Легендата Стоичков на нож срещу ЦСКА

Камата търси задължителна победа на Литекс на “Българска армия”

Легендата на ЦСКА Христо Стоичков днес ще бъде на нож с клуба, който го изстреля към световните футболни върхове. Сега Камата е треньор на Литекс и днес гостува на “червените” на “Българска армия” в мач, от който до голяма степен може да зависи дали ловчанлии ще играят в евротурнирите през есента.блиц

До момента Христо Стоичков никога не е излизал срещу ЦСКА в качеството си на треньор. Ясна е любовта на носителя на “Златната топка” за 1994 г. към “армейците”, но днес той със сигурност ще загърби всички сантименти и ще преследва собствените си цели.
Срещата е много важна и за ЦСКА. Загуба на “червените” може да изведе Лудогорец на полпозишън за атака на титлата, тъй като на разградчани днес предстои гостуване на изпадналия Калиакра. Проблемите на “армейците” преди мача са повече заради многото контузени, докато единственото притеснение на “оранжевите” е наказанието на Петър Занев.
Истински сблъсък между две легендарни за ЦСКА фигури Христо Стоичков и Стойчо Младенов няма да се състои, тъй като Екзекутора на Ливърпул ще изтърпи наказание от един мач.
cska.JPGЦСКА – Литексlit.jpg
Днес от 16:30 часа по БНТ
София, “Българска армия”
Съдия: Александър Костадинов
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ЦСКА: Мболи, Бандаловски, Крачунов, Грънчов, А. Попов, Дюлгеров, Янчев, Присо, Галчев, Паун, Мораес
Контузени: К. Стоянов, П. Стоянов, Карачанаков, Боладо, Адемар
Наказани: няма
Литекс: Пиргов, Стр. Попов, И. Миланов, Бодуров, Божиков, Йеленкович, Жос, Гал. Иванов, Янев, Г. Миланов, Никасио
Контузени: няма
Наказан: Занев
Баланс: 35 мача, 12 победи за ЦСКА, 11 равенства, 12 победи за Литекс, г.р. 36:38
ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* ЦСКА няма загуба от Литекс от 1 ноември 2009 г. (0:2 в Ловеч със старши треньор Любослав Пенев), оттогава “червените” записаха две победи и две равенства срещу ловчанлии в първенството и изравниха общия баланс.
* В миналия кръг срещу Миньор (Перник) Апостол Попов изигра първия си цял мач за ЦСКА от 13 август 2011 г. насам, когато “червените” биха Черноморец с 1:0 във втория кръг на шампионата.
*Борис Галчев е пропуснал само един мач на “армейците” през сезона, а вратарят Райс Мболи – два.
* ЦСКА вече събра пет точки повече, отколкото имаше през целия минал сезон – 66 срещу 61.
* Успехът с 5:0 срещу Калиакра в миналия кръг беше най-голямата победа на Литекс под ръководството на Христо Стоичков.
* През миналия кръг за Литекс дебют направи младият нападател Кирил Десподов, който стана най-младият дебютант в елита през този сезон. Той е роден на 11 ноември 1996 г. и подобри постижението на Антонио Вутов с 5 месеца.