Кокала за Стойчо Стоев: Мен щяха да ме уволнят между 18 и 31 пъти

3469Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев коментира ситуацията на “Герена” преди двубоя между Монтана и “сините”. В момента Кокала е треньор на домакините и ще се изправи срещу отбора на сърцето си. Срещата е от 18:00 часа на “Георги Аспарухов” и ще бъде следена на живо в БЛИЦ.СПОРТ

Кокала смята, че треньорът на Левски Стойчо Стоев е прецедент в историята на клуба и ако той е бил на негово място, щели да го уволнят между 18 и 31 пъти.

“Аз станах шампион на България в един луд сезон, в който Левски привидно нямаше големи шансове за краен успех. След това стартирах с победа с общ резултат 9:0 в Европа, а ме уволниха… В тази връзка Стойчо Стоев е истински прецедент в историята на “сините”. Ако аз бях на негово място през последните 15 месеца, щяха да ме уволнят между 18 и 31 пъти. Със сигурност изгарях след онзи провал за Купата на България срещу Черно море. Същото важи и за всеки друг треньор, различен от Стоев. Заради това казвам, че той е истински прецедент на “Герена”, коментира Велев пред “Меридиан Мач”.

“Беше време Левски да даде на някой треньор повече време за реализиране на идеите. Според мен един специалист трябва да работи минимум два сезона в един клуб, за да се види ефекта от труда му. През последните години много специалисти бяха прибързано освободени на “Георги Аспарухов”, а сред най-фрапантните случаи бях именно аз”, допълни ексцентричният специалист.