Диего Коста.БЛИЦ СПОРТ

Добрата игра в защита и силните прояви на Куртоа бяха на път да донесат точката на гостите, но в 78-ата минута домакините стигнаха до победно попадение. Анхел Ди Мария прехвърли защитата с подаването си, което беше овладяно от Единсон Кавани и уругваецът прати топката точно между краката на Куртоа. През този сезон Кавани беше използван предимно като резерва на Ибрахимович, но този път влезе в игра на мястото на Лукас Моура и се разписа само четири минути след появата си на терена.

В края на мача вратарят на “сините” запази минималното изоставане на тима си, след като спаси удар на Златан Ибрахимович. Така ПСЖ взе аванс преди реванша на „Стамфорд Бридж“. Челси приема френския шампион на 9 март. „Сините“ ще опитат да вземат реванш за отпадането си от парижани на 1/8-финалите на Шампионската лига през миналия сезон.