Лудогорец няма спирка, удари и Пирин

3489

Лудогорец спечели гостуването си на Пирин с 3:1 в среща от 24-ия кръг на “А” група, постигайки осма поредна победа в родния шампионат. Успехът на разградчани не дойде никак лесно, тъй като те се оказаха догонващи в резултата след само три минути игра. Две попадения на Кафу и едно на Клаудиу Кешеру обаче донесоха обрата на “орлите”, които са убедителни лидери във временното класиране с 12 точки преднина пред втория Левски.  блиц.спорт

Срещата започна по прекрасен начин за домакините, които откриха резултата още в 3-ата минута. Даниел Младенов проби по дясното крило и центрира остро по земя в наказателно поле на гостите. В опит да изчисти топката, Козмин Моци я прати в собствената врата.

Няколко минути по-късно благоевградчани можеха да удвоят, но силен удар на Янко Сандански попадна в тялото на бранител на разградчани.

Първата опасна ситуация пред вратата на Пирин дойде в 25-ата минута, когато Марселиньо стреля от малък ъгъл, но Костов се намеси решително и спаси. В 39-ата минута Янко Сандански беше много близо до гола, но от непосредствена близост не успя да намери очертанията на вратата, пазена от Стоянов, и прати коженото кълбо в аут.

Така се стигна до 45-ата минута, когато Лудогорец изравни. Лукаш Саша отне топката от Сандански и центрира към Кафу, който с леко докосване я прати във вратата на домакините – 1:1.

В началните минути на второто полувреме играта се водеше предимно в централната част на терена и двата тима на стигаха до голови ситуации. При първата такава Лудогорец поведе в резултата. Марселиньо намери Клаудиу Кешеру в противниковото наказателно поле и румънецът от близка дистанция разстреля Костов. Само осем минути по-късно Кафу вкара втория си гол мача, след като беше намерен непокрит в наказателното поле на домакините от Кишада и от близка дистанция не остави шансове на стража на благоевградчани.

В 85-ата минута Пирин остана с човек по-малко, след като Сандев извърши груб фаул срещу Кишада, за който получи директен червен картон.

Лудогорец е убедителен лидер във временното класиране с актив от 48 точки. Разградчани са на цели 12 пункта пред втория Левски, който е с 36. Пирин пък се намира на 8-ма позиция с 16.
ПИРИН – ЛУДОГОРЕЦ 1:3
1:0 Моци (3-аг), 1:1 Кафу (45), 1:2 Кешеру, 1:3 Кафу (70)

Срещата по минути:

1 – svirkata.jpg Начало на мача!
3 – topka.jpg ГООЛ ЗА ПИРИН! Младенов проби по крилото и центрира прострелно. Козмин Моци в опит да избие си вкарва автогол.
9 – Янко Сандански пробва удар от границата на наказателното поле, но топката среща тялото на защитник на Лудогорец.
19 – Тасев стреля от пряк свободен удар, но топката минава покрай вратата на Стоянов.
25 – Марселиньо стреля от близка дистанция, но Костов спасява.
39 – Пропуск на Сандански, който засече пас в непосредствена близост от вратата на Стоянов, но прати топката над гредата.
45 – topka.jpg ГООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Лукаш Саша центрира към Кафу, който леко чукна топката и тя влетя във вратата на Костов.
45+1 – Край на първото полувреме!
——————————————–
46 – Начало на втората част!
60 – smqna.jpg Кишада влиза на мястото на Саша.
62 – topka.jpg ГООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Кешеру се разписва с мощен удар от близка дистанция.
66 – smqna.jpg Маркиньос на мястото на Сандански.
70 – 
topka.jpg ГООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Кишада намери непокрития Кафу, който с хладнокръвен удар вкарва втория си гол в мача.
74 – smqna.jpg Тошев влиза на мястото на Генов.
79 –
smqna.jpg Препелица на мястото на Марселиньо.
83 – 
smqna.jpg Благов на мястото на Тасев.
85 –
Червен картонЧервен картон за Сандев, който извърши груб фаул срещу Кишада.
89 –
smqna.jpg Анисе на мястото на Лукоки.
90+3 Край на мача!

 

Пирин: 76. Костов, 6. К. Дяков, 5. Дюлгеров jalt.jpg, 3. СандевЧервен картон, 14. Николов, 20. Сандански jalt.jpg (66 smqna.jpg Маркиньос), 24. Костадинов, 23. Траянов, 7. Тасев (83 smqna.jpg Благов), 8. Генов (74 smqna.jpgТошев), 9. Младенов
Резерви: 12. Ганев, 33. Виячки, 18. Попев, 28. Маркиньос, 17. Карапетров, 15. Благов, 10. Тошев
Треньор: Наджи Шенсой

Резултат с изображение за лудогорецЛудогорец: 21. Вл. Стоянов, 25. Й. Минев jalt.jpg, 37. Керчев jalt.jpg, 27. Моци, 6. Натанаел, 18. Дяков (к) jalt.jpg, 8. Саша (60 smqna.jpg Кишада), 92. Лукоки (89 smqna.jpg Анисе), 84. Марселиньо (79 smqna.jpgПрепелица), 22. Кафу, 28. Кешеру
Резерви: 1. Борян, 77. Витиня, 3. Марем, 12. Анисе, 30. Препелица, 17. Чунчуков, 11. Кишада
Треньор: Г. Дерменджиев

Стадион: “Христо Ботев”, Благоевград
Съдия: Станислав Тодоров

Жълти картони: Сандански, Дюлгеров (Пирин), Минев, Керчев, Дяков (Лудогорец)
Червен картон: Сандев (Пирин)