Илиев: Играхме много нервно и пуснахме леки голове

илиан илиев

Илиан Илиев дебютира начело на Локомотив (Пловдив) със загуба от Лудогорец (0:2). “Не е приятно да загубиш в дебюта си. Мислех, че сме способни да си тръгнем поне с точка. Себераздаване имаше, доволен съм. Но това желание да се докажат, доведе до нервност. Играхме много нервно и пуснахме леки голове, особено вторият от корнер. На полувремето при 2:0 им казах да излязат да играят футбол, създадохме ситуации”, коментира пред Диема Спорт Илиан Илиев.блиц.спорт

“Надявам се в следващия мач тези ситуации да ги вкарваме. Вярно, допуснахме грешки при изнасянето на топката, оттам дойдоха някои ситуации за Лудогорец. Трябва да приемем факта, че загубихме, и да се готвим за мача с Левски”, каза Илиев.

“При 2:0 Лудогорец играеше спокойно. Един гол за нас щеше да направи нещата по-различни, но ни трябваше малко увереност в завършващата фаза. Срещу такива отбори, когато играеш със самочувствие, може да даде резултат”, продължи треньорът.

Кога Локомотив ще заиграе както Илиев иска – “Да не говорим със срокове. Не пресирахме високо днес, нашите защитници са по-високи, а Лудогорец разполага с бързи футболисти, затова предпочитахме да ги изчакваме. Затова имаше и разлика в полувремената, когато през второто вдигнаха главата и създадоха ситуации.”

За травмата на Мансур Гай, наставникът сподели: “Има много тежко разтежение минимум, ако не и разкъсване.