Бенфика ликува в края срещу Зенит

3277

Бенфика постигна измъчена домакинска победа с 1:0 с гол в добавеното срещу Зенит (Санкт Петербург) в първи осминафинален мач в Шампионската лига. Единственото попадение вкара Жонас, а гостите завършиха мача с човек по-малко.БЛИЦ СПОРТ

Двата отбора не успяха да се надиграят през първото полувреме, като липсваха сериозни голови ситуации. Все пак домакините се отличиха с опасен удар на Жонас преминал край вратата в 30-ата минута. Три минути по-късно вратарят на гостите Юри Лодигин успя да парира негов удар, след като бе изведен от Костас Митроглу.

В началото на втората част Бенфика започнна по-силно, но Зенит бързо овладя ситуацията и притесни защитата и вратаря на домакините. При добра възможност пред гостите в 60-ата минута Дани се пребори по левия фланг и комбинира с Шатов, който обаче си затвори ъгъла и вратарят Жулио Сезар улови.

Бенфика имаше чисто положение в 69-ата минута. След центриране отляво към дузпата, топката бе свалена от Жонас към Гайтан, който обаче стреля в Лодигин, а при добавката изкара в аут. Две минути по-късно вратарят на гостите трябваше да избива в корнер опасно центриране. След ъгловия удар Жардел пък пропусна от границите на малкото наказателно поле.

До края на двубоя всеки от двата отбора опитваше да достигне до попадение, но малшанс пред гола и добрата работа на защитата запазиха нулевото равенство.

Всичко се промени в първата минута на добавеното време. Доменико Кришито от Зенит получи втори картон за грубо влизане в средата на терена. От последвалия пряк свободен удар Гайтан центрира към наказателното поле, където Жонас се извиси над всички и отбеляза единствения гол в мача.

Така Бенфика има ценен аванс преди реванша в Санкт Петербург на 9 март.