Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

„Мишо Александров отива в Легия“, обявява от първата си страница „Меридиан мач“
Националът Михаил Александров може да се счита за ново попълнение на полския гранд Легия (Варшава). Вчера крилото на Лудогорец отлетя за полската столицата, като се очаква днес да подпише официално договор с клуба. По непотвърдена информация Легия ще плати около 200 000 евро за правата на юношата на ЦСКА, чийто договор с шампионите изтича през юни.
С Лудогорец Александров спечели „етири титли на България, две купи, две суперкупи и изигра 27 мача в евроотурнирите.
„Левски изригна с 2:0 на „Тича“, пише още изданието.
Силен Левски удари Черно море на „Тича” с 2:0, а головете вкараха Георги Костадинов (53) и Бедоя (65). „Сините” играха много по-добре в сравнение с продукцията, която изнесоха срещу Лудогорец. Момчетата на Стойчо Стоев контролираха по-голямата част от мача, а освен двата гола удариха и два пъти напречната греда. По никакъв начин не си личеше, че „сините” са имали дълго и изтощително пътуване до Варна. Основна „вина” за победата имаше и Боян Йоргачевич, който направи две уникални спасявания след удари на Курьор.
„От БФС са отказали отлагане на мача Черно море – Левски“, съобщава още „Меридиан мач“
От БФС са отказали на Левски отлагане на мача с Черно море заради транспортните драми на „сините”. По време на дългото пътуване от лагера на Левски са се свързали с отговорни фактори в родната централа, за да поискат гостуването на „Тича” да бъде отложено с няколко часа или пренасочено за неделя.
От БФС обаче са обяснили, че проблемите на „сините” около пътуването не са достатъчна причина за отлагане. Така играчите на Левски се изправиха срещу Черно море след солидно изтощение от неприятното пътуване.

Левски бие 2:0 Черно море в калта“, пише във водещия си материал „7 дни спорт“
Напук на всички проблеми и неуредици Левски спечели с 2:0 мача си с Черно море вчера. Срещата на “Тича” беше под въпрос, след като в петък вечер “сините” не можаха да кацнат във Варна. Левски излетя от София, но заради мъгла самолетът се върна обратно в столицата. От там отборът замина с автобус и все пак се добра до Варна в 3:00 часа след полунощ.
Заради недоспиването, Левски проспа и първото полувреме, като се отърва, без да получи гол. След почивката “сините” вдигнаха оборотите и решиха всичко за 12 минути – между 53-тата и 65-ата.
Първо Костадинов вкара с шут отдалеч, а Бедоя оформи крайното 0:2.
Накрая в герой се превърна  вратарят Боян Йоргачевич, който направи страхотни спасявания.
Освен двата гола Левски удари и 2 греди. Победата във Варна беше 5-а поредна на “сините” над Черно море в “А” група.
„Йоргачевич се стресна да не се пропие“, четем още в изданието.
Вратарят на Левски Боян Йоргачевич прие с настроение наградата си за играч № 1 в мача с Черно море. Телевизията, която излъчва двубоя, избра стража за най-добър и му даде бутилка шампанско. “Ако продължавам толкова често да получавам бутилки, може да се пропия”, пошегува се Йоргачевич.
След това той обясни и какво мисли за мача. „Всички знаехме, че ще бъде труден мач, имаше голямо напрежение преди двубоя. След всичко, през което минахме миналата вечер – спахме само три часа. Това показва колко стабилни бяхме, показахме и качества. В Левски са направили добра селекция. Похвала за всички играчи. Няма значение, че аз съм Играч на мача. Всички футболисти от моя отбор са номер 1. Имаме добро бъдеще”, започна Боян Йоргачевич.
„Вратарят трябва да дава стабилност на отбора. Когато вратарят е спокоен, той дава самочувствие на всички пред себе си”, добави стражът от Сърбия.
„Партизан даде дербито и титлата на Звезда“, пише още „7 дни спорт“
Юбилейното 150-о вечно дерби на Сърбия между Партизан и Цървена звезда побърка Белград. Мачът вчера остана в историята и почти сигурно ознаменува спечелването на рекордната 27-а титла за Звезда.
Партизан с Валери Божинов и Иван Бандаловски в състава, падна с 1:2, а двамата родни национали не се запомниха с нищо. Валери беше сменен в 53-тата минута от 16-годишния Влахович (поставил рекорд за най-млад играч в дербито), а Бандаловски не създаде никаква опасност в атака. След загубата Партизан остава на 32 точки зад Звезда, едва на 6-о място.
Двубоят беше спиран на четири пъти, като още в началото навиячите гръмнаха военна димка. Това доведе до голямо прекъсване и съмнения дали въобще мачът ще се изиграе.

ЦСКА гази пред погледа на Ганчев“, четем от страниците на „Тема спорт“
ЦСКА смаза Септември (София) с 8:1, а благодетелят на „червените“ Гриша Ганчев за първи път изгледа мач на “Българска армия”.
Пред неговия поглед 31-кратните шампиони бяха безмилостни, като поведоха още в 15-ата секунда с гол от воле на Момчил Цветанов. Хеттрик реализира Костадин Хазуров, а по две попадения добавиха Самир Аясс и Николай Цветков.
ЦСКА допусна първи гол за първенство този сезон от съперников играч, след като бранителят Николай Николов (35 г.) бе точен от дузпа.
Преди мача Ганчев е влязъл в съблекалнята на ЦСКА, здрависал се е с всеки един от отбора и е казал, че започва да брои головете от третия нататък.
„Тарханов: Берое е по-добър в нападение“, пише още изданието.
Старши треньорът на Славия Александър Тарханов похвали днешния си съперник Берое и отчете по-добрата му игра спрямо тази на Черно море.
“В първия ни мач се изправихме срещу Черно море, който е един много добър отбор. Сега ни предстои мач срещу Берое, който е по-силен от тях. Старозагорци имат по-добри играчи в атака и най-вече по фланговете. Умеят добре да контролират топката”, коментира играта на Берое руският специалист.
“Никита Сергеев и Абут Омар, които картотекирахме през седмицата, са защитници. Толкова резки промени едва ли ще направя в защита, защото в отбрана срещу Черно море се справихме добре. По правило в защита големи промени не се правят. Не е препоръчително. На новите футболисти им е необходимо малко време, за да се адаптират”, добави треньорът на Славия.
“Добре е, че сме на позиция, която ни позволява да атакуваме местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири. Играчите ни обаче не са обладани от тази мисъл”, добави руският наставник на столичани. Той е амбициран да прекъсне негативната серия на Славия срещу Берое у дома. Последната победа на белите е от септември 2012 година с 6:1.
„Иса ще води атаката на „Овча купел”, обявява още „Тема спорт“
Водещият реализатор на Берое и автор на пет гола в шампионата Исмаил Иса ще бъде на върха на атаката при днешното гостуване на Славия.
От втора позиция ще му помага Спас Делев. По крилата ще действат Неманя Милисавлевич отдясно и Стивън Петков отляво. Двойка вътрешни халфове ще са Игор Джоман и получилият картотека нов състезател на Берое – Георги Сърмов. Карето в отбрана пред вратаря Благой Макенджиев ще е Атанас Зехиров отдясно, Веселин Пенев – отляво. Капитанът Иво Иванов и Георги Динков ще оформят тандем в сърцето на отбраната.
Трима титуляри от старта на пролетния дял – Венцислав Василев, Елиаш и Георги Андонов, вероятно ще са сред резервите. Извън сметките е само трайно контузеният Селим Керкар. В 18-те се завръща и пропусналият сблъсъка с „орлетата“ резервен страж Илко Пиргов.