Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

Преглед на водещите новини в спортния печат:

„Левски е в сезона на контузиите“, съобщава от първата си страница „Меридиан мач“
Радослав Цонев е 16-ят футболист, който влиза в лазарета на Левски от юли насам. С него още повече се затвърждава тенденцията, че това е „Сезонът на контузиите” за клуба. Почти не остана играч, който да не е пропускал мач от началото на първенството поради травма. Най-голям брой са мускулните контузии. Най-пресният пример са тези, които сполетяха Мехди Бурабия, Джъстин Менголо и Георги Костадинов. Тяхното отсъствие чувствително отслаби Левски. Най-дълго извън сметките на Стойчо Стоев е Борислав Цонев. Близнакът пропусна вече 20 мача, след като скъса връзки още през лятото. Последният му мач беше нулевото реми срещу Пирин на 30 август на „Герена”. За него има надежда скоро да се завърне в игра до края на сезона.
Такава обаче почти няма за Деян Иванов. Централният защитник претърпя две тежки контузии и операции. Смело може да се каже, че той ще е играчът, който в края на сезона ще е пропуснал най-много мачове.
За момента Борислав Цонев е отсъствал най-дълго – 20 мача, а Иванов е с 15. Трети е десният бек Александър Александров. Алвеша беше със счупена костица и в началото на сезона беше 10 мача в лазарета. Някои от играчите бяха аут за кратко време, но за важни мачове. Така например Джереми Де Ноойер не успя да се възстанови за решителния първи мач за годината – срещу Лудогорец в Разград. Мигел Бедоя пък бе „форсиран” в началото на сезона. Тогава Левски имаше много ограничена бройка играчи. Това принуди Стойчо Стоев да го пусне невъзстановен във втория кръг срещу Литекс на „Герена” – 2:2. След това той пропусна визитата на Черно море във Варна и домакинството с Монтана. Малко по-рано (в третия кръг) само формално бе включен в групата, а реално нямаше шанс да играе. Едно от новите попълнения през зимата -Джъстин Менголо също влезе без да е готов в Разград в първия мач за годината и разтегна. От тогава още не се е върнал. До момента в нито един от мачовете Левски не е разполагал с абсолютно всичките си футболисти и винаги е имал поне един контузен.
„Минев подписа нов договор“, четем още в изданието.
Капитанът на Левски Веселин Минев поднови договора си с Левски. Предишният контракт на защитника изтичаше в края на сезона, а новият е до края на следващата кампания. Припомняме, че Стойчо Стоев не искаше много-много Минев преди началото на сезона и дори го беше сложил в листата на ненужните. Впоследствие обаче той върна 35-годишния бранител на „Герена”, а той му се отблагодари със силна игра от началото на сезона.
Според информация на „Меридиан Мач” е възможно Веско Минев да изпълнява и функцията на помощник-треньор от новия сезон.
Към днешна дата единствени близнаците Цоневи и Мигел Бедоя не са казали „да” за нов договор с Левски и може да си тръгнат без пари от „Герена” през лятото.
В същото време нови двама футболисти на „сините” са под въпрос за мача с Пирин. Този път с травми са Радослав Цонев и Боян Йоргачевич, които са под въпрос за мача с Пирин в неделя. С проблеми продължават да бъдат Георги Костадинов и Мехди Бурабия, като последният все пак има шансове да попадне в групата за мача с Пирин.
Вчера Левски тренира два пъти, а след обяд Стойчо Стоев даде почивка на Сашо Александров, който е натрупал умора.
„Крушарски: Спирам с ментетата“, пише още  „Меридиан мач“
Собственикът на Локомотив (Пд) Христо Крушарски разясни схемата, по която вече ще се прави селекция. Босът обяви пред „Меридиан Мач”, че занапред трудно ще се привличат чужденци и ще се залага усилено на българските футболисти. От няколко дни клубът вече има скаутска мрежа на щат, за да може да се наблюдават мачовете в по-долните дивизии и да се търсят таланти. „Отскоро съм във футбола, но се опарих от ментета чужденци. Мансур се контузи, португалецът го гледах само 20 минути и какво от това? Мисля да разчитаме само на българския пазар занапред за селекция. Разбира се, основната дума ще е на треньора Илиан Илиев. Вече работи скаутска мрежа, която е от няколко дни начело с Карушев. В екипа, освен него, влизат още двама. Досега те не са работили в Локомотив и не смятам, че трябва да са треньори, за да разбират от футбол”, обясни босът на „черно-белите” пред „Меридиан Мач”. „Знам, че договорите на доста основни футболисти изтичат, но Илиан Илиев е отскоро в Локомотив (Пд) и в хода на мачовете и работата му с отбора той ще реши с кого да сложим подпис и занапред”, каза още Христо Крушарски.

