Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

„Чисора: Щe пребия Кубрат Пулев!“, четем от първата страница на „Меридиан мач“
Британският скандалджия Дерек Чисора се закани, че ще пребие Кубрат Пулев на мача им за европейската титла в тежка категория на профибокса, който ще се състои на 7 май в Хамбург.
„Пулев е страхотен спортист и има моето уважение, но ще дойде денят на боя и аз не се страхувам. Идвам, за да пребия Кубрат! Ще бъда по-силен от него и ще му го покажа още след първия гонг”, добави Чисора на пресконференция вчера в Германия.
Кубрат Пулев от своя страна заяви: „Не мога да си позволя да загубя този мач”. Днес двамата ще направят още една пресконференция, но в София. Тя ще бъде от 14:00 часа в хотел „Радисън Блу”.
„Дълг на Туньо вкарал близките във война“, пише в друг от акцентите на изданието.
Легендарният защитник Трифон Иванов е прехвърлил приживе апартамента си във Велико Търново на тъща си, за да го спаси от изземване от съдия изпълнител. Това обаче запали война между дъщеря му Галина и последната му жена Валя Панова и майка й. които обявиха вече жилището за продан.
През 2015 година частен съдия изпълнител наложи запор върху построения от покойния Туньо развлекателен комплекс в село Поликраище.
Продажбата му бе реализирана, но и след нея са останали над 100 000 лв. задължения. Трифон Иванов се е страхувал банката да не посегне и на другото му имущество.
Досега банката не е поискала запор и предполагам няма да го направи”, обясни пред „Телеграф” съдебният изпълнител Виктор Георгиев.
„Зимната селекция на Левски излязла 360 000 евро“, съобщава още „Меридиан мач“
Зимната селекция на Левски е излязла точно 360 000 евро, научи „Меридиан Мач”. Както е известно, от ръководството на „сините” на няколко пъти афишира, че има готовност да отпусне сума около 1 милион лева за нови играчи. В крайна сметка обаче спортно-техническият щаб на клуба е успял да спести значителна част от тези пари, като за трансфери са дадени 360 000 евро или малко над 700 000 лева.
Най-скъпата зимна покупка стана ябълката на раздора между Левски и агента Николай Жейнов – Франсис Нар. За него бяха платени 180 000 евро на чешкия Баник (Острава).
Още 120 000 евро бяха добавени за нигерийския нападател Бабатунде Адениджи. Третият, за който е платена трансферна сума е халфът Мехди Бурабия. При него са извадени точно 60 000 евро без никакви преговори с Черно море. Причината е, че бившият полузащитник на Локомотив (Пд) е имал освобождаваща клауза в договора.
За отбелязване е, че с трансферите на Нар и Адениджи, които бяха най-трудни, се е занимал лично един от съсобствениците Иво Тонев.
Извън трите покупки на „Герена” взеха още Сърджан Лукин, Александър Александров, Джъстин Менголо и Венци Христов. Всички те дойдоха без трансферни искове.

“Сини” легенди питат: Проститутка ли е Сираков?“, четем от първата страница на „7 дни спорт“
Елитни проститутки ли са Наско Сираков, Боян Радев и Ваня Гешева? Този въпрос задават “сини” легенди, които се обединиха в отворено писмо срещу еколога Стефан Аврамов.
Зеленият активист обиди българските спортисти, които в обръщение към премиера Бойко Борисов защитиха развитието на зимните спортове. Най-големите спортисти на Левски питат:
*Г-н Аврамов, що за българин сте, за да наречете световната легенда Боян Радев „елитна проститутка”? За разлика от Вас Боян напълни страниците на българската спортна история с олимпийско злато.
*Що за българин сте, за да наречете Наско Сираков „елитна проститутка”? За разлика от Вас Наско пълнеше милиони български очи със сълзи от щастие.
*Що за българин сте, за да наречете Владо Николов „елитна проститутка”? За разлика от Вас Владо пълни милиони български сърца с гордост и се раздава докрай.
„Иво Тонев показа сектор “А“, пише още в изданието.
Много скоро в Левски ще се хвалят с готов сектор “А”. Усилен труд кипи на стадион „Георги Аспарухов” по довършителните работи, свързани с новата трибуна. Вчера работниците премахнаха огражденията около трибуната, видя “7 дни спорт”. До мача с Пирин на оградата висяха рекламните пана, но от вчера вече ги няма. Желанието на ръководството е за мача с Лудогорец на 23 април новата трибуна да бъде открита, макар и без козирка на този етап.
Вчера следобед на стадиона в Подуяне се появи един от собствениците на Левски – Иво Тонев. Той пристигна на „Герена“ именно за да види как върви работата на бижуто, за което той отговаря. Председателят на УС влезе на стадиона в компанията на спортния директор Георги Иванов. Двамата се прегърнаха с усмивки на лице и след това се насочиха към официалния терен на сините . Шефовете си поговориха малко на пистата, като основна тема бе именно сектор “А”. След това управленското дуо отиде на помощното игрище, за да погледа тренировката, водена от Стойчо Стоев и щаба му. Тонев и Гонзо наблюдаваха заключителните минути от заниманието.
В същото време работници по поддръжката на терена сменяха чимовете пред двете врати. След мача с Пирин има много поражения поради непрекъснатите дъждове. Индикациите са, че за домакинския мач с Берое теренът ще е в нормалното си състояние.
Междувременно спортният директор на Левски Георги Иванов събра скаутския екип Кирил Вангелов и Ивайло Петров, за да обсъдят няколко имена за лятната селекция.
„Стоев забрави добрия тон, юрка здраво футболистите“, пише още в „7 дни спорт“
Треньорът на Левски Стойчо Стоев показа, че добрият тон е оставен настрана, и стяга здраво редиците. Старшията на “сините” бе приготвил тежка тренировка вчера. Стоев първо нареди няколко минути във фитнеса, като футболистите бяха разделени на две групи. Докато Веселин Минев и съотборниците му помпаха в залата, титулярният страж Боян Йоргачевич излезе на помощното игрище с треньора Вальо Захариев. Няколко минути по-късно на терена се появиха и другите играчи, предвождани от Стойчо Стоев. “Сините” започнаха с тежко бягане под зоркия поглед на кондиционния спец Роко Перота.
Докато играчите въртяха обиколки във високо темпо, Стоев проведе кратък разговор с един от работниците по поддръжка на терените. Заниманието пропуснаха младоците Божидар Краев и вратарят Димитър Шейтанов, които са с юношеския национален отбор.
Междувременно вчера в съблекалнята на Левски отново имаше поводи за радост. Халфът Джереми де Ноойер почерпи съотборниците си с торта. Лалето стана на 24 години.

