Стойчо: Ще изорем тревата, но ЦСКА ще е шампион

“Като история, имидж и авторитет нещата между нас и Лудогорец са несравними“, добави треньорът

Стойчо Младенов е уверен, че ЦСКА ще стане шампион

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че “червените” футболисти трябва да изорат тревата, но да станат шампиони на България,gol.bg

„Ще изорем тревата, но шампиони трябва да станем с цената на всичко. Няма да бъде фатално каквото и да стане. Левски можа да не е в Европа, но и там няма да е фатално. Победим ли Литекс обаче ще бъдем шампиони. Вярвам на хората от екипа ми, които ще водят мача“, каза Младенов.

„Не мога да разбера едно нещо. След като всички видяха и казаха, че сме ощетени срещу Миньор, аз като го казах стана проблем. Следващия момент, след като всички видяха, че перничани полегнаха на Лудогорец и излязоха с юноши, аз като го казах стана проблем”.

“Представяте ли си в битката за първото място между Реал и Барса Валенсия да играе с юношите срещу Барселона. Това още веднъж показва тенденцията срещу ЦСКА“, допълни Стойчо.

„Имаме проблеми. Знаем защо идват тези проблеми, когато натоварването идва повече. Карачанаков и Петър Стоянов отпадат до края на сезона. Попов и Крачунов ще бъдат оперирани след края на шампионата. Нека не се създава мнение, че едва ли не ЦСКА е трагедия”.

“ЦСКА е лидер в шампионата и то убедително с 2 точки. Остават два мача, в които трябва да удържим тази позиция. Няма страх. Който го е страх от мечки да не ходи в гората. Има една отговорност от всеки един. Един слаб мач срещу Миньор. Ние наистина играхме слабо, но няма да коментирам причините пред вас”.

“Този мач не може да даде оценката за това, което момчетата свършиха до този момент. Горе главата, защото ние сме отпред в класирането и то защото сме си си го заслужили и никой не ни е полегнал“, каза Младенов.

„Излизаме срещу най-добрия футболист за всички времена на българия футбол. Един голям треньор и човек с главна буква. Отбор, който се ръководи по най-добрия начин. Гриша Ганчев разбира от футбол. Аз нямам нищо против за чужд съдия за мача срещу Лудогорец”.

“Имам претенции – да не е румънец. Нека е англичанин, швейцарец или холандец. Ако е от тези три страни нямам никакви претенции. Като история, имидж и авторитет нещата между ЦСКА и Лудогорец са несравними“, завърши Младенов.