Стойчо Стоилов захапа ЦСКА: Въобще не са добри, съдията им е фен

Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов се включи в психологическата война преди голямото дерби на предпоследния кръг срешу ЦСКА. Според него, въпреки че са лидери, “червените” не са толкова добри и е време да паднат в София от “оранжевите”,sportni.bg

Ловчанлии нямат победа над съперника си на неговия стадион вече десет години. Нов мач без триумф в София ще означава край на амбициите им за място в евротурнирите следващия сезон.
“Със сигурност за нас загубата ще е по-фатална в този мач, защото ни изхвърля от битката. Десет години не сме ги били в София, мисля, че моментът за това вече настъпи. ЦСКА въобще не е толкова добър отбор, колкото беше в предишни години.

Доскоро играхме успешно срещу тях, сега нещата се обърнаха и клиент ни е Левски. Време е обаче да ги бием на “Армията”.

Те разчитат на Жуниор Мораеш, който обаче не е толкова добър играч, колкото го изкарват. Ако беше, щеше сам да бие Миньор”, сподели Стойчо Стоилов в интервю пред “Меридиан Мач”.

Той нападна и рефера на предстоящото дерби Александър Костадинов. Без да го казва директно, Стоилов намекна, че арбитърът е привърженик на “червените” и очаква тесли от него.

“Публично е известно на кой отбор е фен този съдия. Ако журналистите не знаете това, значи не сте добри в професията си. Повече няма да говоря за него, но на всеки е ясно кой тим подкрепя.

Всъщност нас постоянни ни режат съдиите. В четири кръга поред ни режат. Срещу Черноморец например, не ни дадоха две дузпи с два червени картона за противника. Когато това се случва постоянно, говорим за тенденция”, сподели още Стоилов.

Според него, шампион трябва да стане Лудогорец, защото играе най-добрия футбол у нас в момента.

“Не мисля, че има интрига в битката за титлата. За мен Лудогорец са най-добрите и ще станат шампиони. Само трябва да си вкарат положенията и ще бият ЦСКА. Но ако не бяха тези тесли срещу нас, сега и ние щяхме да се борим за първото място”, завърши Стоилов.