Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:фокус-спорт.нет
Бойко Борисов към Стойчо: Вземи ме да бия дузпите в ЦСКА!, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Премиерът Бойко Борисов скастри треньора на ЦСКА Стойчо Младенов заради „директивата”, че Левски трябва да стане шампион. „Той сам опроверга думите си с резултати. Стойчо да ме беше взел в ЦСКА, за да му вкарам дузпата в Перник. Тогава нямаше да загубят!”, обясни министър-председателят. На мача в Перник при 1:0 за домакините Мораеш не успя да вкара от 11-метров. Бойко Борисов откри вчера ремонтирания стадион „Академик” и обяви, че дава съоръжението за ползване на юношите на ЦСКА. „Армейците” ще плащат символичен наем от 5 лева на тренировка.
200 фенове и „бунтар” надъхаха „армейците”, продължава на втора страница футболният ежедневник. Близо 200 фенове на ЦСКА, голяма част от които от фракцията „Офанзива”, надъхаха с песни и факли футболистите преди решителните мачове в „А- група. Заради привържениците треньорът Стойчо Младенов откри първите 30 минути от тренировката. На трибуните бяха и няколко футболисти на „червените” – трайно контузените Антон Карачанаков и Костадин Стоянов, както и „бунтарят” Адемар. Бразилецът се оплака пред „Меридиан Мач”, че не е получавал заплата от 3 месеца, а Стойчо коментира: „Нито съм шеф, нито директор, за да говоря по тази тема”. С ЦСКА тренира и талантът от школата Александър Тонев. В момента той е в почивка, след като неговият Лех (Познан) свърши с участието си в полското първенство. Сред футболистите, които вчера Младенов изведе на заниманието, бяха и няколко от африканските таланти.
Ицо вади Янев от състава на дербито Асът на Литекс Христо Янев остава резерва в утрешното дерби с ЦСКА, научи „Меридиан Мач”. Христо Стоичков реди тактиката за съдбоносния сблъсък на „Българска армия” без Джуджето в стартовия състав. Както е известно, Янев напуска ловчанлии след края на сезона, като именно „армейците” са тимът, който го иска най-много.
Христо Стоичков има и друг проблем за двубоя с ЦСКА. Той няма да може да разчита на национала Петър Занев. Левият бек е наказан за два мача заради натрупани девет жълти картона. За битката в Борисовата градина обаче се връща капитанът на „оранжевите” Небойша Йеленкович. Сърбинът с български паспорт пропусна домакинството на Калиакра (5:0) заради санкция от една среща.

Стойчо Младенов: Ако бием Литекс сме шампиони, пише на първа страница вестник “Тема спорт”. „Ако бием Литекс, ще бъдем 100 процента шампиони, да знаете. Ще изорем тревата, но с цената на всичко трябва да успеем”, заяви уверено треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов. Той направи паралел между неговите методи на работа и тези на премиера Бойко Борисов. „Само с едно замахване той успя да събори всички партии. Аз се опитах да направя същото с конкуренцията. До голяма степен успях. Сега остава да видим дали в тези последни два мача успехът ми ще е на 100 процента”, каза Младенов. „Нямам нищо против срещу Лудогорец да ни свири чужд съдия. Но имам претенции. Нека не бъде румънец а швейцарец холандец или англичанин. От тези трите страни, ако има рефер, то аз съм „за” с двете ръце”, добави Стойчо.
В същото време 100 фенове на ЦСКА подкрепиха мощно отбора по време на вчерашната тренировка на „Армията”.
Антон Карачанаков: Няма да играя срещу Литекс и Лудогорец Крилото на ЦСКА Антон Карачанаков бе част от пресконференцията по повод обявяването на номинациите за “футболист на футболистите”.
“Радвам се, че съм номиниран в тази престижна категория. Не крия, че се надявам Жуниор Мораес да стане футболист на футболистите, тъй като той цял сезон носи отбора на гърба си. Гласувал съм за двама мои съотборници, но няма да ви кажа кои са те”, заяви Карачанаков.
Той отказа да коментира теми от кухнята на клуба, тъй като има а забрана от треньорското ръководство. Все пак халфът отговори на въпроса, дали са верни информациите, че ще се подложи на операция.
“Да, истина е, че няма да играя срещу Литекс и Лудогорец. За мен сезонът приключи. Няма обаче да се подлагам на операция, каквито слухове се появиха онзи ден”, обяви пред “Тема Спорт” талантливият футболист. В отсъствието на Карачанаков, Стойчо Младенов ще избира негов заместник измежду Станислав Костов и румънеца Джорджиан Паун.
Офанзива: Удари решителният час Сдружението на привържениците на ЦСКА “Офанзива” отправи поредния си призив за пълна подкрепа към отбора 6 двубоите срещу Литекс и Лудогорец
.Армейци, последните дни не бяха особено щастливи за нас и любимия ни отбор. Поредни тесли от БфС, загуба от Миньор, явна и отчетлива цел на противниците ни – да ни свалят с нечестиви действия от върха! Нима ще оставим нещата така? За БфС каквото и да се каже, ще е малко. Тези някога големи играчи за пореден път доказаха, че са нищожни личности. Нашата позиция е 100% АНТИ БфС!