„Ицо: Проблемът на Реал е Лео Меси“, четем във водещия материал на „Тема спорт“
“Проблемът на Реал се нарича Меси и ще продължи, докато трае ерата на Лео”, отсече легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков в интервю за испанското радио “Онда Серо”. Камата за пореден път засипа с похвали аржентинската звезда, но не си пожела Белия балет за съперник на Барса в Шампионската лига: “Като по-малък Меси мислеше повече с краката, отколкото с главата, но сега вече знае какво да прави. Щастлив е, лицето му го показва. Зинедин Зидан ме притеснява в краткосрочен план, но не и в дългосрочен. Преди две години Реал имаше слаб сезон в Примера, но пък спечели Шампионската лига, затова не го искам за съперник на четвъртфиналите. Вече ги няма Платини и Блатер и няма нагорещени топки на жребия. Инфантино беше марионетка”, каза Ицо в типичния си стил.
„Гуардиола: Юве ще се брани с 9 души“, пише още изданието.
Пеп Гуардиола е убеден, че Ювентус ще се окопае днес на “Алианц Арена”. Байерн приема бианконерите в интригуващ 1/8-финален реванш за ШЛ след 2:2 в първия мач.
„Ювентус ще се защитава с 8-9 души. Бианконерите са страхотен отбор, но се бранят като най-малкия в света. Това изобщо не ми харесва, но им се възхищавам. Опасни са въпреки проблемите с контузии и могат да те убият при най-малкото невнимание”, заяви на вчерашната пресконференция треньорът на Байерн.
„Берое посреща Партизан на 17 май“, четем още в „Тема спорт“
Ръководството на Берое и Община Стара Загора дадоха съвместен брифинг по повод предстоящото честване на 100-годишнината на зелено-белите. Клубът навършва 100 години на 6 май. По този повод ще бъдат организирани редица чествания. Гвоздеят от тях ще бъде приятелски мач със сръбския гранд Партизан (Белград), нещо, за което “Тема Спорт” ви информира.
Той ще се състои на 17 май. Новината бе съобщена от председателя на съвета на директорите и изпълнителен директор на клуба Илко Русев. “Отправихме покани и към други отбори, но нещата по една или друга причина не се случиха. Искам да благодаря, че Партизан откликна на нашата покана. Нас това може само да ни радва. Мачът трябваше да бъде съобразен с програмата на Берое, а 17 май е единственият компромисен вариант. Благодаря на сръбските колеги, че се съгласиха. Мисля, че ще направим запомнящ се празник”, добави Русев. Преди началото на мача ще има двучасова програма. Интересното е, че само седмица по-късно Берое и Партизан могат да играят финали за купите на страните си. Заралии се класираха на полуфиналите, където ще срещнат ЦСКА. Ако елиминират армейците, те ще срещнат в битката за трофея на 25 май победителя от сблъсъка Литекс – Монтана. Тимът от Белград, в който играят бившите ни национали Валери Божинов и Иван Бандаловски, също е на полуфинал – ще мери сили със Спартак Суботица. Заместник-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова заяви, че на събитието ще присъства и португалски аматьорски тим, който носи името Барейро Стара Загора. Той е от побратимения град Барейро. От клуба и общината обявиха, че планират заедно с Държавна опера Стара Загора да се направи оперно представление на стадион “Берое”.
“Предвиждаме представлението “Аида”, както и други – шоу програми с екзотични животни, да се състоят през месец юни на стадиона непосредствено преди състезанието “Самарско знаме”, казаха от организационния комитет на честванията. “Ще изиграем операта до така наречената триумфална сцена, в която някой от юношеските отбори ще донесе знамето на успеха. Ще се опитаме да направим нещо много атрактивно, като искаме да включим и най-малките футболисти от школата. В една от сцените може да изиграят мач на малки вратички, с който да забавляват принцесата”, заяви шефът на операта Огнян Драганов.
От Берое все още не са обявили на какви цени ще е входът за различните мероприятия. От клуба обаче напомниха, че за всеки домакински мач в продажба са “юбилейни билети” на цена 10 лева. 5 лева от тяхната стойност отиват директно за подпомагане на тържествата