В 4.10 сутринта: Кобрата спаси млад мъж в дискотека“, съобщава от първата си страница „7 дни спорт“
Кубрат Пулев спаси човек в дискотека. 23-годишният мъж е с опасност за живота след побой в нощния клуб “Плаза”.
Според очевидци охраната е хванала пострадалия и го извела навън. Това станало след скандал с други посетители на дискотеката. Пулев не е видял какво точно се е случило. Пристигнал на мястото в 4:10 часа в сряда.
Видял момчето на земята и му извадил езика. Пострадалият Кирил Евгениев Тодоров е приет в болницата “Света Анна”.
“Има тежка черепно-мозъчна травма и белодробна емболия”, обясни директорът д-р Славчо Близнаков.
“По първоначална информация Тодоров е паднал сам. Няма задържан по случая. Разследването продължава”, съобщават от МВР. Причините за инцидента се изясняват.
„ЦСКА си живее добре, макар и в миналото“, четем още в изданието.
Усилена дейност кипи в ЦСКА. Лъскат музея за Диего Марадона, вдигат скулптура на Христо Стоичков, преиздават трети път книга за славната история. Но не забелязват как “В” сектор се руши. Защо не! Като бъдещето на “червените” е абсолютно неясно. Какво да му градят? Та утре не знаят в коя група ще ритат. На “Българска армия” си живеят в славното минало. И им е добре. Откривания, закривания, тържества, банкети… В ЦСКА е по-весело от Левски и Лудогорец. взети накуп. Нищо че се говори за събития отпреди минимум 30 години. Но “червените” отдавна са на този принцип – каквото и да направи врагът, ще го засенчим. И няма да му изневерят, ако ще да ги закрият официално.
„Привикаха Роко Перота да дава обяснения“, съобщава още „7 дни спорт“
Очна ставка имаше вчера на „Герена“ с треньора Роко Перота, научи “7 дни спорт”. Кондиционният спец на “сините” беше привикан в офисите на “Тодорини кукли” от отговорните фактори начело с Георги Иванов, за да обясни какво се случва с отбора. Спортният директор Гонзо е поискал да разбере защо в тима има 8 контузени играчи, като всички те са с мускулни травми, при това без Левски да играе мачове в сгъстен цикъл сряда-събота. След срещата обаче не стана ясно дали е имало по-сериозни думи или наказания за италианеца.

Съдът се заема с ЦСКА от 5 април“, обявява във водещия си материал „Тема спорт“
Софийският градски съд (СГС) ще гледа за първи път дълговете на ПФК ЦСКА по делото за несъстоятелност на 5 април (вторник). Тогава ще се проведе открито заседание, което ще започне в 13:30 часа. СГС трябва да реши кои задължения на клуба признава и кои отхвърля. На първото събиране на съда обаче ще се разгледат само три от общо около 100-те заведени претенции срещу „армейците“ – на бившите футболисти Сержиньо, Нилсон Антонио и Игнасио Лорес Варела.
Ако съдът продължи в същите темпове, не е изключено до края на годината още да няма яснота около дълговете на ЦСКА.
В същото време две представителки на ФИФА посетиха “Българска армия” вчера. Става въпрос за началника на отдел “Интегритет и съгласие” Кимбърли Морис и отговорника за България Силвия Силва. Те се срещнаха с хора от клуба, като обсъдиха ситуацията в ЦСКА.
Бенфика на 1/4-финал“, пише още изданието.
Бенфика се класира на 1/4-финал в Шампионска лига след успех с 2:1 в реванша срещу Зенит и общ резултат 3:1.
В 69-ата минута Юри Жирков преодоля десния бек Нелсон Семедо и от аутлинията центрира, а за Хълк остана по-лесното от непосредствена близост да засече с глава за 1:0.
В 85-ата Раул Хименес изравни, а в добавеното време Талиска осъществи обрата.
Португалците за последно стигнаха до тази фаза през сезон 2011/12 г., когато отстъпиха с 0:1 и 1:2 пред бъдещия носител на трофея Челси.
През първото полувреме бяха създадени малко опасности пред двете врати. Нападателят на домакините Артьом Дзюба (8) се измъкна веднъж и стреля опасно по диагонала. Отговорът на лисабонските орли бе мощна тупалка на 18-годишния Ренато Санчес (20), профучала край десния стълб.
„Палермо с интерес към Джонатан Кафу“, пише още „Тема спорт“
Палермо проявява интерес към една от звездите на Лудогорец, разбра „Тема Спорт”. Това е крилото Джонатан Кафу. 24-годишният футболист е попаднал в полезрението на Клуба от Серия „А“ още по време на престоя си в бразилския Сао Пауло. Той е бил включен от скаутите в списъка с интересни играчи, но до оферта така и не се е стигнало. Представители на тима, където се подвизава бившият халф на ЦСКА Ивайло Чочев, са продължили да следят развитието на футболиста и след преминаването му в Разград през лятото. Импресариото на Кафу Луис Аугусто призна, че тим от Италия може да се опита да ангажира клиента му, който има договор с „орлите“ до 2018 година.
„Истина е, че има интерес към него от страна на италиански клуб, но на този етап няма нищо повече. Не е получена оферта. Кафу изживява прекрасен момент в българския шампионат и е близо до това да спечели титлата, което ще бъде много важно за неговата кариера и за клуба му”,обясни Луис Аугусто пред futebolin-terior.com.br.
Италианският Палермо се намира в труден период, като заема 17-о място в Серия „А“ и е само на точка от зоната на изпадащите.
На този етап напускане на Джонатан Кафу през лятото е малко вероятно, тъй като Лудогорец го взе само преди осем месеца. За правата му шампионите броиха около 1,4 милиона евро на Сао Пауло. Индикациите от Разград са, че почти 90 процента от състава ще бъде запазен за атаката на груповата фаза на Шампионската лига. Единствената възможност да се стигне до трансфер е ако офертата е такава, която не може да бъде отказана.
До момента Кафу е записал 14 срещи в „А“ група, в които е реализирал 4 попадения и има 3 асистенции. В последния кръг срещу Пирин той вкара два гола за успеха с 3:1 в Благоевград.
„Слава Богу, успях да се адаптирам бързо към начина на игра в България. Правим великолепна кампания и разполагаме с всичко необходимо, за да спечелим титлата и да напишем история с клуба”, заяви Кафу пред същото издание.