Преглед на водещите новини в спортния печат

1988 София. Преглед на водещите новини в спортния печат:
„Орлите” гонят Барса и Шахтъор по поредни пой“, четем от първата страница на „Меридиан мач“
С деветата си поредна победа за първенство срещу Славия Лудогорец се нареди сред най-успешните отбори в Европа през настоящия сезон. Никога до момента „орлите” не бяха правили подобно нещо в историята си, а серията ги доближи близо до Барселона и Шахтьор (Донецк). които имат по 12 поредни успеха в шампионатите си. Пред отбора на Георги Дерменджиев с 10 победи са и чешкият Виктория (Пилзен), както и литовският Жалгирис.
Далеч пред всички обаче е сръбският гранд Цървена звезда, който на практика е недостижим с изумителната поредица от 22 победи.
Дори Лудогорец да спечели всичките си останали срещи до края на първенството, което би било много трудно, тимът ще навърже 19 успеха, но ще остане зад  европейският шампион от Белград.
„Левски с първи обрат от 19 месеца“, пише в друг от водещите материали на изданието
Левски се върна на   победния път след два поредни мача без успех.
“Сините” надвиха с 3:1 коравия тим на Пирин на “Герена”, срещу когото нямаха попадение в предните два двубоя през сезона. Нещо повече – тимът на Стойчо Стоев за пръв път от 19 месеца осъществи пълен обрат. Последният на „Герена“ ,на 17 август 2014 година, когато треньор бе Георги Иванов. Тогава победният гол падна в добавеното време и бе дело на Луис Педро.
Иначе вчера резултатът за Пирин откри Стилиян Николов в 11-ата минута. Впоследствие първо Бедоя довкара топка след пропуск на Венци Христов. Самият нападател реализира след страхотно изпълнение на фаул в добавеното време на първата част. Франсис Нар сложи точка на спора в края на срещата.
Гонзо отказа да говори заради „аферата Вуцов”, съобщава още „Меридиан мач“
Спортният директор на Левски Георги Иванов отказа да говори след двубоя с Пирин. Това се случва изключително рядко, откакто Гонзо се завърна на  „Герена”.
Причината спортният директор да откаже изявление е комичната афера с Вили Вуцов, която някои медии завъртяха. Изявления традиционно не даде и един от съсобствениците Иво Тонев. Вместо това, няколко думи каза председателя на Надзорния съвет Бранимир Ботев. Той заяви, че в Левски нямат никакви съмнения, относно честността на трансферите.
„Имаме добро ръководство, което знае какво се случва. Нямам съмнения. Потресен съм от поведението на „зелените”. Да наричат с такива определения хората, които са дали толкова много на спортните фенове у нас е просто скандално”, коментира още една от нашумелите теми в българския спорт Бранимир Ботев.

