Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

„Червени” легенди: Петев извикай играчи на ЦСКА!“, четем на първата страница на „Меридиан мач“
Три от легендите на ЦСКА – Аспарух Никодимов, Георги Велинов и Спас Джевизов поискаха от националния селекционер Ивайло Петев да повика играчи на .червените”. По този начин те подкрепиха Христо Янев, който призова Петев да погледне към футболистите му. „Защо да не повикат Преслав Йорданов? Той вкара около 50 гола през този сезон. Като изключим първите 3-4 отбора в „А” група, ЦСКА е на едно ниво с останалите в елита”, за Паро. „Петев можеше да призове Преслав Йорданов, Костадин Хазуров и Борис Галчев. Тези момчета са класа”, заяви пък Джони.
„Промениха сектор „В”, отварят го за Купата“, пише в друг от материалите на изданието.
Ремонтните дейности на сектор „В” на „Българска армия” кипят с пъпна сила. Както е известно, специална комисия към Столична Община даде препоръки за промени на трибуната, която е затворена от няколко седмици за фенове. От ръководството на ЦСКА няколко пъти информираха, че ще се постараят сектор „В” да бъде отворен за срещата-реванш с Берое, на която се очаква да има сериозно присъствие на публика.
Вчера бригада от няколко строители изграждаше кофраж, за да може да бъде излят бетон. Също така са отстранени няколко реда седалки от най-долните, и там няма да бъдат монтирани нови затвори. „Така или иначе ще правим нов сектор, и за два реда няма да е проблем ако не ги сложим сега”, заяви човек, който се занимава с ремонтите.
Що се отнася до срещите с Берое, няма как да не бъде отчетено, че в ложите на „Българска армия” бе забелязан треньорът на старозагорци Петър Хубчев. Той изгледа срещата с Ботев (Ихтиман) в компанията на Пламен Марков и си тръгна от стадиона на почивката, когато резултатът бе 4:0.
Война за имотите на Трифон“, е друг от водещите материали на „Меридиан мач“
Скандал се развихри с имотите на починалия преди месец бивш национал Трифон Иванов. Повод за него станаха обявите за разпродажбите на неговия апартамент и джипа му. По-малката дъщеря на Трифон – Галина, изригна в личната си страница във фейсбук. Тя уточнява, че по документи жилището вече не е на починалия „железен” защитник, а принадлежи на майката на приятелката му Валя Панова.
“19 дни след погребението на баща ми неговият апартамент вече се продава. Простете ми – неговият апартамент, които, оказва се, по документи не бил негов, не е и на нас. децата му. нито е на негов роднина. Собственик е майката на неговата приятелка”, пише Галя.

„Сашо Александров готов за Славия“, пише вестник „7 дни спорт“
Десният защитник на Левски Сашо Александров най-вероятно ще е готов за предстоящото столично дерби със Славия. Направените тестове са показали, че бившият футболист на Черно море вече е по-добре и травмата му е отшумяла. Очаква се днес или най-късно утре той да се включи в тренировките с основната група.
Вчера десният бек и още няколко от състезателите тренираха на облекчен режим. Александров пропусна последната среща на Левски с Пирин, а на неговото място вдясно игра Роман Прохазка.
Аут от сметките на Стойчо Стоев за двубоя на “Овча купел” са двамата основни дефанзивни халфове Георги Костадинов и Джереми де Ноойер. Дуото лекува контузии.
„Близнаците са между Пирин и Ботев“, съобщава още изданието.
Бъдещето на халфовете на Левски Борислав и Радослав Цоневи продължава да е неясно. 20-годишните футболисти са обвързани със “сините” само до края на сезона и вече могат да преговарят с всеки друг отбор за подписване на предварителен договор от новия сезон. Наскоро близнаците коментираха, че все още няма нищо конкретно около нов контракт с Левски и тяхно оставане на „Герена“.
Както е известно, най-голям апетит за Боби и Ради има от Ботев. Пловдивчани са считани за отбора, който държи да ги има на всяка цена. По информация на “7 дни спорт” основният мотор за това е треньорът на “жълто-черните” Николай Костов. Специалистът от Добрич ги харесва много още от периода, в който беше треньор на Левски, и ги познава добре. Освен това Костов предпочита по-бързи футболисти, каквито са именно двамата полузащитници на “сините”, а не футболисти с по-малка линейна скорост като Мариян Огнянов например.
По информация на “7 дни спорт” обаче в момента се е появил още един кандидат за подписа на двамата футболисти. Това е родният им клуб Пирин, откъдето те тръгнаха. Родените в Благоевград халфове бяха в школата на Пирин до 2009 г., когато преминаха в пакет на стадион “Георги Аспарухов”.
Наскоро от Пирин сондирали възможността да си ги върнат, след като договорите им изтичат в края на сезона. Пред Радослав и Борислав обаче съществува и още една възможност и тя е свързана с трансфер зад граница. Различни мениджъри обясняват на Боби и Ради как ще им намерят отбор в чужбина.
„Шампионите търсят нови за 4 поста“, четем още в „7 дни спорт“
С търсене на нови футболисти се заеха в Лудогорец далеч преди края на сезона. Разградчани желаят да намерят класни попълнения, които да уредят рано-рано и да избегнат стреса от миналото лято. Тогава Клаудиу Кешеру пристигна далеч след края на сезона, а част от бразилците също се забавиха и идваха по време на лагерите. Сега Лудогорец ще търси нов централен защитник, халф, крило и нападател. На практика нови попълнения не са нужни само за вратарския пост и крайните бранители, където конкуренцията на “Лудогорец Арена” е жестока.
Желанието на всички в клуба е основните играчи да останат и нито един от тях да не напуска през лятото за разлика от преди 12 месеца.