За величието не са достатъчни само пари, трябват история, традиция и фенове! Все неща, които надутите зелени и оранжеви нямат и никога няма да имат! Горчивината от една загуба в Перник не може да помрачи нашата вяра! Ние сме ЦСКА София и никога не се предаваме! Предстоят ни двете най-трудни стъпки към титлата – така мечтана и очаквана! Първата е 8 събота на стадион “Българска армия” – у дома. А у дома, както казват, и стените помагат. Но отборът няма нужда от помощта на стените, а от нашата подкрепа. Нека в събота изпълним до краен предел дома си. Нека покажем кои сме ние. Нека с тътена на нашите песни помогнем на момчетата на терена. Ние знаем и вярваме, че те ще оставят сърцата си на терена. Защото сектор Г -това сме ние и никой не може да ни спре! ЦСКА се подкрепя на стадиона, не пред телевизора! Бъди там и дай всичко от себе си, за да видиш златните медали върху червените екипи”, се казва в обръщението на най-мощната червена фен организация.

Стойчев поставя ултиматум, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”. Радостин Стойчев се върна като треньор на националния отбор по волейбол, но постави ултиматум. Вчера той обяви, че ще води тима до следващата квалификация за олимпиадата в Лондон, но иска до три седмици президентът на федерацията Данчо Лазаров да подаде оставка. В противен случай Стойчев ще си тръгне.
– Ще остана треньор до следващата квалификация. Ако дотогава г-н Лазаров не подаде оставка, аз си подавам моята съвсем официално. Той трябва да докаже твърденията си, че съм злонамерен и съм продал мача срещу Германия. В противен случай – да си подаде оставката -заяви Стойчев. Той не пожела да отговаря на никакви въпроси и обяви, че решението му е окончателно.
Оставиха стадиона да свети цяла нощ Спечелването на Купата на България от Лудогорец не позволи на Разград да спи. Освен големите празници по площада и централните улици хората се забавляваха и пред домовете си. Цели входове се събираха заедно и отбелязваха първия трофей на любимия си тим в “А” група. В чест на победата на Лудогорец на стадиона бе запалено осветлението. Най-новата придобивка на “Лудогорец Арена” беше пусната минути след края на мача и продължи да свети до малките часове на деня. Това доста изненада разградчани, като много от тях се стичаха на талази да видят защо са пуснати прожекторите. Други от града се отправиха там, мислейки че празненствата ще се проведат покрай “Лудогорец Арена”. Местните зевзеци веднага отбелязаха, че това събитие определено е на кадем на Лудогорец.
– Бием на финала и палим лампите, сега да му мислят от ЦСКА. Чакаме ги тука на 23 май, ама още от сега трябва да си знаят, че ще си ходят разплакани – коментираха разпалено фенове на Лудогорец.
Последният мач за сезона на Лудогорец е именно срещу съперника за титлата ЦСКА. Очаква се на 23 май лично премиерът Бойко Борисов да дойде и да открие осветлението на стадиона.
– Последния път, като дойде Бат Бойко, пребихме Левски, направо им разказахме играта! Ако е на стадиона и срещу ЦСКА, направо ги грабваме от съблекалнята и титлата ни е в кърпа вързана! Явно премиерът ни е на късмет – завършиха запалянковците на Лудогорец.
Лудогорец мачка ЦСКА и Левски в анкета Общо трима от играчите на Лудогорец попаднаха сред 12-те номинирани в ежегодната анкета “Футболист на футболистите”. Емил Гъргоров, Марселиньо и Светослав Дяков бяха избрани в допитването до широк кръг треньори, състезатели и журналисти. Победителят ще бъде награден лично от премиера Бойко Борисов на официална церемония на 24 май от 13:30 ч. в зала “Сердика” на хотел “Шератон”. Сред номинираните има скромно присъствие на играчи от ЦСКА и Левски. За сините в допитването попадна само Владимир Гаджев, докато за червените играчите са двама -Жуниор Мораеш и Иван Бандаловски.
– За футболистите ще се гласува по личните им спортно-технически качества, а не от мястото, на което се намират отборите им в края на сезона – поясни генералният секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев. Право да участват в анкетата имат всички футболисти от “А” и “Б” утболна група – българи и чужденци. Целта на анкетата е футболистите сами да изберат най-добрия между тях за настоящия футболен сезон. Анкетата се състои от три раздела: “Футболист на футболистите”, “Най-добър млад футболист” и “Най-добър треньор”, както и три специални награди – “За цялостен принос към футболната игра”, “Кавалер на честната игра” – награда за спортсменство, и “За проявено мъжество и характер”.