„Ботев празнува със заря и победа“, акцентира от първата си страница „7 дни спорт“
Ботев (Пловдив) отпразнува с победа 104-тия си рожден ден. “Жълто-черните” зарадваха привържениците си с 3:1 срещу Черно море в мач от 25-ия кръг на “А” група. С два гола избухна Лъчезар Балтанов, един добави Милен Гамаков. От гостите се разписа Симеон Райков.
Ден по-рано феновете организираха пищно шоу на ст. “Христо Ботев”, чието начало бе дадено точно в 19:12 часа.
Над 150 привърженици се събраха на Колежа. По целия терен бяха поставени факли. Имаше и ефектна заря.
И докато пловдивчани празнуваха, футболистите на Черно море за пореден път напуснаха стадиона с наведени глави. Мачовете без победа за варненци станаха 8 подред. В последните 7 те са вкарали едва три гола. Столът на треньора Никола Спасов сериозно се клати. Говори се, че лимитът на търпението от страна на ръководството към него ще трае максимум още един мач.
ЦСКА вкара 11 на Ихтиман“, пише още изданието
ЦСКА продължава наказателната акция в Югозападната “В” група, след като би с 11:0 Ботев (Ихтиман). “Червените” не показаха и капка милост, като не спряха да вкарват до края на мача. Юношата Павел Головодов вкара хеттрик, а по два пъти се разписаха Преслав Йорданов и капитанът Борис Галчев.
След мача стана ясно, че победата не е рекордна, през 1951 година. тимът има 12:0 над Торпедо
„Увисна лицензът на Локомотив (Пловдив)“, четем в друг от водещите материали на „7 дни спорт“
Сериозен проблем с лиценза за следващия сезон може да има Локомотив (Пловдив). За да бъде отстранен той, собственикът на клуба Христо Крушарски ще трябва да чисти пореден наследен дълг.
Трима предявиха финансови претенции към “черно-белите”, равняващи се общо на около 11 000 лв., научи “7 дни спорт”.
Става въпрос за Георги Фиданов, изпълнявал длъжността директор на ДЮШ, както и бившите треньори от школата Красимир Димитров и Георги Славов.
Те претендират за по 4 неизплатени заплати.
Задълженията към Фиданов, капитана от шампионския сезон на “черно-белите” и Славов датират от 2014 година, когато клубът все още се издържаше от бившия собственик Константин Динев.
Става въпрос за месечните им възнаграждения за март, април, май и юни. По непотвърдена информация месечното възнаграждение на Фиданов е било в размер на 1200 лв., а тези на Димитров и Славов -по 800 лв. Сметките показват, че общото задължение към тримата е 11 200 лв.
Миналата година те са предоставили необходимите документи пред Лицензионната комисия, но въпросът останал нерешен. Сега правата на триото ще отстоява адвокат Михаил Михайлов. Ще направи опит да бъде постигнато споразумение между заинтересованите страни.
Междувременно собственикът на Локомотив Христо Крушарски обяви, че няма да раздава премии за победата над Монтана. “Това все пак е последният в класирането. Вече съм на 100% убеден, че от тук нататък трябва да залагаме на български играчи. Съжалявам за някои ходове през тази зима, но ще коригираме нещата”, заяви босът.

„Левски счупи четири прокоби“, обявява от първата си страница „Тема спорт“
Левски постигна трудна победа с 3:1 над Пирин пред едва 900 зрители в дъжда на „Герена”. С нея обаче „сините“ счупиха четири прокоби.
За първи път през сезона вкараха на благоевградчани.
За първи път през сезона се наложиха над този съперник.
За първи път реализираха три попадения през кампанията.
За първи път от година и половина направиха пълен обрат – за последно това се случи през август 2014-а за 2:1 над Ботев, отново на „Герена”.
Пирин поведе с гол на защитника Стилян Николов още в началото, но след това настъпиха минутите на най-добрия в двубоя Венцислав Христов.
След негов удар Мигел Бедоя изравни чрез добавка, а нападателят с майсторски изстрел от фаул направи 2:1 още до почивката.
В края на мача Христов асистира на Франсис Нар, който с дебютния си гол за Левски оформи крайния резултат.
„Уотфорд изхвърли Арсенал от ФА къп“, е заглавието на друг от акцентите в броя на изданието.
Уотфорд ще играе на полуфинал за ФА Къп, след като изхвърли носителя на трофея от последните две години Арсенал с 2:1 насред “Емирейтс”.
След нулево първо полувреме точни за стършелите бяха Игало (50) u Гедиура (63) с топовен изстрел, а за тима на Венгер вкара Уелбек (88).
В края „артилеристите“ имаха шанс да измъкнат равенство, но отново Уелбек пропусна от чиста позиция.
В друг четвъртфинал Манчестър Юнайтед и Уест Хем отложиха развръзката. Двубоят ще се преиграва след 1:1 на “Олд Трафорд”. Жребият за полуфиналите е днес.
„Представят днес Иван Иванов“, съобщава още „Тема спорт“
Днес Локомотив (Пловдив) ще представи последното си попълнение Иван Иванов. 28-годишният централен защитник ще започне подготовка с отбора. В края на миналата седмица той подписа договор с „черно-белите“ до края на следващото първенство.
Почти  сигурно централният защитник няма да може да дебютира за Локомотив в следващия кръг – на 20 март, неделя, „черно-белите“ гостуват на Черно море на „Тича”. Очаква се Иванов да облече повторно раираната фланелка след паузата в първенството заради контролите на националния отбор. Първият мач на отбора след прекъсването е на 1 април, петък, когато на “Лаута” гостува Пирин (Благоевград).
По всичко личи, че Локомотив няма да привлече халфа Владимир Гаджев, който е свободен агент, след като през зимата напусна Левски. Шансовете той да заиграе за пловдивчани са минимални