Стоев прогнозира: Ще има още лоши резултати

3475

Треньорът на Левски Стойчо Стоев обяснимо беше в минорно настроение след нулевото равенство с Монтана на “Герена”. “Сините” вече изостават с цели 10 точки от Лудогорец. Стоев прогнозира, че Левски ще записва и други лоши резултати, тъй като тимът не е обигран, а и най-важното е изграждането на добър отбор.БЛИЦ.СПОРТ

“Второто полувреме бяхме много припряни в действията си, неорганизирани, прибързани. Смяната на тактическата схема, отидохме с двама нападатели. Промених пак, останахме с трима защитници. В един момент вместо да се получи по-голяма офанзивна мощ, ние сякаш си пречехме”, обясни Стоев пред Диема Спорт.

„Липсата на трима основни състезатели оказа влияние (б.р. – Веселин Минев, Георги Костадинов и Мехди Бурабия). С тях щяхме да стоим по-добре, но трябва да се справим. Не бяхме спокойни и уверени в крайната част. Бързахме да вкараме гол и оттам допуснахме много грешки. Казах им да са по-спокойни в головите ситуации, които ще ни се открият. Получи се точно обратното”, каза треньорът на Левски.

„Има и едно друго нещо, не са готови все още нападателите. Венци Христов закъсня с подготовката, идентична ситуация с Тунде, Де Нойер се видя, че не е готов и сам поиска смяна. Принудени сме да налагаме стил с футболисти, които не са в нужната форма. Самата ситуация е такава. Нямам твърде много опции за поста нападател”, продължи Стоев.

Относно думите на Емил Велев, че на мястото на Стоев е щял отдавна да бъде уволнен, наставникът на “сините” каза: „Не мога да го коментирам, той си знае най-добре защо така е казал, той е треньор на друг отбор и предполагам, че трябва най-вече да се ангажира със своя отбор.“

„Краят на спора за титлата по принцип беше сложен още с отнемането на точките ни. Тогава се предопредели битката. За нас основно е да изградим отбор. Не бих казал, че един неудачен резултат е крайна оценка, възможно е да имаме още лоши резултати“, добави Стойчо Стоев.