Славия не купувал съдии, всичко било на майтап

В Славия всъщност не събирали пари, за да платят на съдията на мача с Калиакра, а си правели майтап. Това е позицията от днес на нападателя Николай Божов и президента на “белите” Венцеслав Стефанов,sportni.bg

Във вторник футболистът твърдеше, че в съблекалнята са събирани 6000 лв., които да се дадат на рефера на мача в Каварна. Днес обаче той разказа подробности около случката.
“Седя зад думите си, че спечелихме мача с голям късмет в последните 3 минути на двубоя. На следващия ден в съблекалнята имаше майтапи, след като четохме във вестниците, че Калиакра се оплаква, че съдията ни дал мача, а ние вкарахме головете си в последните 2-3 минути на срещата…

Колега на майтап е тръгнал да събира пари за съдията, за да “му се отблагодарим”, а аз явно
не съм го разбрал добре, защото излизах от съблекалнята в този момент. Извинявам се за недоразумението”, сподели позицията си Божов.

Той се извини на клуба за изказването си от вторник и твърди, че никога не е участвал в уредени мачове. Нападателят обаче все още е в обтегнати отношения с наставника Мартин Кушев.

“Най-важно е да се извиня на ръководителите на клуба и на привържениците на Славия. Нито една моя дума в писмото не цели да обиди тях. Храня безкрайно уважение към Славия. Моите лични отношения с някои личности в клуба не бива и няма да променят това.

Не съм твърдял, че има нередни неща в мачове на Славия. За цялата ми кариера не съм играл в двубой, който не се решава на терена. Колкото до случая след мача в Каварна – явно става дума шега, която не съм разбрал и без да искам заблудих още много хора”, заяви още Божов.

Позиция по случая разпространи и президентът на клуба Венци Стефанов. Той обяви, че е направил вътрешно разследване и след него е станало ясно, че всъщност думите за подкупа са били на майтап. За Стефанов, случаят е приключен. Той се извини и на съдията.

“Проведох вътрешно разследване в клуба и проверих случая, за който говори Николай Божов в писмото. Един футболист се е пошегувал в съблекалнята, като е намесил и имената на треньорите, а и е поставил в неудобно положение съдията на мача в Каварна срещу Калиакра, спечелен от Славия с 2:1.

Използвам случая да му се извиня. Реферът незаслужено е забъркан в някаква медийна полемика, а става дума за майтапи между футболисти в съблекалнята. Така се хвърли сянкавърху неговото име и представянето му в мача без човекът да има някаква вина.

Говорих с Николай Божов, който ми обясни, че не е бил през цялото време на разговора в съблекалнята и явно не е разбрал шегата на съотборника си. С това мисля, че случаят е
приключен”, заяви Стефанов пред официалния сайт на клуба.