„Партизан идва за юбилея на Берое“, обявява от първата си страница „Тема спорт“
Сръбският гранд Партизан (Белград) ще е съперник на Берое в приятелски мач по случай вековния юбилей на старозагорския клуб.
„Гробарите“, в чийто състав са бившите национали Валери Божинов и Иван Бандаловски, са се съгласили да уважат 100-годишнината на заралии. Тя ще бъде чествана на 6 май, но двубоят ще се състои на по-късна дата заради ангажиментите на сръбския тим в местното първенство и купа.
Днес Берое съвместно с Община Стара Загора, ще даде пресконференция, на която ще бъде обявено как ще преминат честванията. Сред събитията ще бъдат пускането в продажба на историческа книга, концерт и филм, обхващащи най-важните моменти от създаването на клуба до днес.
Филмът ще бъде прожектиран на градския стадион. Очаква се днес да бъде показана и специално изработената за юбилея нова фланелка на отбора.
„Шеф на „Герена“: През лятото ще има малко трансфери“, пише още изданието.
Членът на Управителния съвет на Левски Гошо Гинчев заяви, че през лятото селекцията на Левски няма да е многобройна. През зимата „сините“ привлякоха седем играчи. На “Герена” акостираха защитниците Александър Александров и Сърджан Лукин, халфът Мехди Бурабия, крилата Франсис Нар и Джъстин Менголо, както и нападателите Венцислав Христов и Бабатунде Аденижи.
“Нормално е през зимата да бъдат взети толкова играчи, защото бяха освободени малко повече. Така са преценили треньорското ръководство и спортният директор Георги Иванов-Гонзо. С изключение на двамата централни защитници всички от новите са млади и тепърва ще се развиват. Те са с добри качества. През новия сезон няма да се правят толкова много трансфери. Мисля, че необходимото беше набавено. Управителният съвет отпусна 1 милион лева за тази селекция. Това бе правилно, за да се вземат качествени играчи”, каза Гинчев пред БНТ.
Той допълни, че всички в Управителния съвет стоят зад треньора Стойчо Стоев и той спокойно може да развива идеите си, въпреки че титлата остава мираж за тима.
“Вот на доверие има от цялото ръководство, а недоверие има от пресата. Ако той чете и се съобразява, може би ще има някакво притеснение в него. Но ако не чете, няма да се притеснява. Мисля, че той е достатъчно рутиниран треньор с богат опит.
Спортният директор е зад него и няма от какво да се притеснява. Дава му се прекрасна възможност, води един от най-добрите отбори в първенство. Не виждам защо и от какво трябва да се притеснява”, отсече Гинчев.
Той посочи, че отборът скоро ще претърпи развитие.
“Срещу Пирин (3:1) Левски постигна заслужена победа, с оглед на показаното на терена. Знаете, че тепърва отборът се изгражда, имаше шестима нови футболисти в стартовия състав. Трябва им време, за да се стиковат. Мисля, че са необходими търпение и разбирателство. Един отбор не се гради за месец-два. Тези футболисти щом са в Левски, значи имат нужните качества и ще покажат своите възможности. Отделно в момента има много контузени. Мисля, че бъдещето на Левски е с тези футболисти. Въпрос на време е да разгърнат своите качества”, каза Гинчев.
„Минев излиза на инжекции с Берое“, съобщава още „Тема спорт“
Десният краен защитник на Лудогорец Йордан Минев почти сигурно ще се завърне сред единайсетте за гостуването на Берое. Двубоят с Берое е в събота от 16:30 часа и ще бъде предаван пряко по „Диема Спорт“.
35-годишният футболист пропусна успеха с 3:1 над Славия (3:1) в последния кръг заради мускулни проблеми. Травмата му е стреснала треньора Георги Дерменджиев и той е преценил да не рискува с включването му, за да го съхрани за мача под Аязмото. Очаква се Минев да излезе на обезболяващи в двубоя с Берое. Завръщането му в състава ще остави португалеца Витор Витиня на пейката. Най-вероятно в групата за срещата няма да попадне Браян Ангуло, който е твърда резерва на Натанаел.
В Стара Загора в средата на терена Георги Дерменджиев отново ще гласува доверие на Лукас Саша и Андрей Препелица. Румънецът замени срещу Славия наказания Светослав Дяков. Капитанът е санкциониран за още един мач, така че няма да е на разположение и за Берое. Другият вариант за позицията на втори дефанзивен халф е Анисе Абел