Реал (Мадрид) отстрани Рома с гол и асистенция на Роналдо

3506

Реал (Мадрид) стигна до четвъртфиналите на Шампионската лига след домакински успех с 2:0 над Рома. „Белият балет“ продължава напред с общ резултат 4:0. Днешният успех не дойде лесно, а Кристиано Роналдо се отличи с попадение и асистенция.БЛИЦ.СПОРТ

Головете паднаха в последните 25 минута, а „вълците“ също имаха доста положения пред Хесус Навас. Диего Пероти пък нямаше шанс и удари левия страничен стълб след пас на Мохамед Салах.

Един Джеко и Салах пропуснаха няколко удобни възможности за гол. В 64-ата минута Роналдо откри резултата, след като засече ниско центриране на резервата Лукас Васкес, който само три минути по-рано беше заменил Гарет Бейл. Това беше 40-ия гол на Кристиано Роналдо от началото на сезона във всички турнири.

В 68-ата минута португалецът асистира за попадението на Хамес Родригес. Двамата пробиха през лявата зона на отбраната на „вълците“ и Роналдо подаде намиращия се вляво от него колумбиец, който от малък ъгъл прати топката между краката на Шчесни.

Така за първи път от 29 години Реал (Мадрид) отстрани италиански тим в елиминационната фаза на евротурнирите. За последно „белият балет“ стори това през сезон 1987/88, когато в първия кръг на КЕШ надви Наполи (2:0 и 1:1)