Пирин и Ботев с драматичен хикс

3453

Пирин (Благоевград) и Ботев (Пловдив) врътнаха драматично 2:2 в среща от 22-ия кръг на “А” група. Тодор Неделев откри резултата през втората част, реализирайки първия си гол за пловдивчани в официален мач, откакто се завърна в клуба. Маркиньос пък бе точен за “орлетата”, изравнявайки малко по-късно. В последните 4 минути на мача двата тима си размениха по едно попадение, с което беше оформен и крайният резултат.БЛИЦ

През първото полувреме играта се водеше предимно в центъра на терена. Футболистите на двата отбора трудно стигаха до голови ситуации и в крайна сметка на почивката резултатът беше 0:0.

Втората част започна с пропуск за Пирин. Влезлият на почивката Тони Тасев изведе Даниел Генов сам срещу Голас, но стражът парира удара на бившия си съотбрник.

Само няколко минути по-късно Ботев поведе. Лъчезар Балтанов открадна топката от защитник на домакините и комбинира с Неделев, който с техничен удар покрай Костов откри резултата. Това бе първи негов гол за “канарчетата”, откакто се завърна в тима.

В 65-ата минута Пирин можеше да изравни, но Дюлгеров стреля неточно след като засече центриране от корнер. Само две минути по-късно Маркиньос засече с глава центриране Тасев и направи резултата 1:1.

В 89-ата минута на мача Милев изведе Ботев напред в резултата, след като се възползва от грешка на вратаря Костов и от близка дистанция реализира. В добавеното време Александър Дюлгеров оформи крайния резултат, след като Голас не успя да отрази по най-добрия начин удар на Маркиньос. Топката попадна в защитника на Пирин, който от няколко метра хвърли в екстаз феновете на “орлетата”.

След равенството Пирин събра аткив от 16 точки на 8-мото място във временното класиране, докато Ботев е 6-ти 24.

ПИРИН – БОТЕВ 2:2 
0:1 Неделев (51), 1:1 Маркиньос (67), 1:2 Милев (89), 2:2 Дюлгеров (90+3)

Двубоят по минути:

* Срещата започва с едноминутно мълчание в памет на Иван Здравков и Любчо Славчев.
1 – svirkata.jpg Начало на мача.
13 – Кифуети бе изведен на добра позиция, но Дюлгеров му попречи да стреля.
20 – Грегъри Нелсън навърза няколко играчи на Пирин и нахлу в наказателното поле на “орлетата”, но не съумя да отправи удар.
43 – Удар на Балтанов от дистанция, но топката мина покрай вратата на Костов.
45+1 – Край на първото полувреме.
———————————
46 – svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
48 – Даниел Генов стреля опасно, но Голас спасява.
51 – topka.jpg ГОООЛ ЗА БОТЕВ! Неделев се разписа, след като бе изведен сам срещу Костов.
65 – Корнер за Пирин, след който се получи разбъркването в наказателнот поле на гостите. Дюлгеров стреля, но доста неточно.
67 – topka.jpg ГОООЛ ЗА ПИРИН! Маркиньос засече с глава центриране на Тасев и изравнява резултата.
84 – Грешка на Голас, която за малко не доведе до попадение в неговата врата. Даниел Младенов стреля с глава, но неточно.
89 – topka.jpg ГОООЛ ЗА БОТЕВ! Милев се разписва след грашка на Костов!
90+3 – topka.jpg ГОООЛ ЗА ПИРИН! Дюлгеров изравнява с гол в последната минута на срещата!
90+3 – Край на мача!

 

pirin.JPGПИРИН: 76. Костов, 6. Дяков, 5. Дюлгеров jalt.jpg, 3. Сандев jalt.jpg, 14. Ст. Николов, 24. Костадинов (к) (78smqna.jpg Бенгюзов jalt.jpg), 23. Траянов jalt.jpg, 20. Сандански (58smqna.jpgMaркиньос), 9. Младенов, 8. Генов, 10. Тошев (46 smqna.jpg Тасев)
Резерви: 1. Минев, 18. Попев, 33. Виячки, 16. Бенгюзов, 15. Благов, 7. Тасев, 28. Маркиньос
Tреньор: Наджи Шенсой

 

БОТЕВ: 1. Голас jalt.jpg, 11. Христов (к), 18. Терзиев, 88. Гамаков, 4. Ощипко jalt.jpg, 10. Серкан jalt.jpg, 7. Огнянов, 17. Балтанов, 8. Неделев (81smqna.jpg Васев), 91. Кифуети jalt.jpg (61smqna.jpg Милев), 23. Нелсън
Резерви: 84. Галев, 5. Кр. Димитров, 24. Марин, 28. Филипов, 30. Васев, 45. Милев, 66. Старокин
Треньор: Николай Костов

Съдия: Стефан Павлов
Стадион: “Христо Ботев”

Жълти картони: Сандев, Траянов, Дюлгеров, Бенгюзов (Пирин); Кифуети, Ощипко, Голас, Серкан (Ботев)